3 Aralık 2012

Haftasonu yoğun geçti yine, bu kelimeyi de ne çok kullanır oldum. Memnunum aslında birşeylere yetişmek için uğraşmaktan, koşturmaktan. Şu ara maşallah diyeyim kendime hem zaman yaratıp birşeyler yapabildiğim için hemde elişi ile aram gayet iyi olduğu için, özellikle bu minik örgüleri keyifle yapıyorum.
Bir süredir içinde yüzdüğüm karbonhidrat denizinden hala çıkabilmiş değilim. Tartıyla aran nasıl derseniz, pek görüşmüyoruz herhalde o yüzden iyi, belki de hareketlilik ve yaptığım yürüyüşler yüzünden bu kadar rahatım bilmiyorum.
Evimizde Aralık ayının gelişiyle yılbaşı ve yeniyıl rüzgarları esmeye başladı bile. Ağacımızı kurup, süsledik. Şimdi o yoğunluklardan fırsat buldukça sıcak içeceklerimiz elimizde koltuğumuza kurulup ağacımızı ve ışıklarını izleyeceğiz.
Eskisi kadar çok aksesuar kullanmak istemiyorum bu yıl. Sadeleşmek tüm ruhuma işlemiş durumda. Her anlamda epey sadeleştiğim bir yıl oldu 2012.
Kuzuyla bir vakit aldığımız "bir dinazorun öyküsü" isimli kitabı çok sevip, serinin diğerlerini de alalım demiştik, aldık da. Ancak o ilk kitabımız kadar sarmadı diğerleri bizi. İlkindeki anlatım ve ifade şekli, hikayenin akışı gibi değil diğerleri. Seriden mayalar ve kalyonun öyküsünü okuduk şimdilik, umarız diğer ikisi de bizi hayal kırıklığına uğratmaz.
Yatmadan önce mutkala kitap okumaya çalışıyorum. Seviyoruz o anları, kucak kucağa, sokula sokula resimlerine bakıp okuyoruz. Çınar da çok seviyor, hem bir kaç dakika olsun geç uykuya geçtiği için, hemde yatmadan önce anneyle kudurmak için bir neden olduğu için.
Yeni hafta güzel olsun...

6 yorum:

  1. Beautiful Christmas things, Derya! Very cozy :)

    YanıtlaSil
  2. Agaciniz de hazir... Biz hala erken diye koymadik.
    Neyi oruyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Ah,o,yavrunla sokula sokula kitap okuduğun geceler...Tadını çıkarın bol bol.Büyüdüklerinde böyle bir şansınız olmuyor.Sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. yeni yıl ruhunu da süslemelerini de çok seviyorum ben. kuzucukla kitap geceleri ne güzel. Tartıyla barışık olmak ya da uzak durmak ne güzel, bense tartılıp tartılıp ufluyorum bu ara:(

    YanıtlaSil
  5. güler çelik doğru söylemiş. büyüdüklerini birak kendilerinin olsun.ya evlendiklerinde.sana bol bol kudurmalar yavrilerınle aman onları ihmal etme

    YanıtlaSil
  6. Thank you so much Anna :)

    zambak, bizde gelenek oldu 1 aralık oldumu hemen kuruyoruz :)

    güler çelik; Evet değil mi bene aynı düşünüyorum o yüzden hep koyunkoyunayız şimdilik :)

    ebygale; Bende öyleydim tartıyla sonra sonra vazgeçiyorsun, ama diğer taraftan yürüyüşü de bırakmıyorum hiç :)

    ayşe; Etmem teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...