12 Nisan 2013


Sıfırı tüketip tüketip yeniden başlıyorum, yani ben öyle hissediyorum. Maddiyat, maneviyat bir köşeye havaların bendeki etkisi büyük. Sıcak ve güneşli havalarda da huzursuzluk halleri başgösterebiliyor bende, eskiden kalma birşey bu. Şartlanmak kötü şey, tadını çıkarmanıza gölge ediyor.
Daralan yürekler sokaklara vurur kendini bizde. Gezer tozarız, meşakkatlidir aslında, bolca tartışır-küser, sıralarız birdaha çıkmayacağız diye ama ikimizde tüm şikayetlerimize rağmen aslında memnunuzdur ve daima birdaha, birdaha çıkarız.
Mahallemizin dostlarından. Her sabah selamlaşırız, kuyruklar sallanmaya başlar bizi görünce, bazen hemen yanımıza gelip uzatır başını okşa diye. Bu satırların anafikri, eğer bir aksilik olmazsa bizde bir dost edineceğiz ilerleyen günlerde.  
Adım attığımız heryerde renk renk laleler, leylaklar. Bazen uzanıp alıyorum birkaç dal, ev sahibinin pencereden başını uzatma ve bana kızma riskini göze alarak. Bende bir vazoda çiçek merakı var, çok seviyorum ne yapayım. Gelir-gider koklar, olmadı karşısına geçer keyifle izlerim.
Dün akşam bir heves aldım iplerimi önüme, yine çok kıymetli biri için kırdım tembellik zincirlerimi.  
Son zamanlarda yaptığım ve kendiminde en beğendiğim birkaç parça iş hazırladım. 
Bugün elişi anlamında pek bir hevesliyim, üzerimdeki bu enerjiyi derhal olumlu anlamda değerlendirip yapmak istediklerimi yapmak üzere bu akşam oturuyorum masa başına. 

14 yorum:

  1. ya ben leylağa bayılırım.hiç de göremiyorum.resmen leylak aş eriyorum.kimse yok sesimi duyan :)

    YanıtlaSil
  2. yemek için değil ama koklamak için :)

    YanıtlaSil
  3. Bizde de bugün Ege ile aynı durumlar vardı küstük ,barıştık dışarda çocuklara bir şeyler oluyor...
    Candan bi arkadaş,kahve keyfi çoook özlediğim şeyler;((
    Böyle güzel günleriniz olsun hep...

    YanıtlaSil
  4. Zaman zaman böyle hisler basıyor hepimizi ama resimlere bile bakınca içim açıldı eminim size de çok iyi gelmiştir. El işleri ise bir harika.. Sevgiler, bol huzur diliyorum..

    YanıtlaSil
  5. Benim bahçede Leylaklarım var ama iki senedir pek sevemediler yerlerini neden bilemedim. Bazen bende de oluyor böyle bir rahatlama isteği. Güzel şeylerin habercisi diyelim ve önümüze bakalım yaz geliyor yazla beraber bizlerde cıvıl cıvıl olacağız umalım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. derya hanım merhaba cumartesi bazı blogcu arkadaşlar bana gelecek içlerinden bazılarıyla hiç tanışmadım ilk tanışmamız olacak eğer kabul ederseniz sizide beklerim benimde sizin oğlunuzla aynı yaşta oğlum var onlarda arkadaş olurlar düşünürseniz bloğuma mesaj atın haberleşelim iyi günler

    YanıtlaSil
  7. bir dost edinmenize çok sevindim.eminim çınar çok mutlu olacaktır.ne güzel birşeyler yapmaya vaktinin olması.hala ev yerleştiriyorum.herşeyi atasım satasım var.hiçbirşey yapamıyorum.öyküye tütü yaptım o kadar

    YanıtlaSil
  8. mor cafe; Derhal bulmanız dileğiyle :) kokusu da aş erilmeyecek gibi değil bende çok seviyorum

    eftelya; Çok teşekkürler, bu günlerden hepimize bol bol olsun inşallah :)

    simge keskin ;Çok teşekkürler, huzur hepimizin olsun..

    hayattan azıcık; umarım iyi şeylerin habercisi olur dediğiniz gibi, çok teşekkürler :)

    sibel hanım bloğunuza mesaj yazdım :)

    ebrucum çok yorulmuşsun belli, bu günlerde bitecek elbet birşey yapamıyorum diye takma bence, hepsi oluyor vakti gelince, ben son taşındığım eve gelirken evdeki eşyanın %70ini getirmedim diyebilirim şu an boş, sakin ve huzurluyum eşya açısından kalabalıklardan kurtuldum tavsiye ederim, bu arada henüz köpek almadık komşumuzla anlaşırsak alıcaz inşallah :)

    YanıtlaSil
  9. bende nezaketin için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  10. o huzursuzluk herkeste oluyor Derya'cım dönem dönem. önemli olan baş edebilme. Kuzuya arkadaş gelecek demek, hayvan sevgisi gerçekten çok güzel. leylakları ben de çok severim, büyüdüğüm evin yakınındaki bahçeden çok kopartmışlığım vardır, azar işitme riskini göze alarak, şimdiyse hiç karşılaşmıyorum bu güzellikle, etraf hep taş, beton:(dostlrınla geçirdiğin vakit çok kıymetli, ne mutlu sana. örgüye diyecek hiç bir şey bulamıyorum, yine şahane:)) güzel, huzurlu bir hafta sonu dilerim. sevgiler:))

    YanıtlaSil
  11. cemile basaran12 Nisan 2013 06:13

    Merhabalar yeni keşfettim sizi Ankara'nın hangi mahallesi bu güzel leylaklara ev sahipliği yapıyor merak ettim doğrusu...

    YanıtlaSil
  12. Maaşallah! Hep böyle olun:) Elişleri çok zevkli ve güzeller. Kuyruklu dostlar, leylaklar harika.

    YanıtlaSil
  13. Dostunuz geldi mi, hala düşünüyor musunuz?
    Elinden çıkanlar ise her zamanki gibi harika!

    YanıtlaSil
  14. leylakları görmek çok iyi geldi.teşekkür ederim.şu anda çocukluğuma götürdünüz beni.sevgiyle kalın

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...