9 Kasım 2012

Ankara yağmura teslimdi bugün. Kasım ayı geldiğini iyice hissettirdi bizi üşüterek. Sarı yapraklarla kaplı kaldırımlarda yürümek, kuzu için su birikintilerinde zıplamak büyük keyif. Öte yandan tabiat uykuya daldı, tüm yaşam belirtilerini yitirdi, bu bitiş bu son-bahar hüznünü hissettiriyor sürekli. İyiyim demek adet olmuş keşke içimdeki keşmekeşi çözebilsem, sanki üzeri örtülü duygular var tam anlamıyla hissedemediğimiz, bir takım engellerle doyasıya ve dibine kadar yaşayamadığımız, nedir bilmiyorum sadece bir his. Belki de hiçbirşey yok zihnimiz koyuyor tüm bu engellleri.
Aklıma koyduysam mutlaka yaparım. Nitekim de öyle oldu. Tartıdaki rakamları görmezden gelip adeta  sallamıyorum hiç. Dünkü tuzlu kurabiyelerin ardından bugün yabanmersinli, cevizli kek yaptım. Bir fincanda kahve eşliğinde yeni kitabıma başladım.
Evimiz Cath Kidston desenleriyle şenlenmeye devam ediyor. Gerçekten bir tutku oldu benim için. Peçeteler de yapıştırıp extra extra donatıyorum evi. Yine bir haftasonu daha geldi. Günler su gibi akmakta ben hala ortada öyle önemli ve büyük bir neden görünmediği halde bilinmez bir koşturmaca içindeyim.

11 yorum:

  1. Bende cath kidston peçetelerle bazı şeyleri kaplıyorum evde çok guzel oluyorlar =)

    YanıtlaSil
  2. bırak kendini yaşam seline, düşünmeden yaşa bir süre :) hayatın güzelliklerini, detaylarını senin gibi estetik bir gözle görmek herkese nasip olmaz bence, ayrıntılardan çıkardığın mutluluk, çektiğin fotoğraflardan belli :)

    YanıtlaSil
  3. Benim günlerim de benzer şekilde geçiyor,ortaya çıkardığım büyük bir iş yok ama hep bir koşuşturmaca var.Dingin bir gün geçirmek istiyorum hatta sizinki gibi güzel bir kek,mis kokan bir kahve,okuması keyifli bir roman ve pencereden görünen hafif bir yağmuru da ekleyebilirim o günün içine.Fazla romantik oldu ama işte tam olarak bunu istiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. kuzunun boyu ne kadar uzun gözüktü bana, büyüyor maşallah. kek şahane görünüyor, ellerine sağlık Derya'cım, tartıdaki rakamları görmezden gelmeyi başaramıyorum ama ben de bu ara kek, yemek yapımıyla mutlu oluyorum sıkça. Kitap seni çağrıştırıyor, keyifli okumalar:) Cath Kidson'lı yeniler de çok cici, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ilk fotoğrafa bayıldım süper olmuş.Hamur işleri konusunda haftalardır yapmak isteyip kendimi engelliyorum.Nasipse yarın gelecek olan misafirler sayesinde engelleri kaldırmış olacağaım.Kitabı okuduktan sonra biraz bahsederseniz sevinirim,hoşunuza giderse ben de alabilirim kendime...desenler süper,bu aralar ruh hallerimiz birbirine benzer...

    YanıtlaSil
  6. desen süpermiş canım benim hadi bakalım devamı gelir inşallah

    YanıtlaSil
  7. Rainbow gatherer; Kolay gelsin, sevdiğim desenleri heryerde görmek keyifli oluyor :)

    Nihancım, seninde ifade şeklin öyle naif ve güzel ki bende ona bayılıyorum. Teşekkür ederim canım ;)

    hümeyra; Aynen o dingin gün isteyen herkese en kısa sürede uğrar umarım :)

    ebygale; Çok teşekkür ederim canım :) kuzu gün be gün büyüyor ben yaşlanıyorum tuhaf bir ikili :)

    bizden; Bahsederim tabi, hamur işleri ve misafir ağırlamada kolay gelsin şimdiden afiyet olsun :)

    Teşekkürler Nilgüncüm, muhtemelen gelir, çok seviyorum bu desenleri :)

    YanıtlaSil
  8. kuzu çok tatlı maşallah benimde aynı zaman dakikalar aylar günler hep geçiyor koşturmayla bugün yarın öbür gün ne yapacağımız nereye gideceğimiz hep belli planlı bazen çokta değmemek irdelememk gerekiyo bazende salmak lazım herşeyi dört dörtlük yapamayız iki elde 4 karpuz taşınmaz

    YanıtlaSil
  9. Bence bu desen dokunduğu her yeri, her şeyi bambaşka bir şeye döndürüyor.

    YanıtlaSil
  10. Is it Ankara? Never thought it looks like this. It is real Autumn there! So beautiful!
    Enjoy your days and cakes :)

    YanıtlaSil
  11. semi26; Şiayetçi değilim sadece ortada birşey yok ama bir koşturmaca bir telaş garip geçiyor günler yani :)

    Nihan küçük mucizem; Bencede :)

    hindustanka; Yeah, it's in Ankara, come here? really full of colors from red to yellow autumn leaves both the rains. I wish you a good weekend :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...