31 Ocak 2015

Haftasonunun geldiğini anlamadık bu sefer, tüm günler haftasonu gibiydi. Biraz gezdik, biraz evin tadını çıkardık.
Bu hafta ilk defa cup ölçülü bir tarif denedim. Zencefilli kurabiye. Tarif buradan. İkea'nın zencefilli kurabiyelerini seviyorsanız deneyin derim sonuç çok güzeldi, biz çok beğendik.
Ben tam buğday unu kullandığım için kurabiyenin rengi olması gerekenden daha koyu oldu.
Kare motiflerle uğraşınca bir süre önce söktüğüm yastıklarım aklıma geldi. İlham kaynağı pinterestte gördüğüm bu çantayı denemeye karar verdim. Şekildeki gibi dikip birleştirdim.
 
İçini astarlayıp fermuarını da diktim şimdi tek eksiğimiz saplar. Örgü yerine, deri saplar kullanmak istiyorum bende, kullanılmış bir çantadan çıkma da olur, çanta tamir-yenileme yerlerinde bulabilirmiyim bilmiyorum şimdilik araştırıyorum.
İyi haftasonları dilerim...

6 yorum:

  1. Çanta harika olmuş. benim de var birkaç motif kızım heryere dizip oyun oynuyor onları birleştrip küçük bir çanta yapasım geldi. Yarın yapabilirim inşaAllah. bir de geçen gün resimlerini koyduğunuz tığla selanik örneğinden bir şey başladınız mı? boyunluk yapmak istiyorum enine mi boyuna mı yapabilirim bilemedim. Eğer başlarsanız resmini paylaşabilir misiniz? resimler çok açıklayıcı oldu benim için teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. sevgiler
    Ülkü

    YanıtlaSil
  2. Kurabiyeler nefis görünüyor, çanta da çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Derya Hanım. Çantanız pek güzel olacak. Bence de deri sap yakışır. Bu zencefilli kurabiyelerden seneler önce cok yapardım. Sizinkiler de hazır gibi olmuş masaallah. Afiyet olsun. Gününüz güzel geçsin. .. Sevil

    YanıtlaSil
  4. Deryacım herşey çok güzel görünüyor o kurabiye kalıplarına bittim ,yurt dışından mı aldım harika her kare ,keyifli haftasonu

    YanıtlaSil
  5. Ülkü hanım henüz istediğim gibi bir ip bulamadığım için boyunluk başlayamadım, eğer başlarsam enine başlayacağım ve tabiki detaylı resimler paylaşacağım, çanta yaparsanız şimdiden kolay gelsin ,sevgiler.. :)

    Arzu; Çok teşekkürler..

    Teşekkür ederim Sevil hanımm :)

    Smilenacım bende uzun süredir arıyordum kurabiye kaşesini, real markette çıktı karşıma çok mutlu oldum, hemende denedim, çok teşekkürler, sizede keyifli haftasonu olsun..

    YanıtlaSil
  6. Derya Hanım
    Ellerinize sağlık çanta süper olmuş.Bu modele de bayılıyorum.
    Yün markanızı ve tığ numaranızı
    öğrenebilirmiyim.
    Ben de eski çantamdan kalma sap var kızıma çanta öreceğim .
    İstanbul dan sevgiler

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...