3 Ekim 2014

Emaye sevgim her evden, kenarda köşede duran güzelliklerin bende buluşmasını sağlıyor. Kova geçen bayram gelmişti, deseniyle herşeyiyle çocukluğumdaki kovamıza kavuşmak çok çok mutlu etmişti beni, şimdi de çok güzel bir tepsim oldu. Çok sevdiğimi bilerek beni bu güzelliklerle buluşturan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim birkez daha. Emaye çılgınlığına devam..
Geçtiğimiz günlerde başladığım üzeri işlemeli örgü, tembellikten daha fazla ilerleyemedi bende üçlü tutaçların yanına bir tane daha ekledim.
Sonbaharla birlikte yaz sebzelerinin giderek azalıp bitişiyle artık çok fazla bakınıp aranmaz olmuştuk bahçede, sonra bugün tesadüfen iki tane üst dallarda saklanıp kalan salatalıkları bulduk boyları 32 cm ve yaklaşık 700 gr ağırlığına ulaşmışlardı.
Epey kartlaşmış ve çekirdeklenmişti yiyemedik ama hoş bir anı oldu sabah sabah bize dev salatalık.
Sonrakileri takipteyiz.
Yaprakların ardında saklanmış, seneye tohum için sakladığımız salatalık da dalında kurumaya devam ediyor. Ayva dallarıyla adeta bütünleştiler bu yıl.
Bahçemizdeki narlar yazın nar çiçekleriyle güzel kareler vermişti, bir baktık büyümüşler, hemen fotoladık yine.  

2 yorum:

  1. Cocuklugumda evimizde kullandigimiz, şimdi de antika olarak kalan emaye kapları ben de çok seviyorum. Eger ola ki bir gün emayelerinizden sıkılırsaniz ben talibim. Bahceli evin guzelliklerinin farkinda olmaniz da cok guzel. Şanslısiniz vesselam. Sevil

    YanıtlaSil
  2. Sevil hanım güzel zamanlarmış eskiler o günleri neresinden yakalayabilirsek o kadar mutlu oluyorum ben, bazen eşyalarla bazen güzel anılarla, emaylerim çok kıymetlidir ama aklımda tutarım tabi :) teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...