7 Ekim 2015

Bu yıl kışa hazırlıkta biraz tembeldim ama yine son anda birşeyler yapabildim. Öncelikle ilk defa yaş tarhana denedik. Kurutmadan, daha az zahmetli. Kentli tarhana da deniliyor. Tadı mı? hemen denedim tabi, biz çok beğendik. Kış sofrasında olması gereken, ne pişireyim dediğimde joker olan bir tat.
Lahanayı çok severim. Bu yıl nedense şöyle güzel bir lahana turşusu düştü aklıma. Hiç yapmamıştık ama kolları sıvayıp birkaç kavanoz da turşu yapmayı denedik bu yıl. İnşallah ağız tadıyla yeriz.
(İki tarif de Refika Birgül'ün  tarifleridir. Buradan ve buradan.)

2 yorum:

  1. Tarhanayı pek severim ben. Dün bizim yemekhanede yapmışlar, bayıla bayıla yedik. Yaş tarhana nasıl oluyor peki yani çorba yapacakken falan, kurutmadan torbalıyorsun sanırım, en azından o kuruma telaşı olmuyor herhalde. O zaman hakikaten daha kolaymış, çok merak ettim vallahi. Lahana turşusu da bir kere yaptım, buradaki çinli bir arkadaşım tarif etmişti, onlarınki biraz farklıydı ama biz çok sevmiştik. İyi yapmışsın kurmakla, eminim güzel olacaktır. Keyifli güzel bir kış olsun hepimiz için inşallah canım.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...