30 Nisan 2014

Şu ara sardunyalarımla dolu minik balkonumu özledim desem.. insanoğlu ne garip
Beyazlara gönül verdim, rengarenk motifleri beyazlarla birleştireceğim. Yatağıma göre bir battaniyeyi göze aldım. Çok kenarlardan sarkmasına gerek yok. 10 motife 9 motif uygun gibi, yaklaşık 90 tane örmem gerek.
Ruh haliniz parçalı bulutlu, bazen inişli çıkışlı ise mutfağa koşmanız, hamur işine inanılmaz bir istek duymanız kaçınılmazdır. Artık defter karıştırıp tarif aramayı bıraktım, içinde ne olmasını istiyorsam hepsini göz kararı birleştirip doğru fırına, bazen çok özendiğimiz şeylerde sonuç beklediğimiz gibi olmaz ya, benim bu özensiz girişimlerim de sanırım hiç özenmediğim için şimdiye kadar hep güzel sonuçlandı.
Sıcacık, dumanı üstündeyken, bol kakaolu, az tatlı, limon kabuğu kokuları eşliğinde, bazılarına belki biraz reçel dolgu..
Evdeki tutaçlar köşesi, biraz eskiyi çağrıştırdığı için galiba, seviyorum kendilerini.

6 yorum:

  1. Evet o köşe çok güzel olmuş ben de çok sevdim.Deryacığım sende sevdiğin bir köşe oluşturduğun zaman gelip gidip bakarmısın.

    YanıtlaSil
  2. Baharcım kesinlikle gelir-geçer bakarım, severim gözlerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Derya,tutacak köşen çok tatlı gözüküyor..eminim mutfağına çok yakışıyordur:))

    YanıtlaSil
  4. Valla sadece o köşe değil de sanki ben her yeri beğenecekmişim gibi hissediyorum fotoğraflardan. Ruh hali bunalımında hamur işine sarılmak çok doğru bir teşhis. Geçen gün keyifsizdim işe gelmedim geç kalktım 10.30 da falan kötü bir rüya eşliğinde başladım güne canım sıkkındı. Baktım öğlen tatiline az kaldı mutlu olayım biraz diye hemen hamur kızartmaya karar verdim:) Çılgın gibi yataktan fırlayıp bi koşu hamur tuttum açtım falan bir de pofidik bir de güzel oldu :) Öğlen yemeğe aradım yiğiti geldi hava da güzeldi bahçede peynir zeytin hamur kızartması yedik:) o da bana çok güldü, deli misin diye:) İşte hamur böyle zamanlarda ilaç niyetine geliyor. Sonra günüm güzel geçti:) Bunun üzerine bir yazı yazabilirim anlat anlat bitmiyor çünkü. Öptüm çok

    YanıtlaSil
  5. cup kekller çok nefis görünüyor !! tarifinizi paylaşabilir misiniz acaba? anneler gününde annem için yapıp süslemek istiyorum <3

    YanıtlaSil
  6. Özlem; Teşekkürler, o kısmı böyle görmek hoşuma gidiyor :)

    Tuğbacım, çok istiyorum seni misafir etmeyi kısmet olur inşallah. Süpersin gününü süper güzelleştirmişsin, ellerine sağlık, yazılır mı yazılır bizde keyifle okuruz vallahi, öperim ;)

    selver; Tarifi yok ki, gözkararı birleşen kek malzemeleri ?

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...