26 Ekim 2017

Dün günümün büyük kısmı mutfakta geçince araya alıverdim elmalı pastayı. Bir nevi ödül gibi, yapana kadar her yerde karşıma çıkıp göz kırptı bana, almadım, yemedim sabrettim ama düne kadarmış daha fazla bekleyemedim. İçinde çok ama gerçekten çok az şeker var, artık damağımdaki şeker ayarı öyle düşmüş ki çok değil normal şeker kullananların ki bile tatlı geliyor artık bana.
Hava dün çok iç sıkıcıydı. Kapalı yer yer yağmurlu. Benim de canım hiçbirşey yapmak istemedi el işi anlamında. Bugün neyseki güneşli, camlarımı açtım, bir sürü kuş sesleri geliyor yakınlardan.
Bahsettiğim pisilerden birisi bu. Diğerleri uzaktan sevdiriyor ama yanına gelince agresif oluyor anne miniği için korkuyor bizden. Ama bu tatlı koşa koşa geliyor çağırınca.
Köpecikler boy boy henüz aileyi çözebilmiş değiliz. Anneyi buldukça doyurmaya çalışıyoruz ki emzirebilsin. Onun endişesi pek yok sakin sakin izliyor biz yavruları severken.
25 Ekim Aşık Veyselin 123. yaşgünüydü, google sayesinde haberdar oldum. Ünlü ozanımız için bir doodle  yapmış çok güzeldi. Bu vesileyle Aşık Veysel'in hayatını kim olduğunu okudum, bendeki yarım yamalak bilgilerimi düzeltmiş oldum. Gözleri kapalı ama gönül gözü açık bu halk ozanımızı bende saygıyla ve rahmetle anıyorum...

5 yorum:

  1. Google ı baze sırf bu sebeple çok seviyorum. Unuttuğumuz güzellikte insanları yeniden hatırlatıyor...

    Elmalı çok güzel gözüküyor. Çok uzun zaman oldu pasta börek yapmayalı benim de, ara ara yapmak lazım aslında. Bu hafta bir sürpriz yapayım bizimkilere bir tartla bari :)

    YanıtlaSil
  2. Şeker konusunda aynı hassasiyetteyim. Tıpkı şekersiz çaya alışmak gibi kek, kurabiye benzeri tatlılara da az miktar şeker katınca da alışılıyor. Tabii ki çok büyük bir sabır harcayarak 40 yılın başı yemek gibi bir çözüm eşliğinde. Okuduklarımdan mutlu oldum. Tebrikler:)

    YanıtlaSil
  3. Oytunla hayat; Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.. arada bir lazım ben resmen aşeriyorum hamur işine :)

    zeugma; Çok teşekkür ederim şekeri azaltmak önemliydi neyseki bu yolda ilerleyebildim, bende sizi burada görünce çok mutlu oldum, sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
  4. Deryacım; ellerine sağlık, bayılıyorum ayole şu hamur işlerine ;-)) Elmalı pastanın elma kokusunu duyar mı insan? Duyuyorum anacım, o derece ;-))) Evet çayı mayı şekersiz içerim ben de yıllardır ama o içimdeki baklava, rulo yaş pasta, laz böreği aşkını öldürmeye kıyamadım bir türlü ki ;-*))

    YanıtlaSil
  5. Ececim o kokuyu bende duyuyorum çok seviyorum arayı açıp soğutucam şu ara çok hamur işi yaptım diyordum dayanamadım ve aynı gün bitti hepsi :) onlara da kıyılmaz ki zaten :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...