27 Kasım 2017

Haftasonu eldiven örme konusuna takıp epey bir vakit bu işle uğraştım. Daha önce parmakları olan bir eldiven hiç örmedim. Yapılışlarını izledim ama yok birisi benim elimde göstermeyince çok fazla sök-ör olacaktı bende vazgeçmek yerine kendimce bulduğum bir yöntemle ördüm, iplerdeki kalınlık-incelik şiş ile olunca daha çok ortaya çıktı, belki daha sonra tekrar denerim ama şimdilik çok heveslendiğim eldivenlerim biraz uyduruk da olsa oldu.  
Gri yastıklar da bitti. Bu haftasonu epey verimli bir haftasonu oldu.
Elimdeki herşeyi bitirdim, bugün yarın kitaplarımı bekliyorum onlarla vakit geçirip aralara yine minik işler sıkıştırmak niyetindeyim. Maksat boş kalmayayım.

10 yorum:

  1. Eldiven rengarenk, insanı içini açıyor. Annem şu beşli tığlar var ya onlarla örerdi eldiven ve patiği. Bana çok karmaşık gelirdi hep :))

    Kalbi görünce sümbül soğanlarını ekmek lazım değil mi artık... Geçen seneden bekletmiştim, bakalım bu sene çıkacak mı... Bu hafta dikeyim onları bari..

    Mutlu haftalar ♥

    YanıtlaSil
  2. Şebnemcim çok teşekkür ederim, bende renklerine bayılmıştım hemen örmek istedim :) ah o beş şiş onu hiç beceremiyorum, ben iki şişle ördüm :)
    Sümbüllerin inşallah çıkar ve açar, benim eski soğanlarım açınca çok mutlu olurdum, sana da mutlu haftalar dilerim... ;)

    YanıtlaSil
  3. Siz bir de Ezgissimo'nun yaptıklarını görünce bir heves bende. Malzeme aldım sahneye itilmeyi bekleyen çömez gibiyim. Zincir örerek de olsa başlamalı, çocukken ne yapmıştım. El işi de bisiklet yüzme gibiyse yaparım inşallah.
    Yaptıklarınız iyi günlerde olsun.

    YanıtlaSil
  4. Begonvil sokağı ; Ne kadar güzel bir dalga olmuş bunda payımın olduğunu bilmek beni çok mutlu etti :) Yaparsınız tabiki her türlü yardım ve destek hep burada, elimden geldiğince. Çok teşekkür ederim, kolay gelsin sizede..

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim, eski paylaşımlarınıza da bakacağım. Dıy dıy ediyorum hep ortada bir şey yok, bir yerden başlayım bakalım:)

    YanıtlaSil
  6. Begonvil sokağı; Rica ederim, kare motifler (granny square) aslında başlamak için iyi bir seçim tabi siz bilirsiniz, ben youtube videolarındanda faydalanıyorum yeni başlayanlar içinde zincir çekmeden sıkıiğneye kadar konular var, haydi kolay gelsin o zaman :)

    YanıtlaSil
  7. Deryacım o eldivenlerin hem renklerine hem de kendilerine bayıldım ötesi... Bu sene bi bu eldivenlere bi de iki şiş çorağ örmeye niyetleniyorum, becerebilirsem, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Ecem sen nerelerdesin yorumunu görünce nasıl mutlu oldum, becerirsin senin elinden kaçmaz benimki pek bir uyduruk ama mutlu etti o bile öperim ;)

    YanıtlaSil
  9. Çok özledimdi seni valla, geldim geldim ;-))) Bi ara eldivenin sayılarını filan da versen pek gözel olur ki ;-))

    YanıtlaSil
  10. İyi ettin Ececim öyle özletme kendini okumam lazım yazılarını, tabiki vererim, eldiveni 40 başladım her bir parmağı da 10 ar ilmek olarak yaptım başparmak hariç, dedimya uyduruk diye :) yan tarafı dikerken boş bıraktım tam başparmak kısmını oradan ilmek çıkarıp yine 10 ilmek öyle ördüm :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...