10 Mart 2018

Değişik motif peşinde gezerken bulduğum bir örnek. Bugün yine ip peşindeydim, biten iplerimi tamamladım, kısa renkli fermuarlar aldım örgü mini cüzdanlar için. Eve gelince dikiş makinasın da işim olunca hazır ortamı hazırlayıp dökmüşken kalan parça kumaşımdan bir bez çanta daha diktim. Minik işlemelik keseler yaptım kumaşın kenarından kalanlardan. Motif aralarında uğraşacak küçük uğraşlar hazırladım kendime.
Birde baykuşlu bez çanta yapmasam olmazdı. Şu ara çok kullanır oldum, at omuzuna, alışverişlerini doldur içine pek bir seviyorum yani.
Bu hafta ki Kızılay turunda çokça ipciler-hobi malzemecilerini dolaştım, ilk defa çok sevdiğim cafede oturup bir kahve ısmarladım kendime, dinlendim. Kitabım yanımdaydı, biraz onu okudum. Sonra Çınar'ın çıkışına doğru son yirmi dakika vitrinlere bakındım, "şeker fabrikaları kapatılmasın"' imza kampanyasını görünce hemen destek verdim. Ne kapatılmasını ne de özelleştirilmesini desteklemiyorum.

10 yorum:

  1. Lovely little motif. Sounds like a peaceful time at the cafe.

    YanıtlaSil
  2. 200 motif bittiğinde battaniye ebadı ortalama ne kadar olacak acaba? Biraz küçük gibi geliyor bana ama birleştirirken biraz daha büyür ve tam gelir herhalde. Ben ip koparmadan hepsini birleştirme yöntemi buldum. Biraz denedim çok güzelleştiler:)

    Bez çantalar çok kullanışlı gerçekten. El emeği olunca ayrı güzel. Elinize sağlık. Şeker fabrikalarının kapatılma ihtimali bile korkunç! İnşallah öyle bir şey gerçekleşmez:(

    YanıtlaSil
  3. Baykuşunu severim senin ♥

    YanıtlaSil
  4. zeugma; Birleştirme kısmı beni de düşündürüyor nasıl yapsam diye ip koparılmadan olan yöntemi merak ettim çok temiz bir iş olur harikaymış
    Şu ara bez çantalara takmış olabilirim :) umarım şeker fabrikaları yollarına aynen devam ederler....

    YanıtlaSil
  5. Şebnemcim severiz baykuşları :)

    YanıtlaSil
  6. Linki yazacaktım unutmuşum.
    Gerçekten temiz bir iş. Benim dümdüz motiflerime hareket de katacaklar:)

    http://selmatozan.blogspot.com.tr/2015/05/iplik-koparmadan-motif-birlestirme.html

    YanıtlaSil
  7. Zeugma ; Çok teşekkürler inceliyorum hemen :)

    YanıtlaSil
  8. çizimin çok güzel olmuş ellerine sağlık Derya'cım, çanta da çok kullanışlı benim de bez çantam hep yanımdadır :)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim Ezgicim :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...