2 Mayıs 2013

Bugün bana Pazartesi gibi geliyor. hafta ortası da bir gün tatil olsa güzel olurmuş aslında. Derle-topla hiç bitmiyor, detaya inersen işin içinden hiç çıkamıyorsun, birazını da boşvermek lazım sanki. Battaniyelerime bakıyorum iyi ki örmüşüm peş peşe, şimdiye kalsaydı bir yastık bile bitiremiyorum artık.
Biraz da mutfaktaydım. Körpe çıtır ıspanakların köklerini kesmeye kıyamadım, öyle bir tarif var mı bilmem, çok iyi yıkadım, böylece pişirmek istiyorum. Buzlukta daima haşlanmış veya ıslatılıp pişmeye hazırlanmış yeşil mercimek, buğday ve nohut elimin altında bulunur. Bugünde biraz buğday hazırladım, poşetlenip doğru dondurucuya.
Bugün pek hareketliyim, evde dört dönüyor her köşede bir şeyler topluyorum, kilerde de kurabiye adamlar geçti elime, eskiden asıyordum telleri vardı, onları çıkarıp birer mıknatısla buzdolabının üzerinde magnet olarak kullanmaya karar verdim. Bu magnet yapma işi pek sardı beni, elime geçen magnet oluveriyor.
Bugün erkenden evde olmayı, kahvemi, kaçamak tatlı kanepeler ve açmalarla yaptığım kahvaltıyı, döne dolana evimi toplayabilmemi kursumu asmaya borçluyum. Bugünlük de böyle olsun..

7 yorum:

  1. ben de çarşambaları hep resmi tatil olsa diyorum.hafta ortası dinlenme oluyor.gerçi evin işi hiç bitmiyor dinlenemiyorsun ama.ıspanak saplarını kayınvalidem kavururdu.yogurtlu yerdik.bir de börek yapardı.bir keresinde buzdolabına ayırmış.ben de çöpe atacaktı daldı herhalde diye alıp çöpe attım.sonradan onlarla yemek yaptığını öğrendim

    YanıtlaSil
  2. Derya bugün aynı moddayız sanırım ben de pek hamaratım:)Şöyle bir ara verip bakayım dedim.Ah sanal dünya sanki arkadaşımda kahvemi içip işe geri dönmüşüm gibi geldi:)Kursa gitmen gerekirken gitmediğin anlar evde olmak pek güzeldir.

    YanıtlaSil
  3. ayşen yörükoğlu2 Mayıs 2013 05:46

    derya hanım ıspanakların tepelerini (kırmızı kısımlarını değil) kesiyoruz.atıyoruz. kırmızı kısımları ile birlikte saplarını doğruyoruz. kıymalı,soğanlı,salçalı, pişiriyoruz.az birşey oluyor zaten hafif de sulu olacak tabii.1 yumurtanın sarısı, 1 limon çırpılıp terbiyesini yapıyoruz.afiyetle yiyoruz.hafif mayhoş, lezzetli, besleyici bir yemek oluyor.

    YanıtlaSil
  4. evin işi ayrıntılara inersek hiç bitmez zaten çalışınca nereye yetişelim bazen de boşverelim ama dimi.

    YanıtlaSil
  5. battaniyeler çok güzel görünüyor,çift kişilik ördünüzmü hiç sabredipte merak ettim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Derya, your kitchen looks lovely and so neat! I like all the decor pieces in your house - they make it so cozy!
    Have a wonderful day!

    YanıtlaSil
  7. Ebrucum aynı fikirdeymişiz Çarşambalar hakkında :) saplarıyla pişirdim çok leziz oldu valla, büyükler biliyor bu işi :)

    Baharcım kahveye her zaman bekelrim o halde :) ara sıra çalışkanlık iyidir, kursu asmak gibi varmı :)

    ayşencim tarif için teşekkür ederim, mutlaka deneyeceğim :)

    mormenekşler; Aynen :) boşverdim bende

    dilek; Ördüm, bloğun sağ tarafındaki beyazlı olandı

    Thank you, dear Anna, I wish you a good weekend.. ;)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...