24 Aralık 2013

Elimdeki ufak işlerde şimdi bu minik örgüler var. Daha henüz kaç artırıp yapılıyor bilmiyorum deneme aşamasındayım şu ara.
Bir ara bu modeli denemiştim onu da tutacak yapıverdim.
Okul dönüşü kapımızda bir sürpriz bekliyordu bizi, öyle şirin ve şık bir karttı ki içeri girene kadar zor sabrettik Çınarla, hemen açtım, "anne kimmiş neymiş derken hoop bir zarf daha çıktı hemde kuzuya özel, al bu da senin kartın deyince yüzündeki gülümsemeyi ve şaşkınlığı görmeliydin Kitanacım, kuzumda bende çok ama çook mutlu olduk, içinde yazan güzel sözleriyle, dilekleriyle, ellerinle yaptığın bu şirin kartın bizi o kadar sevindirdi ki anlatamam, sıcacık oldu içim, çok duygulandım, çok düşünceli ve naziksin, çok ama çok teşekkür ederiz. Buzdolabımıza astık, gelip-gidip seviyoruz, bakıp bakıp mutlu oluyoruz...  ;)

Not; İstek üzerine, resimlerini eklediğim muhallebili kadayıf tatlısının tarifi;

Alt ve üst kaplaması için; 350 gr tel kadayıf, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı toz şeker, bir su bardağı iri kıyılmış ceviz.

Muhallebisi; 1 kg süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı tepeleme un, 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 kutu krema, 1 paket vanilya.

Yapılışı; Tel kadayıf ince kıyılıp, ceviz yağ ve şekerle kısık ateşte kızarana kadar kavurulur. Muhallebi için tencereye krema ve vanilya hariç tüm malzeme karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra krema ve vanilya eklenip mikserle çırpılır. Kavrulan kadayıfın yarısı tepsiye serilip, muhallebi konur üzerine ve en son üzerine de kadayıflar eklenip dolapta birkaç saat dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. ben de çok seviyorum kadayıflı tatlıyı ama kavurma süreci biraz zahmetli geliyor bana :) aklıma düştü şimdi yapmam lazım :))

    YanıtlaSil
  2. senin el işlerine bayılıyorum Derya'cım, rengarenk, huzur dolu. Kitana candır, dolabınızda çok güzel durmuş gönderdikleri, tatlı tarifi için teşekkürler:)) sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Dün PTT'de görevli arkadaşımla konuşurken kartların 15 günden önce gitmesi zor dedi, bir de kayıtlı gönderi değil inşallah gider kaybolmadan diye ekledi, gelmezse diye endişelendim ama gelmiş:) Beğenmenize çok sevindim, buzdolabının üzerindeki yerini de çok sevdim -Çınar'ın favori fotoğrafımın komşusu olmuş:)- mutlu yıllar bir kez daha:) Öperim Çınar kuzumu!!!

    YanıtlaSil
  4. Nihancım, kavuruver ya bak sonradan yemesi şahane oluyor :)

    ebygale; Canım çok teşekkür ederim, öyle düşünmeniz çok sevindirici,

    Kitanacım sevgiyle yollamışsın hemencecik geliverdi, tekrar sağol sizede mutlu yıllar, bizde Çağanı öperizzz ;)

    YanıtlaSil
  5. bayılıyorum senin şu küçük motiflerine deryacım ya emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. saklı bahçem; Teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...