8 Kasım 2012

Bugün dostlarla Türk kahveli, sütlü kahveli kısaca bol kahveli, sohbetli ortamlardaydık. Çocuklar kendi aralarında kaynaşırken bizler de keyifli bir gün geçirdik.
Eve geldikten sonra kuzuyla yine biraz ara verdiğimiz hamur işleri için kolları sıvadık. Aklımda yabanmersinli kek vardı ama tuzlu kurabiyelere çevirdik pratik oluşu açısından. Ama en kısa sürede birde kek yapmak hatta sıcak sıcak mideye indirmek istiyorum.
Bugün elişi olarak sadece birkaç gün önce başlayıp hala tamamlamadığım bir tavşancığı bitirdim sadece. Battaniyem de önceki günkü performansımı yakalayamadım. Sırada biraz dikiş biraz da işleme olacak gibi.
Yoğurt macerasına da deyinmeden edemeyeceğim. Sütler parmak yakmayan ılıklığa ulaştıktan sonra bir güzel mayalayıp sarıp sarmaladım ve 3,5-4 saat sonra açmak üzere bıraktım. Saat gelip açtığımda tencerelerde hiç bir katılaşma olmadığını görünce eyvahlar olsun dedim gitti bir sürü süt, ziyan olacak diye üzülürken önce buzdolabına kaldırdım tam burada kaderlerine terk etmişken, fikir değiştirip fırını ısıttım, tencereleri yerleştirdim. Bu yeterli gelmedi gibi geldi bende ocağın elektrikli kısmını ısıtıp üzerine koydum tencereleri, kısa süre sonra tekrar baktığımda tutmaya başladığını gördüm. Ve tekrar buzdolabına koydum sabah tadına baktığımda süperdi, bazen böyle fazla ısıtmalı formülleri deneyince biraz sünerdi yoğurt bu sefer o da olmadı, tadı gerçekten süper. Bu sefer her zaman yaptığım gibi yapmadığım için biraz zorlandım bir dahakine direk sıcak ortamda bekletip yapacağım :)

11 yorum:

  1. cute cute things in your pictures, Derya! Have a nice day ahead! I love those crochet toys a lot!

    YanıtlaSil
  2. dost muhabbetleri daim olsun :) sen de keki benim gibi sıcak lüpletmeyi sevenlerdensiz sanırım :) yoğurt kıvam olarak nasıldı. ben de ilk fırsatta denemek istiyorum...

    YanıtlaSil
  3. Tavşancık ne şirin olmuş öyle ama ben en çok baykuş severim:)
    Çikolata ve kahve ikilisine bayılırım ben de afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Deryacım dostlarla sohbet dedin ya ahh nasıl da özledim bir arada olmayı sevdiğim insanlarla bir bilsen:)Böyle bir iç sıkıntısında veya mutlu güneşli bir günde bir telefon edip hadi çıkalım demeyi sonrasında buluşmayı sohbetler etmeyi. Herkes için normal olan her dakika yapılan bu aktivite benim için şu anda bulunmaz bir nimet. Yoğurda gelince ben burada yoğurt bulamadığımız için evde yapmaya başlamıştım tr'den getirdiğim ufak yoğurtlardan maya olarak kullanıp. Türkiye'de olsam yapmayabilirim diyorum kendi kendime oradaki mis gibi yoğurtları düşününce offf şimdi ağzım sulandı bak:)yine de evde yapılan bir başka oluyor tabi. Biz geçenlerde buradaki ufak yoğurtları tülbentle süzdük sadece bir güzel oldu ki ekmeğe sürüp yiyoruz valla:) size de afiyetler olsun bal şeker olsun:)öpüyorum kocaman.çınarla hamur işi aktivitelerinize de bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
  5. deryacim neler neler olmus, ben yazamadim sana, kurban bayramin, cumhuriyet bayramin kutlu olsun, kuzucuk hasta olmus, sen hasta olmussun, iyilesmissiniz cok sukur, gecmis olsun. toparlamissin gibi de kendini, baslamissin islerine, isleyen demir pas tutmaz, sen ufaktan ufaktan baslarsin, sonrasi geliverir. hep oyle olmuyor mu zaten. guzel gunler, kislar dilerim, seni de kuzuyu da operim :)

    YanıtlaSil
  6. Yoğurt işi süper olmuş. Darısı bizim başımıza:) Hiç görmedim buralarda ama gene de bakayım:)
    Tavşancık çok sevimli. Sadece bunu yaptım diyorsun ya, ben sadece şaşırıyorum:)

    YanıtlaSil
  7. hindustanka; Thank you for the favorite, knitting toys, I love you, I wish you happy days .. :)

    Nihancım kıvamı gayet güzel, tavsiye ederim, benimki biraz dolanbaçlı oldu ama birdahakine daha kolay olacak, evet keki sıcak sıcak severim :)

    fadiş; Teşekkür ederim :)

    Tuğbacım, senin durum geçici o yüzden takılma hiç, orda da vardır arkadaşların, senin özlemle yazdığın herşey beni çok etkiliyor biliyormusun, siz hele bir kendi ülkenzie gelin herşeyi çok daha kıymetini bilip tadına varıp yapacaksınız o yüzden şanslısınız bence, öpüyorum seni :)

    Görkemcim sorma pişmiş tavuğun başına gelemdi bizim başımıza gelenler :) allah bugünümüzü aratöasın ama, aynen ufaktan başlayıp yine gömülürüm ben elişlerine ama benim artık çalışasım gelmiş diye nedense biraz o yöne odaklanıyorum :)

    Semicim, boşuna demiyorum o eski halimden eser kalmadı diye, çok daha üretkendim galiba o zamanlarla kıyasladığım için böyle deme gereği görüyorum :) bu yoğurt seti henüz yeni sayılır belki sonra yaygınlaşır.

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlarla toplanmayı zaman geçirmeyi çok seviyoruyum bende..
    Yoğurdun ziyan olmamasına sevindim dünde benim başıma aynı şey geldi bende yoğurt kaplarını sıcak su koyduğum tencerede beklettim yoğurt kurtuldu..
    Bloğunu izlemeye aldım selamlar

    YanıtlaSil
  9. Your little bunny is so cute. My mother-in-law always made her own yogurt though I've never tried. Fresh is always so much better. As is homemade and handmade. Your photos are always so cozy and homey and your handiwork so beautiful. Best wishes to you, Tammy

    YanıtlaSil
  10. hanife; Teşekkür ederim, bir yoğurt daha kurtulmuş :)

    gülhan miray; :)

    Dear Tammy, Thank you for you like what I've done. I love homemade yogurt is natural for such as your mother. I wish you a pleasant weekend ..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...