3 Nisan 2014

Evde yoğurt yapmayı çok seviyorum, dün ilk defa birde çökelek yaptım. Kaynatmak üzere tencereye aldığım süt kesilip pelteleşmeye başlayınca eyvah dedim, bu esnada iyi ki ablam yanımdaydı yoksa ben süt bozukmuş diye direk dökebilirdim. Kaynatmaya devam edip çok lezzetli kocaman bir kase çökelek yaptık.
Dün şalımın bitmesine çok az kala bitmiş ipimi alıp, dün akşam şalımı tamamladım. Sabah sabah da kuzuya poz verdim.
Seçimler, mazbatayı alan, alamayan adaylar, yeniden sayımlar, itirazlar, ortada şaibeli durumlara ait iddialar gerçekten hayret verici boyutlara ulaşıyor her geçen gün. Nasıl sonuçlanacak merak ediyorum. Seçimlerin yanısıra ygs ve bu sınava ait sorunlar derken, oyunun peşine düşenler, geleceğinin peşine düşenler, yazılacak şey çok. Tansiyonlar yüksek, ortam gergin.. Çok da tadımız yok ama günlük işlerimizi yapmak kısaca ne olursa olsun yaşamak zorundayız. Hayret ve endişeyle takibe devam.
Örgüler ard arda bitiyor. Bittikçe mutlu oluyorum. Üçüncü şalımda bitince yarım kalan doily blanket'a geçtim. İstediğim gibi ilk ördüklerimden biraz daha büyük yapmaya çalışıyorum. 
Bahar iyiden iyiye hissettiriyor kendisini, dolapları düzenleme vakti. Kışlıklar kalkıp baharlıkları, yazlıkları çıkarmalı. 

4 yorum:

  1. Şal çok hoş olmuş, iyi günlerde kullan Derya`cım:)
    Seçim durumları malum, gerginiz hepimiz maalesef.

    YanıtlaSil
  2. Canım burada her akşam kendine süt kaynatıp içen bir mühendis arkadaş var. O da geçen gün kaynatırken kesilen sütü tam atıyordu ki dedim atma çökelek yap. Ben bir kez yapıp poğaçaya koymuştum çünkü çok güzel olmuştu. Yaptık birlikte gösterdim ona sonra içine nane karabiber pul biber falan koyduk çok güzel oldu. Pek beğendiler. Sen de iyi ki yapmışsın. Baharatlar katınca da ayrıca güzel oluyor. Ellerine sağlık. Şal da pek güzel o yuvarlak renkli örtüyü de sevdim. Güle güle kullan. Öpüyorum çok

    YanıtlaSil
  3. Masallah derya sana..ne guzel olmus hepside ..secimlerle ilgili haberleri duymustumda ygs yi duymadim nolmuski ???

    YanıtlaSil
  4. Semicim beğenmene çok sevindim, evet karın ağrıları çektim resmen.

    Tuğbacım, böreğe falan koymaya kıyamadım valla çayla pek güzel gitti ama, işlerimi beğenmene sevindim çok teşekkürler, sevgiler ;)

    Havva; Teşekkürler, şu ara nereyi tutsak elimizde kalıyor, iyi puan alıp sonraki girişinde puanları kaybolanlar neler neler :(

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...