21 Haziran 2015

Bu yıl bahçemiz bugünlerde bu durumda. Domatesler biber ve salatalıklara göre ataktalar. Elma ve erikler de bu yıl epey var.
Yağmurlar nedeniyle hala tam olarak bahçe keyfi yapamadık. Bu yıl heryer çiçeklerle, yeni fidelerle dolu. 
Ortancam bir tanecik açtı, umarım devamı gelir. Sümbül soğanlarımı emaye tencelerimin içinde uykuya bıraktım. Yaz boyunca sulamadan, gölge bir köşede bekleteceğim. Önceki yıllarda gazeteye sarıp sakladığım soğanları bu yıl farklı bir yolla bekletmiş olucam bakalım nasıl olacak.  
Mutlu pazarlar... Tüm babaların babalar günü kutlu olsun.

6 yorum:

  1. Deryacım;
    bostanın çok güzel. İki sene önce ben de yapmıştım burada, nasıl da insanı mutlu eden bir uğraş. Domatesi biberi koklamaya doyamamıştım. Yeşil domateslerden turşu kurdum, zeytinyağlı yemek yaptım hatta kızarttım. Zeytinyağlısı çok güzel oldu tavsiye ederim:) Çok güzel bir uğraş, gidip hep konuşuyordum onlarla babaannemin çiçeklerine yaptığı gibi.
    Ortanca pek severim ve sardunya da. Ortancalar bazen yerine göre çok açmazmış ama açtı mı da coşuyor. Seninkiler de coşar umarım. Yer kilimin de pek güzel,döktürmüşsün yine. Kenarında duran renkli yuvarlak örtüyü de görmüştüm önceden çok beğendim. Evin ne güzel rengarenk masal gibi. Kaktüslerinin yanına sukulent de al bak çok güzel onlar da.
    Öpüyorum ve mutlu haftalar diliyorum. Ayrıca eşinin de babalar günü kutlu olsun:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bahçe çok güzel tazecik sebzeler meyveler... Sümbül Soğanları için doğru bir karar olmuş daha sonra sulamaya başlayınca soganin birkaç yerinden tekrar filizleniyor :)

    YanıtlaSil
  3. şehrin ortasından gerçekten çok güzel bunları yaşayabilmek :)

    YanıtlaSil
  4. Valla süpersin Tuğbacım, bende geçen yıl coşmuştum, tarhana, domates suları falan bu yıl aynı enerjiyi bulurmuyum bilmem. Sukulentler aklımda evet edinmeliyim mutlaka, çok teşekkür ederiz.... öperim ;)

    Gonca; Uyurmuş sanırım yaz ayları boyunca sümbüller, bakalım yataklarını yaptık, sonbaharda uyanıp güzel çiçekler verirler uamrım :)

    Nihancım, bunun için epey büyük adımlar attık hep hayalimdi, evet güzel, ama her güzel şey gibi sıkıntıları da yok değil :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba blogunuz cok güzel objeler adeta bir zaman tüneli... emayeleri nereden aliyorsunuz merak ettim? Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Adsız; Merhaba teşekkür ederim. Emayelerimin kimisi kendimizin bugüne gelen eşyaları, kimisi ikinci el ve bit pazarlarından bulduklarım, kimiside emaye sevgimi bilip bana gelen hediyeler.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...