1 Eylül 2013

Daha bir-iki yıl öncesinde kumaşlarla haşır neşir, örgü için yeni bir renk ip almadan evine dönmeyen, hobi mağazalarından çıkmayan biriyken şimdi bakıyorum kendime, hepsini atmışım bir köşeye. Bir şey denemek, yeni bir şey üretmek adına hiç birşey yapasım gelmiyor. İnsan hayatı dönemlere ayrılmış sanki, bir dönem onlarsız olamazken bir dönem hiç aklınıza gelmiyorlar.
Çocuklar gibi yaş dönümleri, gelen yeni yaşa özgü birtakım değişiklikler mi yaşıyorum acaba diye düşünüyorum.
Neyseki hala sevdiğim birşey var değişmeyen, ortamı bulunca fotoğraf çekmekten çok hoşlanıyorum hala ya da güzel kareleri izlemek hala çok keyifli benim için.
Eski alışkanlıklardan vazgeçmek zor, yapamıyor ama tamamıyla da vazgeçemiyorsunuz, üzeri örgü çiçekli bir yastık yapsam mı diye başlamıştım, bu temizlikte geçti elime, belki yaparım bilmiyorum, iplerimi elden geçirdim tekrar, sonra son bir battaniyeyle elimdeki ipleri değerlendirsem dedim, bakalım önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kuzu birinci sınıfa başlıyor, her konuştuğum kişi şiddetle uyarıyor beni "zorr, çok zor günler seni bekliyor diye" bakalım yaşayıp göreceğiz, çok bunaldığımda yine örgüm yetişecek sanki imdadıma.
Haftasonunuz ve yeni haftanız güzel olsun....

13 yorum:

  1. O emaye caydanlik cok guzelll nerden buldunumarim bulunasi bi yerdir

    YanıtlaSil
  2. herşey çoook güzel,bi de ben becerebilsem şu tığ işini :(

    YanıtlaSil
  3. merhaba :)
    kuzucuk okuLa başLıcakmış hayırLı oLsun şimdideN :) zor bi döNem sizi bekLiyo ama evLadıN ve seN emiNim buNuNda üstesiNdeN geLirsiN :)

    YanıtlaSil
  4. Fundacım onlar annemden hatıra, epey eski, bunların modeli daha farklı ama yine böyle mavi biraz daha ufaklarını görüyorum burada Ulus'ta, istersen bulurum sanada :)

    serpil; yaparsınız niye yapamayasınız ki?

    saklı bahçem; Teşekkür ederim, inşallah geliriz :)

    YanıtlaSil
  5. zor günler deyip seni korkutmasınlar! onlar ayrı bir takım gurubu halindeki bir takım anneler diye düşünüyorum! ha benim çocuğum yok tamam bilemeyebilirim ama iyi görüyorum bundan emin ol! zor deyip kadınları o zora sokan bu takım grubundan uzak dur bence! sana öğüt verip salkımı kendileri yutarlar kuzenlerime de aynılarını yaptılar birkaçını kurtaramadım hala o girdapta boğuluyor 6.sınıfa gelmiş çocuğunun hala dersinin peşinde koşuyor! sen kendi dünyanda ne yapacağını bilirsin canım öptüm seni..!!!

    YanıtlaSil
  6. Nilgüncüm çok doğru yazmışsın, evet öyle bir grup kesinlikle var, kendimize uygun şekli umarım en kısa zamanda bulur oturtur ve devam ederiz, teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  7. hangi yaşları hangi dönemleri kolay ki.şimdiki çocuklar çok akıllı.çınar da eminim üstesinden gelecektir senin yardımlarınla.ben de bu aralar örüyorum rahatlamak için.koltuk şalı örüyorum arkadaşıma.ama blogta paylaşmaya öyle üşeniyorum ki.zaten vakit de kalmıyor.iş,ev derken koltukta sızıyorum:(

    YanıtlaSil
  8. Ebrucum sende bana yorum yazmaya başladığından beri biraz bunalımlı haller hissediyorum ve üzülüyorum, şimdiki yerin ve işin oraya adapte olma süreci derken fazlaca yorulmuşsun sanki, ama unutma herşey yoluna giriyor, biraz zorlanıyoruz zaman zaman ama hangimiz zorlanmıyor ki, ne güzel örüyormuşsun bu harika, bence bir ara bulup yayınla sen, çok vaktini almaz, bak bloğunla kısa kısa uğraşmak bile çok iyi gelecek, görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  9. kuzu o kadar büyüdü demek, hayırlı olsun okul hayatı inşallah.

    YanıtlaSil
  10. ah deryacım valla ben bunalımdayım galiba.izmire gelmeyi çok istiyordum ama ailem,arkadaşlarım Ankarada.burda kendimi oldukça yanlız hissediyorum.eşim de vardiyalı çalışmaya başladı.bize vakit ayıramıyor.bir yandan öykü,bir yandan işler ağır geliyor galiba.bir de yine taşınma işi çıktı.6.kez taşınacağım ve çok bunaldım bundan.ay sen bir yorum yazdın bak ben neler yazdım kafanı şişirdim.öpüyorum canım.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. ebygale; Teşekkür ederiz teyzesi.. :)

    Ebrucum, zaman zaman böyle şeyler oluyor, sıkılma, hiç birşey ebediyyen sürmez zamanla şartlar değişir, illaki birşeyler olur, taşınmak zor biliyorum ama sık dişini, sonuçta allah daha büyük sıkıntı, dermansız dert vermesin, sağlıklı olunda her işin üstesinden gelir insan, yeni yer zor tabi ama olsun onun güzelliklerini de es geçme, uzaklık bazen çok şey öğretir, kötü değildir, öykü de büyüyor, herşey daha kolay olacak zamanla bak gör, alışacaksın ama biraz daha gayret.
    Asla kafamı şişirmedin ne zaman istersen anlatabilirsin, bende öperim... ;)

    YanıtlaSil
  12. uzun zamandır bir iki satır yazamadım sana, ara ara uğruyorum oysa, nasılsın iyi misin demek bugüne kısmetmiş, bir emaye aşığı olarak bayıla bayıla bakıyorum seninkilere, hepsi iyi günlerde kullanılsın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ahu; Çok teşekkürler, bendende sevgiler...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...