7 Mart 2015

Bugün hava yine çok güzel. Biraz kitap ve aylık takip ettiğimiz dergilerin peşine düşüp soluğu Kızılayda aldık. Alışverişler bittikten sonra bir boza molası verip, saat ilerledikçe adeta bir karınca yuvası gibi kalabalıklaşan ortamdan bir an önce uzaklaşıp kendimizi evimize attık. 
Eski havası olmasada yine adresimiz Akman oldu.
Şu ara mısır ekmeğine takılmış durumdayım. Ev yapımı sıcacık, dışı kıtır mı kıtır, miss gibi mısır kokusunu aldığım ev ekmeği sanki dünmüş gibi burnumda kokusu, damağımda tadı var. Çok ev yapımı gibi olmasada aklıma düşünce idare ediyor işte.
Yuvarlak motiflerin yanısıra sipariş üzerine iki tane daha mini cüzdan yaptım dün akşam.

5 yorum:

  1. Türkiye'ye gelirken yaptığım listelerden birine yazmıştım boz iç! diye. Ama nereye yazdığımı o karmaşa da bulamadım ve içmeden geldim böhüüü:(:( Akman bozacısını biliyorum. Herhalde o bildiğim yerdekidir, kızılayda, karanfil sokak mıydı oralarda, küçük dost kitabevinin yan tarafındaki sokak üzerindeydi değil mi. Ankarayı da mı unuttum nedir? Çok özledim oraları. O insan kalabalığı olan halini bile özledim, dönercide sıra beklemeyi özledim. Arkadaş buluşmalarında dakikalarca gecikenleri kitapçılarda gezerek beklemeyi özledim. Hey gidi günler hey. Ankara güzel şehir...Afiyet olsun canım. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Yine harikalar yaratıyorsun Derya'cığım, ne güzel olmuş cüzdanlar, ellerine sağlık... Bozayı ben de leblebi ile çok severim, ahhh bir zamanlar süt yapsın diye deli gibi içiyordum, o günleri anımsadım şimdi :) Afiyet olsun canım, minik prensini de seni de öpüyorum kocaman!

    YanıtlaSil
  3. Mısır ekmeği Trabzon'da da çok sevilir. Yoğurda veya süte dogranarak yendiği gibi hamsinin yaninda da iyi bir tamamlayicidir. Fırınlar da güzel yapıyor hani. Gezi yazılarınızı da beğeniyle takip ediyorum. Selamlar. .. Sevil

    YanıtlaSil
  4. Tuğbacım, doğru hatırlıyorsun Selanik caddesinde tarif ettiğin yerde, günün birind eburalardan uzaklaşırsam özlermiyim acaba bilmiyorum, Çok öpüyorum ;)

    Nonicim, çok teşekkür ederim, bende güzel prensesini ve seni ok öperim :)

    Sevil hanım, çocukluğumda karadenizli komşu teyzemin ekmeklerini çok yedim sıcacıkken getirirdi sevdiğimi bildiği için hemen bir tas yoğurt yanına şahaneydi, çok yerini tutmuyor ama arada bir alıyorum, teşekkür ederim sevgileirmle..

    YanıtlaSil
  5. Deryacığım senden izin almadan blogda ve instagram hesabında senin blog ve instagram adreslerini verdim sen bu tür şeyleri pek sevmezsin biliyorum ama paylaşmadan edemedim önceden haber vermeyi akıl edemediğim için lütfen kusura bakma olurmu umarım bana kızmamışsındır .

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...