Baykuş örme

Baykuşları sipariş üzerine yaptım. Yapılışını sormuşsunuz; istediğim büyüklükte artırarark bir yuvarlak örüyorum önce, isterseniz tek seferde çekebilirsiniz tığı veya iki, ben burda önce tek seferde yani sıkı iğne yaptım, üzerini yani tek renk olan yeri de iki defada çekerek yaptım. İstediğiniz büyüklükteki yuvarlağı elde edince artık artırmadan dümdüz devam ediyorsunuz, minik bir şapka elde ediliyor. Resimdeki gibi sonra gözler ekleniyor, istenirse yanlarına oval şekilde kanatlarda örülebilir. Aşağıdakiler gibi. Kolay gelsin...

21 yorum:

  1. sağol canımcım üst tarafına hiç arttırma yapmadın mı peki

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim, evet üstte artırma yok

    YanıtlaSil
  3. oldum olası tığ yapmayı becermedim, senin gibi yapanlara da çok imreniyorum doğrusu, bu baykuşlarda ayrı bi güzel olmuşlar:)

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum yaptıklarınıza, yazdıklarınıza bir ablanız olarak.Sessiz sessiz takip ediyorum sizi,olur bazen öyle gelgitler ama siz hep olumludan yana yapın tercihinizi Çınar kuzunuzuda öperim.Sevgiler Oya

    YanıtlaSil
  5. Ellerine, dillerine sağlık. Ben sıkı iğne şapkayı hiç yapamadım. Ne yapsam beceremedim. Amurigumi bu yüzden hiç denemediğim bir uğraş olarak kaldı. Baykuşlar aşkına tekrar deneyeceğim. :)

    YanıtlaSil
  6. PEK GÜZEL CİCİŞ OLMUŞLAR ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık, ne kadar güzel görünüyorlar, ben de senden özendim yapmak istiyorum ama seninkiler kadar sevimli yapabilir miyim bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Derya,ripple battaniyeyi bana siz öğrettiniz.Şimdi de baykuş yapmaya alışıyorum.Bırakmak olmaz bizi.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. canım çok şirin olmuşlar,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. lolipu; Çok teşekkür ederim :) sizde de bambaşka yetenekler var, keçeler ve ahşap boyamalarda bende sizi tek geçerim, sevgiler..

    Teşekkür ederim Oya abla diyim o zaman, genelde yapıcı olmaktan yanayım arasıra hatada olmuyor değil, insanız deyip geçiyorum :) sevgiler..,

    Edacım yine dene, benim içinde öyleydi, yapa yapa oluyor sonunda, sıkıiğne tığa ip dolamadan direk batıp çıkmak, yaparsın kesin bir kere örülürken görsen yeter :)

    Mutluluklar sokağı, teşekkür ederim :)

    Fadiş; Olur, yapılan iş kötü olur mu hiç, birincide olmasa ikincide olur illaki olur, kolay gelsin :)

    pie kurabiye; Ne güzel, elelrinize sağlık, bir sonraki krize kadar devam diyorum hep :)

    violet ;Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. ben de denedim baykuşu yapmayı kuzenime yapıyım dedim çok kötü oldu yüzüne bakmaz sanırım.gagasını bile beceremedim gözleri de olmadı meğer sıkı iğne olacakmış :( ama tekrar deneyeceğim inşallah
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. the owls you make are so cute! and so many of them! wow:) keep it up, Derya!

    YanıtlaSil
  13. Sıkiğne yapmak mesele değil de artırma eksiltme yapmada çuvallıyorum.

    YanıtlaSil
  14. Derya bayıldım bu baykuşlara, gelince birini çaktırmadan kaçırsam mı ki:)
    Nilüfer:)))

    YanıtlaSil
  15. çok sevimliler ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  16. Yasemincim bu konuda usta kişi olarak sen beğendiysen sevindim valla, demek ki iyi yapmışım, senin yolladığın gözleri kullanıyorum farkettinmi, sonra bunlardan ,htiyaç olursa edinebilirmiyim var mı elinde?

    mordüğme; Aslında her şekilde olur, sıkığne şart değil, ilk denemede olur öyle bence devam edin :)

    Dear Anna, I'm so glad you enjoyed the braids, I would like to thank :)

    sajuki; Greetings to Poland from us, thank you ..

    Edacım artırma nasıl biliyormusun, ilk sırada her ilmeğe iki kez, sonra bir ör bir arur, iki ör bir artır, üç ör bir artır böyle gidecek istediğin büyüklüğe kadar hadi birdaha dene :)

    Nilüfercim örerim sanada şekerim lafımı olur, öperim ;)

    ada ve deniz; Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  17. baykuşlara bayıldım ellerine sağlık. Bir çırpıda gezindim bloğunda. Özellikle kullandığın kumaşlar çok hoş. Ankarada ben Bursa kumaş pazarından başka uygun kumaş alacak yer bilmiyorum. en nereden alıyorsun? Özellikle o vintage, kuşlu vs kumaşlara bayıldım.

    YanıtlaSil
  18. nurgülce; Teşekkür ederim. Kumaşlarım bir kısmı Ulus Çıkrıkçılar yokuşundan bir kısmı Şıkdüğmeden ithal kumaşlardan. Ulusta bazen ihraç fazlası kumaş toplara denk gelebiliyorum tek tük devamı yok ama o an bulunca şanslı sayıyorum kendimi :)

    YanıtlaSil
  19. konu ile ilgili mail gönderildi:)

    YanıtlaSil
  20. baykuşlar çok şirin.ben de öyküye örmeye çalışayım bir tane:)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...