5 Nisan 2014

Birkaç yıldır sümbüllere özel bir ilgim var. Kokanlar mest ederken, kokmasada sadece güzel  görüntüleriyle de çok hoşuma gidenler var. Tek sorun, yeni satın alındıklarında açtıkları gibi, sonradan açtıramamam. Dönemleri geçince soğanlarını alıp, karanlık bir ortamda saklıyorum, ertesi bahar yeniden ekiyorum, yeşerse de çiçek açmıyorlar. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.
Elimdeki büyük işler bitince yeniden elim boş kaldı. Ama bu sefer işsizim diye yakınmıyorum. Ördüklerimden sonra bir küçük dinlenme istiyorum sanırım. Hal böyle olsa da tamamen boş durmam ne mümkün, ufak tefek birşeyler yapıyorum yinede.
Birkaç gün önce boyamasını yaptığım çantayı diktim. Kumaşlar gözüm ilişmedi değil, şunlardan birşeyler yapsam dedim ama biraz vakti var sanırım, tam bir fikir oluşturamadım.
Bu örgünün modelini soran sayın okur için yakın çekim.

8 yorum:

  1. Çiçek bakımıyla ilgili google da birşeyler ararken bulmuştum. Hani biz yani sizi bilmiyorum ama ben genelde Bim A101 Şok gibi marketlere gelince alıyoruzya onlar neredeyse ölmek üzere olan çöp çiçeklermiş diye okudum. Bunu yazan kişi marketlere acayip kızıyordu. Ha dalından koparmışsın ha bu çiçekleri almışsın yazmıştı. Bir seferlik alın koklayın solunca çöpe atın yazmıştı, çiçekçiden alın diye uyarmıştı. Bilmiyorum kendisi çiçekçi de olabilir :D Ben nergis soğanı aldım bu sefer diktim suladım hatta sulamayı unuttum yine de büyüdü çiçek açtı balkonda çok güzel oldu.
    ZÜlal

    YanıtlaSil
  2. modeli ben sormadım ama kendi adıma ççokk tşk ederim çok güzel elinize emeğinize sağlık.mürvet

    YanıtlaSil
  3. Benim bildiğim kadarı ile çiçek soğanları toprağın bütün birikimini sömürüp depoluyor.Açmak üzere aldığımız soğanları ertesi yıl yeniden diktiğimizde bizim o soğanları iyi beslememiz gerekiyor ki açsınlar.Trakya bölgesindeki köylerde lale soğanı yetiştiriciliği yapılıyor.Lale ekilen tarlaya 2 yıl başka hiç bir şey ekilemiyormuş.Tarlanın eski haline dönmesi için beklemesi gerekiyormuş.Bu yüzden de lale soğanları bu kadar pahalı oluyormuş...

    YanıtlaSil
  4. ayşen yörükoğlu6 Nisan 2014 22:42

    günaydınlar. güzel bir hafta geçirelim inşallah derya hanımcım.sümbül ve lale soğanlarını biz mevsim geçince saksılarında ama pet şişe kesip kapatarak muhafaza ediyoruz.sera mantığı oluyor yani. soğanlar da özelliklerini kaybetmiyorlar.herşey çok güzel ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Deryacım bende sümbülleri senden gördüğüm kadarıyla diplerinden kesip saklamaya çalıştım ama kurudular olmadı,senin yöntemin daha farklıymış.Çanta çok güzel olmuş iyi günlerde kullan, güzel bir hafta geçirmen dileğiyle.

    YanıtlaSil
  6. Özellikle bende bu yıl çiçeklere büyük merak saldım:)Diğer evimde çok çiçek yetiştiremiyordum ondan sanırım:)
    Çanta pek bir güzel olmuş..ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. Zülal; Sizin yorumunuzdan sonra bunu bir yerde daha okudum, üzüldüm, kandırmaca ticari gidişe sinir oldum. Güvenilir bir çiçekçiden almalı.

    Mürvet ;Rica ederim :)

    hobby dünyası; Paylaşım için çok teşekkürler..

    Ayşencim sizinki çok pratikmiş, bende bu yıl deneyeyim öyle.

    Meltemcim, teşekkür ederim.. sanan sümbül soğanı borçluyum galiba :)

    Özlem; Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Derya,
    Soğanları tekrar toprağa koymak için bahar geç. Soğanları Aralık ya da Ocak ayında toprağa koymalısın.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...