4 Nisan 2017


Bu dönemin öne çıkan trendlerinden biri de çimlendirme, bizde faydalarını okudukça bir takım denemeler yapıp menümüze onları da katmaya çalışıyoruz. Ablam bu konudaki önderimiz. Şimdiye kadar maş fasulyesi ve yeşil mercimek çimlendirdik kavanozda, ikinci kere denememi buradan da paylaşacağım. Hayatmıza genetiği ile oynanmamış atalık tohum ürünleri katmaya çalışıyoruz. Siyezin yanısıra karabuğday (greçka) da soframızdaki yerini aldı. Yukarıdaki tabak greçkadan hazırlanmış bir kısır. Dibi olmayan bir kuyu gibi sağlıklı yaşam denilen şey, o kadarını takip etmem ve yapmam mümkün değil ama elimden geldiğince bilinçli hareket etmeye çalışmak beni memnun ediyor.
Bir müzik aleti çalmak benim herdaim hayalim olmuş ama flütten öteye geçen bir deneyimim olmamıştı. Şimdilerde Çınar'ı müzikle arkadaş etmeye çalışıyoruz.

3 yorum:

  1. bu konuya benim de ilgim var ama henüz teşebbüs etmiş değilim... paylaşacağın bilgileri beklemede olacağım deryacım...

    YanıtlaSil
  2. bu filizlenmişleri çiğ olarakm ı tüketiyoruz Deryacım, gerçekten bir gün bunları yiyeceğimiz aklıma gelmezdi, neler duyup öğreniyoruz:)

    YanıtlaSil
  3. Ruşencim, en kısa sürede fotoğraflayıp öğrendiklerimi iletmeye çalışacağım, internet yine her konuda olduğu gibi fazlaca bu konuda video ve bilgi içeriyor.

    Kitanacım, evet çiğ olarak yiyoruz, özellikle yeşil mercimek çimi kansızlık için çok değerliymiş, içerdiği diğer vitamin ve mineraller hariç, değil mi yoktu eskiden böyle şeyler ama bozulan doğa ve besinler yüzünden daha neler olacak bakalım, sağlıklı çıkışlar arayışındayız :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...