19 Kasım 2013

Bazen coşuyorum, neler neler örmek, dikmek istiyorum. Pazen kumaş ve örgüyü birleştirip yapmak istediğim bir bebek battaniyesi var mesela farklı ve kullanışlı bir hediye olacağını düşünüyorum.
Kare örtüde son sıralar, büyüdükçe son sıraları bitirmek daha uzun sürüyor. İnşallah sonraki posta nihayet battaniyem bitti şeklinde olacak sonra sırada bir tanede baykuş var.
Geçtiğimiz hafta lahana sarması düştü aklıma (Nihancım kulaklarını çınlattım senin :) sezonun ilk lahana sarmasını yaptım. Herşey iyi güzel ama haşlama esnasında evi ister istemez saran o lahana kokusu, inşallah bu işin üstüne kapı çalmaz dedirtiyor. Ama yemesi enfes..

4 yorum:

  1. deryacım, ilk deneme olunca haşlama işi biraz uzun sürdü, bizim ev de fena koktu :) ama gerçekten yemesi çok güzel, eline sağlık :))

    not: bir yüzü sırf pazen diğer yüzü de örgü bebek battaniyesi çok hoş olur bence :))

    YanıtlaSil
  2. Deryacım senin şu enerjik hallerin ne harika. Devamlı bir üretme halindesin valla hayran oluyorum. Lahanayı özlediğimi fark ettim ben de. Hiç sarmadım dolma olarak. Büyük lahana olması lazım sanırım dimi sarması kolay olsun diye. Bir adet büyük top alayım da bari ben de sarayım ya çooook canım çekti. Resmen elimi ekrandan içeri sokup bir tane alasım geldi çaktırmadan:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. swotpisces; Teşekkür ederim..

    Nihancım, battaniye ortası kumaş kenarları örgü güzel ve farklı birşey olacak ah bir başlayabilsem

    Tuğbacım, ne güzel enerjik görünüyormuşum demek dedim senin yorumunu okuyunca :) aslında o kadar yılgın bir halim varki bugün bir arkadaşımla geriye dönük bakıyorduk bloğa ne kadar çalışkanmışsın şimdilerde hiç birşey değil bu yaptıkların deyip çok doğru bir tespit yaptı, çok da doğru aslında, bu arada lahanın büyük olmasına değil yumuşak olmasına dikkat et, üzerine bastırınca kıtır kıtır olmasın, en kolay onlar sarılır, şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun... :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...