2 Ocak 2018

Üç günlük tatili değerlendirelim istedik, hayalimizdeki karlı bir yeni yıla giriş malesef olamadı hava adeta bahar gibiydi. 
Kar olmaması biraz can sıkıcı olsa da havanın iyi oluşu en çok çocuklar için iyi oldu, bütün gündüz dışarılarda koştururken gece de hep dışarıda oldular. Biz anneler çocukların bu kadar uzun süre dışarıda olmasına alışkın olmadığımız için içimizde hep bir endişe dönüşte hastalanmasalar bari desek de içeride oturtamadık. 
Oturdukları an tablete, telefona sarıldıklarından dışarıda oynamaları aslında en normaliydi.
Soba nerede görsek dibinde bittiğimiz yanı başında çay-kahve akşamları da şarap keyfi yaptığımız yegane yer oldu. Sıcağı da görüntüsü de iliklerimize kadar ısıttı bizi. Soba epey meşakkatli bir iş ama onun yerini de hiçbirşey tutmuyor.
Çocuklar gündüzleri kedilerin, köpeklerin peşinde vakit geçirirken, akşamları en büyük eğlenceleri elbette ateş başıydı. Marşmelovlar pişti, odun toplandı, isin dumanın içinde çok eğlendiler.
Sabahları uzun uzun yürüyüşler vardı, dere kenarı ve ormanlık alanlarda, dağ bayır gezmek iyi geldi.
Ama sayılı gün çabuk bitiyor, Çınar sürekli ne kadar çabuk geçtiğinden yakınıyor, insanın ait olduğu şekil bu, doğayla iç içe, toprağın, ağacın, suyun hemen yanında, apartman dairesine sıkışıp kalmak küçük yeşil alanlarda oyalanmak kesmiyor insanı. Tam da böyle derken insan içinden geçirmek istiyor ama yok bu defa geçirmeyeceğim, beklenti çok yoruyor, kendiliğinden olursa ne güzel olur o yüzden 2018 için çok da şey yapmamak lazım diyorum.

10 yorum:

  1. Nasıl güzel bir yer orası, sakinlik ve huzur resimlerden bu tarafa aktı resmen...
    Ne iyi yapmışsınız gitmekle...
    Çocuklar aslında sokağı özlüyorlar ama oyunşların başında kendileri bile fark etmiyorlar sanırım bunu.. Şu tabletleri, telefonları kaldırınca çocuk gibi çocuk oluyorlar galiba :)

    Bir de yeri merak ettim ben şimdi. Sanki Abant tarafı gibi geldi ama sonra emin olamadım :)

    YanıtlaSil
  2. Şebnemcim gerçektende sessizlik ve huzur çok güzeldi, çocuklar resmen aslına döndüler ama çok kısa oldu :) Burası Mengen Şebnemcim.

    YanıtlaSil
  3. Yeni yıla harika bir giriş olmuş. Bu fotoğraflardaki huzurun , sakinliğin daim olmasını dilerim...

    YanıtlaSil
  4. Atölye kedi; Çok teşekkür ederim, hepimiz için olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  5. bu huzurlu mekanın adını öğrenebilirmiyiz acaba? çok güzel..

    YanıtlaSil
  6. Tülay hanım burası Bolu-Mengen Nesilce kamp

    YanıtlaSil
  7. o pati tutan minik elleri yerim :)

    YanıtlaSil
  8. Demir somyanın altı; Gerçekten tam yenilesiydi merhaba deyince selamlaşıp pati veriyordu çok tatlıydı çook :)

    YanıtlaSil
  9. Ne iyi yapmışsınız Derya'cım. Soba beni bile buradan ısıttı :) 2018 böyle güzel devam etsin sen ve sevdiklerin için

    YanıtlaSil
  10. Ezgicim sobayla büyümüş biri olarak nedense özlem duyarım hep eskinin o güzel zamanları gelir aklıma hem mutlu olur hemde biraz hüzünlenirim, böyle tuhaf birşey var soba ve ben :) inşallah hepimiz için güzel devam etsin.. :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...