8 Aralık 2012


"küçük kara balık biliyordu dünyanın sadece yaşadığı gölden ibaret olmadığını denizlerin okyanusların olduğunu biliyordu, ve görmek istiyordu yeni balıklar yeni yerler görmek istiyordu, ama ailesi ve çevresi öyle değildi onlar yaşamı sadece o gölden ibaret sanıyorlardı onların dünyasında başkaları olamazdı, farklılıklar olamazdı, küçük kara balık onlara inat doğrularına, aklına ve kalbine uydu kamasını da aldı yanına ve yola çıktı, pelikana, kılıç balığına inat gördü denizi, okyanusu... aşmayı bildi engelleri... " (uludağsözlükten alınmıştır.) 
Nilüfer teyzenin tavsiyesi üzerine hemen edindik kitabımızı. Hakkında güzel yorumlar vardı, mutlaka her çocuk okumalı deniyordu gerçekten öyleymiş, bende çok sevdim, kuzunun yaşı için biraz erken bana göre, kitap uzun, konsantrasyonu biraz dağılıyor ama uygun yaşa gelince güzel bir kitap onu bekliyor olacak. Daha küçük yaş için uyarlanmışı varmıydı bilmiyorum. 
Elimdeki işleri toparlayıp siparişlerimi de yollayınca artık küçük hediyelikler hazırlamam için bol bol vaktim var artık.  Dün akşamın ürünleri pembeli baykuş ile kavanoz kazağı.
Mutlu haftasonları... 

9 yorum:

  1. En acilinden şifalar.
    Keşke kara balık gibi cesur olsam ben de.
    Bu baykuşlardan denemek lazım.

    YanıtlaSil
  2. ben hamileyken alıp okumuştum bebeğime küçük karabalık'ı. ilk çocukta ne hevesliymişim:)
    küçüklere uyarlanmışını hiç duymadım yok galiba.hani kitabın başında sahibinin ismi yazılan sayfa var ya ben küçük oğlum için de sipariş verdim bir tane:)) ikisinin de olsun:))
    senin baykuşlara bayılıyorum:)) denicem ben de bi ara...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bu kitabı uzun zamandır istiyorum önce kendim okuyacağım sonra Ege'nin olur.Kendine güvenen bireyler çoğaldıkça daha güzel olucak herşey...Kavanoz kazağını nasıl başladığınızı merek ettim.küçük baykuşlarınızdan ördüm ama benim ki biraz ecüş bücüş bi şey oldu yılmak yok tekrar deneyeceğim.Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  4. Nihan küçük mucizem; Teşekkürler, deneyin bir ara bence baykuşu.

    moriçe; Güzel kitap iyi etmişsiniz, kendi kitapları olması en güzeli, deneyin baykuşu örmesi zevkli ortaya çıkan şirin :)

    eftelya; Hemen alın bence gerçekten güzel bir kitap özellikle şu zamanda okunup başucu edilesi, kavanoz kazağı halka yapılmış zincir ile başlıyor yuvarlağın üzerine ilmek almadan yapılan trabzanlardan oluşuyor, bir silindir örgü oluşturup örüyorsunuz, yılmayın ikincisi belki üçüncüsü ama illaki sonrakiler çok daha güzel olacaktır :)

    YanıtlaSil
  5. çok hoş olmuş baykuşlar eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Derya,
    küçük kara balığın malesef küçük yaşlar için uyarlanmışı yok :( bende kızıma almak istemiştim ama bulamadım.Bende hikayesini anlatmıştım masal gibi.Gerçekten çok etkilenmişti.Hatta birkaç gece üst üste anlattırmıştı.Ama etkilenmemek de mümkün değil zaten. Bu arada söylemeden geçemem fotoğraflarını gördüğüm ilk günden beri baykuşlarına bayılıyorum.Ama senin ördüğün şeylerde en çok ne hoşuma gidiyor biliyormusun renkleri çok güzel yakıştırıyorsun.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Bu kitabı bizim çocuklara okulda okuttular.
    Gerçekten her çocuk okumalı.
    Kuzu için erken olabilir tabii, sen belki biraz özetleyerek, basitleştirerek anlatabilirsin.
    Baykuşların çok hoş, söylemeden geçmek istemedim:)

    YanıtlaSil
  8. Babasi da emreye almis daha okumadi ondan once ben okiyim bari

    YanıtlaSil
  9. mormenekşeler; Çok teşekkürler :)

    tabiat ana; Kitap gerçekten güzel, biraz beklememiz lazım veya bende özet geçmeliyim :) Çok teşekkür ederim elişlerimi beğendiğiniz için..

    Çok teşekkür ederim Semicim :)

    Oku Fundacım eminim beğeneceksin, Emre için uygun gibi bize biraz erken sanki, uzun geldi :)



    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...