7 Kasım 2012


Battaniyem devam ediyor. Bendeki bu kararsızlık ve istikrarsızlık yüzünden bunu da sökecektim ama işi elime alıp da devam edince biraz olsun yakaladım sanki kaybettiğim örme şevkimi.
Kış mevsimini hastalıklarla fazlasıyla erken karşıladık bu yıl. Öksürmekten içim dışıma çıktı benim, keza kuzum da öyle. Evde zencefil,zerdeçal, tarçın, ayva, nar, bal, pekmezler içindeyiz. Yazın son ısırıklarını geçtiğimiz haftalarda alan sivrisineklerden nihayet kurtulduk, kuzunun o güzelim yüzünü kızamık çıkarmışa çevirmişlerdi. Yarın diş kontrolüm var. Dişçi koltuğu hala kalbimi dışarı çıkaracak kadar heyecan ve korku yaratan bir yer bende, bu travma nereden bilmiyorum. Kulak kontrolü de sırada.Ne çok şey atlattık böyle ama bugünümüzü aratmasın allah, çok şükür.
Evde yoğurt macerasına biraz ara vermiştim içten içe vicdan da yapmıyor değildim hazır yoğurt kullanıyorum diye. Sokak sütlerine güvensizliğim yüzünden günlük sütten mayalıyordum sonra AOÇ bize bir seçenek daha çıkardı, yoğurt seti. Bugün bir tane aldım ve az evvel mayaladım. İlk izlenim olarak, kıvamlı ve kaymaklı yani eskiden annemin kaynattığı sütlere çok benzettim şimdi merakla tadına bakmayı bekliyorum. Tek sorun litre olarak çok sanki mesela 3 litre olsa şahane olurdu, bu 5 litre. Belki daha sonra talebe göre az miktarını da çıkarırlar. İsterseniz inek isterseniz keçi yoğurdu yapabiliyorsunuz iki seçeneği var, mayası da içinde.
Hayatın güzel sürprizleri bugün kuzuyu da beni de çok mutlu etti. İkimize de şahane kitaplar geldi, sevgili arkadaşım düşünmüş almış zahmet etmiş yollamış, bugün elimize ulaşınca çok mutlu olduk. En kısa sürede kitabımı okumaya başlayacağım, kuzu başladı bile :) tekrar çok teşekkür ederim Fundacım, çok zarifsin ...

15 yorum:

  1. the crocheted vast is very nice. don't leave your blanket, you can do this!
    get well and take care!

    YanıtlaSil
  2. slm.bende bazen kendim mayalıyorum bazen dışarıdan alıyorum .ama bu şekilde paket olarak çok iyi fikir.
    istanbulda oturuyorum bulabileceğim yerler varmı:)

    YanıtlaSil
  3. birlikte örmek hem çok daha eğlencelidir, muhabbet eşliğinde :) çok da güzel olmuş... aoç nin bu ürününü hiç bilmiyordum ben de bugünlerde evde yoğurt mayalamak konusuna taktım. hatta yoğurt makinelerini araştırdım ama tek faydalarının ısıyı sabit tutmak olduğunu görünce vazgeçtim. kıvamlı bir yoğurt olması beni çok cezbetti, her yerde bulunur mu nereden almıştın.

    YanıtlaSil
  4. Örgünüz çok güzel oldu!
    Ben böyle bir şey kesinlikle yapamazdım )))
    Renkli olan da çok çok neşeli.

    YanıtlaSil
  5. günaydın derya bene hazır yoğurtları yiyemiyorum bir iki gün kalınca tadı hemen değişiyor. Mümkün olmuyo her zaman mayalamak çalışınca herşeye yetişemiyo insan. Ama bu kutuya içindekilere bayıldım mayada varmış demek nerden aldın .. İst. varmı acaba sevgiler ışıl

    YanıtlaSil
  6. merhaba,blogunuzu keyifle takip ediyorum.örgülerinize,renklere bayılıyorum.(Maşallah)Ara ara elinizin varmadığı oluyordur mutlaka ama,aman diyeyim bırakmayın örmeyi...ördükleriniz benim içimi açıyor bakttıkça...İnşallah bir gün ben de sizinkilerden bir kopya çekip başlıycam...ellerinize sağlık,sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. hindustanka; Thank you, I'm trying to move on, right now I think a little bit lazy :)

    Gülhan; Atatürk Orman Çiftliğinin yeri Ankarada, bize yakın satış noktasından alıyorum. Belki oralarada dağıtımı olur bilemiyorum?

    Nihancım, bunu bir dene istersen yoğurt makinası sonradan nereye koymayı bilemediğimiz bir fazlalık olup çıkacak gibi gelir hep bana, sıcak bir yere koyarsan kalorifer yanı veya yerde ısıtma borularının geçtiği yerlere hiç olmadı ocağın elektrikli kısmını biraz ısıtıp oturtsan yine tutar yani, Çiftliğe giderken bir AOÇ satış yeri var eskiden yanında parkı da vardı şimdi yollar yapıldı falana azıcık ters ama bu tarafa gelirseniz alırsın marketlerede verecektir ilerleyen günlerde.

    zambak; Niye yapamayasanız sizde yaparsınız yeterki isteyin, ben şu ara biraz tembelim ama devam edeceğim gibi, ördükçe örüyor insan :)

    semi26; İstanbulda bilmiyorum bakmak lazım, ben ankaradayım ve atatürk orman çiftliğine yakınım burdaki satış bürosundan alıyorum.

    bizden; Çok teşekkürler, çok ördüm sanki bazen bir doygunluk oluyor gibi sonra yine dayanamayıp yapıyorum :) sizde başlayın bir tane :)

    YanıtlaSil
  8. Buralarda yok o dediğin yoğurt setinden. Süt olarak Kipa`dan alıyorum ama.
    Bir ara mayalıyordum ama güvendiğim bir çiftlikten geliyordu süt. Ulaşımla ilgili sorun yaşadılar, artık gelmiyor.
    Örgün harika gidiyor. Hastalıkların umarım geçer. Umca diye doğal bir ilaç var. Deneyebilirsin.

    http://www.saglikkutuphanesi.com/ilaclar/Umca_800mg_b_1gr_Oral_Solusyon_50_Ml.htm

    Not: ilaç tavsiyesi yapmak adetim değildir Ama bu bitkisel olduğu için yazdım, bir oku istersen. Eczanelerde rahatlıkla bulunuyor.

    YanıtlaSil
  9. İnsana şevk verecek kadar güzel oluyor battaniyen. Sana bir blog tavsiye etmek istiyorum. Hiç görmediğim kadar çeşitli motifler var.

    http://grannylieseln.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. merhaba canım.yeleğe bayıldım...battaniyeni de merakla bekliyorum..ev yoğurdu olayına takmıştım bir ra ve güzel yapıyordum ama bir gün yoğurdumun içinde pembe pembe bölgeler oluşunca bir veterinere sordum ve ineğin ilaç almış olabileceğini ve bunun çok zararlı olabileceğini söyleyince bıraktım ve şimdi güvenebileceğim bir yer bulana kadarda yapmayacağım.hayırlısı bakalım.afiyetle tüketmeniz dileğiyle.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun, o pekmezler, narlar işe yarasın inşallah.Diş doktoru diyince benim de tüylerim ürperiyor, o kadar kankayız da o koltukla ama yine de geriliyorum, sana da kolaylıklar diliyorum.
    AOÇ sütleri güzeldir, demek yoğurt işine girdiler, ne güzel bir girişim yalnız o maya nedir anlamadım, yoğurdu zaten yoğurttan mayalamıyor muyuz?

    YanıtlaSil
  12. Semicim çok teşekkür ederim hemen inceleyeceğim :)

    Edacım çok teşekkürler, adres içinde teşekkürler :)

    Fatmacım, günlük sütleri kullanabilirsin istersen, artık güvenebileceğimiz şeyler çok azaldı malesef :(

    kitanacım, teşekkür ederim. Sütün içinde bir de köy yoğurdu mayası diye mayasınıda eklemişler. Sanırım yoğurt bakterileri içeren süt, çünkü epey sıvıydı.

    YanıtlaSil
  13. yelek cok guzel olmus ellerınıze saglık..

    YanıtlaSil
  14. AOÇ ürünlerini artık İstanbul’da da bulabilirsiniz. AOÇ’nin süt ve dondurmasıyla İstanbul’da hasret giderin.AOÇ ürün listesi bayağı genişledi.Balın dışında artık keçi ve inek sütlerinden yapılmış peynirler, yoğurtlar ve tereyağı var. Salça, turşu, sirke ve litrelik şişelerde halis meyve suları da var.AOÇ İstanbul iletişim:0216 567 3836 www.aocistanbul.com

    YanıtlaSil
  15. Ben aoç yoğurt yapma setini denedim,çok memnun kaldım.sağlıklı ve de lezzetli oluyor. http://aocistanbul.com/2012/12/11/aoc-sut-ve-mayasiyla-evde-yogurt-yapma-seti/ - Kaynak Linki: http://ailecesaglik.com/beslenme/evde-kendiniz-yapin/ev-yogurdu-yapim-tarifi/

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...