3 Eylül 2014

Yine işler güçler nedeniyle ara verdim, bu arada tarhanımızı döktük, kuruttuk. Eylül ayına da giriş yaptık.
Geçen haftadan kalan domateslerim vardı, kış hazırlıklarında hızımı alamayıp birde domates suyu kaynatıcam galiba, bir deneme yaptım dün akşam çok güzel oldu sanki, bu konuda deneyimli arkadaşlarım var onlarada başvurup haftaya pazardan domatesleri yüklenip geleceğim kısmetse. Yakında turşu işine de girişirsem hiç şaşırmayacağım :)
Arkadaşlarıma özellikle elişine meraklı olanlara geldiklerinde tüm örgü ve işlerimi çıkarıyorum ortaya, kimisine örgü başlıyoruz, kimilerine hediyelikler bohçasından benden hatıra işler. Dün şöyle bir bakındım stoklar azalmış gelin görün ki bana henüz birşeyler yapma hevesi gelmedi, tembellik modundan çıkamadım hala elişi anlamında.

5 yorum:


  1. Her iki is bir arada iyi yuruyor ne kadar erteleseniz de akliniz kalmistir orgulerde ipliklerde. Ben yapabilirim insallah kendi tarhanami filan evleninc
    E

    YanıtlaSil
  2. tarhanayı afiyetle yemek nasip olsun inşallah, domates suyu kışın bencede büyük yardımcı oluyor, senin bu motiflerine bende bayılıyorum ya :)

    YanıtlaSil
  3. Hem tarhana hem ezme yapip birde bunlarin arasinda el isi yapmayi dusunup , yapamayinca tembellik var demek... kutluyorum ne diyim.

    YanıtlaSil
  4. Deryacım bende bu sene tarhana yaptım içine buğday ve nohutta koydum besleyici olsun diye tabi daracık balkonda neler çektim kurutana kadar bir bilsen o güzel balkon fotoğraflarını çekerken diğer yandanda tarhana kurutuyordum:)...ne güzel böyle kafa dengi arkadaşlarının olması zevk aldığınız bir şeyleri paylaşmak aynı dili konuşabilmek umarım uzun soluklu olur dostluklarınız sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ben de bu hafta domates sosumu yapacağım inşallah.tatil modundan yeni yeni çıkıyorum.örgü örmek istiyorum.dolabı açıp yünlerimi sevip yerine koyuyorum.akşamları erkenden uykum gelmese:(

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...