Yeşil Mercimek çimlendirme ve Larksfoot Crochet Modeli

Yeşil mercimek çimlendirmesine dün başladım. Kavanoza bir miktar mercimek alıp güzelce yıkayıp su ekleyip bir gece bekletiyoruz. Kenarından kıyısından çıkan birşeyler yoksa bir gün daha bekletebiliriz suda. Sonrasında temiz süzmeye uygun bir bezi kavanozun ağzına geçirip lastikliyor, dört gün boyunca su ile yıkayıp süzüp bir kenarda bekletiyoruz, üzerini kapakla kapatarak, kurumasını önlüyor kapak. Ben ilk suda bekletme aşamasında üzerini örtüyorum ama şart değil örtülmeyebilir. Dört günün sonunda daha önce kısırımın üzerinde resimlediğim şekilde büyümüş mercimek çimlerimiz oluyor. Ben çiğ tüketmeyi tercih ediyorum biraz zeytinyağı ve limonun lezzetlendiremeyeceği birşey yok, yine internette pek çok çimlendirme yöntemi, çimlerin yenmeye hazırlanış şekilleri var, oralardan fikir edinilebilir.
Hırkam bittiğine göre artık battaniyeme odaklanabilirim. Araya kazak da girerse iyice rafa kalkacak o yüzden tüm renklerden motifleri örüp bir kerede birleştirerek sanki biraz daha hızlandırmış gibi hissediyorum. Az kaldı.
Önceki postlardan sorulan bir model vardı. Tülin hanım bugün bende çıkardım, modelin adı "Larksfoot crochet" imiş. Bende yeni öğrendim. Genel olarak şöyle; ilk sıra tek dolayıp bir kerede çıkartıyoruz tüm sırayı. İkinci sırada 3'lü trabzan yapıp tek zincir çekip bir ilmek boş bırakarak tekrar 3'lü trabzan yapıpyoruz sıra sonuna kadar böyle devam ediyor. İkinci sıra yine aynen bu şekilde. Renk değiştirip üçüncü sıra yaptığımız 3'lü trabzanın ilk bacağına tek seferde çektiğimiz kısa trabzandan bir tane yapıp yine 1 zincir çekiyor, 1 ilmek boş bırakıp üçüncü bacağa da yine kısa trabzan yapıyor, ipimizi çok germeden boşluk kısımın en altından yani iki boşluğu da alacak şekilde uzun bir trabzan yapıyoruz (alta doğru uzayan kısım burası) yanındaki bacağa yine kısa trabzan yapıp sırayı aynen devam ettiriyoruz. İkinci sıra da yine aynı 3'lü trabzan bir zincirle tek boşluk.
Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım, modelin yapılışını ayrıntıyla gösteren bir link var, buradan da inceleyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. ÇOk teşekkür ederim canım,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çimlendirmedim şimdiye kadar. Sanırım lezeetli olur zeytinyağlı falan. Denemek lazım. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. bu yaz denemek istiyorum...başarırım umarım... :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...