2 Eylül 2013

Eylül ayı gelir gelmez hissettirdi hemen kendisini. Bunaltmayan sıcaklık, akşamları hafif bir serinlik, zaman zaman kapalı ve yağmur atıştırmaları. Yaz ayları dedik, yaz tatili dedik, ne çabuk gelip geçti.
Tatil bu sene pek dinlendiremedi beni, önümüzdeki günlere bakacağız artık. Spontane haftasonları, kısa seyahatler artık önüme ne çıkarsa.
Yaz sonu temizliğinin son deminde perişan biçimde işlerle boğuşurken kuzu koşa koşa geldi yanıma, "anne televizyonda izledim benim canım çok kek çekti, yaparmısınn??" Nasıl yapmam ki, derhal kolları sıvayıp geçtim mutfağa, şimdi kim uğraşacak tarifle, kitapla deyip, kararınca şeker, süt, yumurta ile karıştırıp attım kek tepsisini fırına, iki arada bir derede yapılan, çok özenilmeyen bu kek şahane bişey olmuştu, içine bol limon kabuğu ve bir ufak nişasta ile sünger gibi ve mis limon kokulu, kakaolu bir kek.
Bizimde çalışıp çalışıp acıktığımız bir vakit olunca kaç dilim yedim hatılamıyorum.

6 yorum:

  1. afiyet olsun kuzuya :) özlemişim seni özenli fotoğraflarını ne iyi geldi :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Nihancım ;)

    YanıtlaSil
  3. Kuzum ya kek istemiş, afiyet olsun ona:)

    YanıtlaSil
  4. merhaba :) kekiN gerçekteN puf puf görüNüyo eLiNe sağLık :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Derya hanım uzun zamandır sizi takip edemediğim için şu anda çok üzülüyorum kendi adıma.sizi okumak bana gerçekten iyi geliyor.fotograflarınızdaki ürünlere bayıldım hepsi ne kadar güzeller.temizlik yaptığınızda hiç mi elden çıkaracaklarınız olmuyor sabırsızlıkla bekliyorum.görüşmek üzere Zeynep Albayrak yeni mail adresim zeynepc.a.n@hotmail.com

    YanıtlaSil
  6. Fadiş; Çok nadir olan bişey gerçekten derhal yaptım yedirdim o yüzden.

    saklı bahçem; Teşekkürler..

    Zeynep hanımcım, üzülmeyin kitap gibi nasılsa burası geçmiş yazıları da okursunuz zaten çok bişey yazamadım uzaklaştım biraz şimdi şimdi yakınlaşıyoruz yeniden :) üretim azaldıkça bişey çıkmaz oldu ortaya ama varsa sizin beğendiğiniz şeyler haberim olsun, görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...