Elmalı Pasta kokulu ev


Bu haftasonu uzun zamandır yapmadığım hamur işi geleneğini gerçekleştirdim. Sevgili Smilena'nın bloğunda gördüğümden beri aklımdaydı. Pratik oluşu, görünüşü ve tabiki elmalı olması beni çoktan cezbetmişti bile. Smilena elma dilimlerini kabuklarıyla yapmıştı, öyle oluşu da çok hoşuma gitmişti. Artık günümüzde bırakın kabuğuyla yemeyi, meyvenin kabuksuz halini yerken bile tereddüt ediyoruz, ilaçlarından, kimyasallarından. Bende kabuklu kullanmak için elmaları önce iyice yıkadım, bir süre sirkeli suda beklettikten sonra dilimledim. Çocukluğumda annemle pazara gittiğimizde canım çekti mi silerdim üstüme şöyle bi, büyük bir iştahla yerdim elmayı. Şimdi oğlum anne elma yiyebilirmiyim dediğinde dur iyice yıkayalım deyip, arındırma ve yıkama ritüeline başlıyorum.
Aslında bu anlamda dört gözle beklediğim şey, arka bahçemizdeki elmaların bu yıl geçen yıla oranla daha çok elma vermesiydi ama beklenen yağışların bir türlü yağmayışı sanırım bu sene bizi yine elmalarla ilgili hüsrana uğratacak. Neyse ki bir kere de olsa  "hadi oğlum biraz elma toplada elmalı pasta yapalım" deneyimini yaşadık ikimizde, güzeldi.
Ben çok beğendim. Tarifi yayınlayıp bizleri haberdar ettiği için Smilena'ya da teşekkür ederim.

7 yorum:

  1. Ellerine saglik nefis gorunuyolar..ozelliklede hafta sonu oldumu bi pasta keyfi yasiyoruz cocuklarla..bende dort katli kocaman bi pasta yaptm..iki saat sonra bizi bekler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada az once senin bu yesil tabaklarindaki gullerden pecete gordum bim de :) aklima tabaklarin geldi:))

    YanıtlaSil
  3. Derya aklımı çeldin bende tatlı yapıcam ama başka bir tatlı size afiyet olsun ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Kuzu ne kadar da büyümüş. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun, elmalı her şeyi çok severim:))

    YanıtlaSil
  6. Leziz gorunuyor afiyetler olsun <3

    YanıtlaSil
  7. Afiyet olsun Deryacım ellerine sağlık beğendiğine çok sevindim

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...