4 Ocak 2018

Elimin altında fazladan bir bere, bir lavanta kesesi, örgü mini cüzdan birşeyler olmalı, şu ara stoklar bitti :) hem oyalan hemde orada hediyelikler biriktir mantığıyla bir bere daha bitmek üzere. Etamin için de güzel modeller buldum yine pinterestten onlara başlamak içinde sabırsızlanıyorum.
devam..
Mısır ekmeğini nasıl yapıyorum, tarifim şöyle; 4 su bardağı mısır unu, 4 kaşık z.yağı, 4 kaşık süt, 2 kaşık yoğurt, 2 tatlı kaşığı tuz, 4 tatlı kaşığı şeker, 2 çay kaşığı karbonat ve sıcak su.
Un bence önemli, hazır fabrikasyon paket yerine pazardan veya köy ürünleri satan yerlerde satılan un bulursanız daha güzel oluyor, içine tüm malzemeleri ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edip yağlanmış tepsiye yayarak 200 derecede pişiriyoruz tarifte 30-35 dk denmiş ama ben 20 dk da pişirdim. Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. Tarif için çok teşekkürler.
    Mutlu yıllar ...
    ESRA

    YanıtlaSil
  2. In the States we usually only use corn flour as a thickening agent, but lately I've been seeing recipes for bread and such with it. Very interesting. Your handiwork is always lovely to see. Happy New Year!

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim Esra hanım sizlerede mutlu yıllar dilerim :)

    YanıtlaSil
  4. Dear Tammy, I think that you would like to try this recipe certainly we are in our country is a famous bread in the Black Sea region, but also in many places, thank you very much again, visit me very happy :)

    YanıtlaSil
  5. Bu tarifi hemen not alıyorum, kesinlikle denemeliyim. Çok teşekkürler Derya'cım.
    Bu arada hediye stoğu bir türlü yapamıyorum :) Elimdekileri hep bir şekilde dağıtıyorum :) yeni model de denemek istiyorum böyle böyle geçiyor vakit :)

    YanıtlaSil
  6. Ezgicim umarım denediğinde beğenirsin unun altını çiziyorum çok fark ediyor çünkü, hediye mühim seviyorum hem yaparken keyif alıyorum hemde hediye ederken, olsun birikir elbet birgün Ezgicim dağıtacak kişi çoksa normal tabi :) öpüyorum sevgiler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...