30 Ocak 2014


Ulus'u özlemişim hem de çok. Artık kuzu çok iyi bir gezme arkadaşı değil malesef. Hemen sıkılıyor, yanınızda sürekli ne zaman eve gideceğimizi soran, memnuniyetsiz bir küçük adam olunca gezi çok keyifsiz bir hal alabiliyor.
Dün spontane bir kararla oraya gitmemizde, dediğim ilk seferde kuzunun bunu kabul etmesinde vardı bi hayır. Epeydir bakınıyor ama bulamıyordum. Çocukluğumun karelerinden biride duvarda asılı duran bu arap çiftti. Onları bulduğum anda hazine bulmuş kadar mutlu oldum. Hayatımda çok isteyipte ulaşılması imkansızmış gibi görünen ama sonradan Ahmet Abinin sayesinde kavuştuğum şeylerden biri de bu arap çift oldu. Kendisine buradan tekrar teşekkür ederim. Birde matruşkalarım var ki onlarda çok kıymetlidir benim için.
Çocukluğumda duvarda asılı sıradan bir aksesuardı benim için, hatta akıbeti ne oldu hiç bilmiyorum, muhtemelen demode görünüp bir köşeye atılmıştı. Bugün ise beni o günlere bağlayan bir köprü oldu.
Ahmet Abi'nin kolleksiyon evi her zamanki gibi dopdoluydu. Kendisinin yaptığı çalışmalar, herbirinin farklı bir hikayesinin olduğu objeler, gözlerimizi bayram ettirip, ruhumuzu doyurdu. Mekanın gerçekten çok farklı bir havası var, insan psikolojisini olumlu yönde etkileyen, geliştiren türden. Hayatımızda iyiki tanımışız dediğimiz renkli insanlardan kendisi.
Dediğim gibi artık annesinin bir numaralı gezi arkadaşı olmayan Çınar, öncelikle çevresindeki objelerle oyalandı, sonrasında Ahmet Abi'nin meşhur içeceği baykuşunu da içti, burada vakit onun içinde keyifli geçmiş olsa gerek bize sohbet için epey zaman verdi. 
 Kolleksiyon evi'nin en gözdelerinden.. benimde favorilerimden.
Bugün Ahmet Abi'nin Anadolu ajansından gelen bir muhabir ile röportajına da şahit olduk, kolleksiyon evi bugün epey yoğundu.
Zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyor insan, bizim içinde çabucak geçti, çok keyifliydi, bir daha arayı bu kadar uzatmamak üzere sözleşip müsaade istedik.
Hava yağmurluydu ara ara yağdı ama çoğunlukla açıktı,
Hava da bizden yana olunca özlediğimiz her yere uğrayıp, evimizin yolunu tuttuk.

11 yorum:

  1. sizden en çook sevdiğim kareler ;))

    YanıtlaSil
  2. çok seviyorum ben böyle postlarınızı,Ulus ve çarşıları yanıbaşımda ama hep ürkerim ben o taraflardan, başıma birşey gelir korkusu yaşıyorum genelde.bu güzellikleri yakından göremeyişimin nedenidir bu korku ama sayenizde görebiliyorum,tşkler :)

    YanıtlaSil
  3. 2 nolu ablam 74 te evlenmişti...ben çocuktum... ablama bir öğrenci velisi hediye getirmişti bu arap çiftin aynısından... ben de çocukluğuma gittim bak şimdi... daha bi çok şeye de... hey gidi günler, hey!

    YanıtlaSil
  4. eftelya; Ne güzel aslında benim de en keyifle hazırladığım postlardan :)

    Nazın annesi; Neden o korku? yıllardır buralardayım, Çınar daha minicikken gezerdim buraları, ıssız sokaklarında da gezdim kalabalıklarda da ama korkulacak hiçbirşey yaşamadım çok şükür, bir zamanlar öyle bir imaj varmış ama şu an yok öyle bir durum tamamen turistik bir yer, korkmayın lütfen.

    ruşyena; Onlar şimdi duvarımdalar ya çok mutluyum, sanki annem çıkıp gelecek gibi kapıdan o günler işte... güzel yazmışsın Ruşencim hey gidi günler hey..

    YanıtlaSil
  5. derya'cım o arap çifti çok aradım ama bulamadım. aramalarım hala devam ediyor. senin aldığını görünce kendime almış kadar mutlu oldum:)
    sanırım hepimizi çocukluğuna götüren obje o.:))
    güzel günlerde kullan...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ulusu ben de severim dolasmayi ayda iki kez giderimm..korkacak bi sey yok)))

    YanıtlaSil
  7. asortik; Aynen bende ama çok isteyince bir şekilde geliyor, dilerim kısa süredede sizin karşınıza çıksın, bir başka çift bulursam haber edeyim mi? aldığım kolleksiyon evine yine düşebilir belli olmaz, çok teşekkürler... :)

    matish; evet aynen, şahane bir yer.

    YanıtlaSil
  8. Harika bir yermiş burası Derya`cım:)
    Çocuklar büyüdükçe zorlaşıyor Derya`cım, onların da istekleri var ve her yerden zevk almıyorlar. Bizim evde Kai Felix çok uyumlu ama Peer Ole (6.sınıf) artık bizimle bir yerlere zor geliyor. Ya arkadaşıyla buluşmamız lazım, ya sinemaya, ya da kayak vs.yapmak için.

    YanıtlaSil
  9. Ahh ne uzun seneler oldu Ahmet beyle tanışıp o şahane koleksiyona bakakaldığım. En çok sevdiğim ve almayı çok istediğim beyaz baykuşlu abajuru da çekmişsin ne büyük şans oldu benim için. Harika bir yer orası. Ahmet bey de harika biri zaten. Ne güzel misafir ağırlıyor kendisi. Zaten insan oraya girince çıkmak istemiyor ki hiç. Umarım ben de yeniden ziyaret etme olanağı bulurum bir gün. Giderseniz benden çok selam söyleyin:) sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  10. Semicim ankaraya düşerse yolunuz mutlaka gitmelisin haberin ola, öyle gerçektende bundan sonra böylesine alışacağız artık büyüyüorlar..

    Tuğbacım, yakın zamanda tekrar uğrayacağım selamını da ileteceğim, umarım ilk fırsatta kendinde uğrarsın, uzun uzun kalırsın, şahane bir yer, Ahmet abi de öyle.. öptüm canım ;)

    YanıtlaSil
  11. derya'cım tabiki bulursan ve de haberim olursa sevinirim:))

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...