13 Kasım 2012

İçleri lavanta dolu minik keselerim bitti. Sutaşı kulplarıyla istenilen yere asılabilir.
Evde sandığınız varsa, geleneğine uygun şekilde durmalı bir köşede. Bir üstüne yatak, döşek yığmadığım kaldı    benim. Sandıkta bekleyen ara dantellerinden hiç olmazsa bir tanesi dışarı çıkıp kullanılmaya başladı bu şekilde, güzel bir örtü oldu üstüne. Ne çok dantel var, bazen iyi projeler olsa da değerlendirsem diye düşünüyorum, dantellerin üzerine yerleştirilip yapılmış aksesuarlar falan ama henüz beğenimi kazanmış bir işe rastlamadım.
İlk paspas çalışmamdan sonra azıcık daha kalın olsun, sıcak ve yumuşak olsun diyerekten ufak bir yorgan kıvamında birşey çıktı ortaya. Hem kare birleştirdim hemde uzun şeritler. Şöyle iyice yayılıp, günlere yayıp birşeyler daha yapmak isterdim ama dağınıklığa hiç tahammülüm yok ahhh dikiş odam ahhh..
İğne ardı işlemelere devam. Yine çok geziyorum bu ara. Mutfak mesaisi ile beraber birde bunalım anlarını eklersek pek vakit kalmıyor el işi yapmaya. Battaniye de arkadaşımla karşılıklı harıl harıl örüldüğü günden beri çıkmadı çantasından. Aklımdan ara ara pek çok şey geçiyor, şu ara aklımdan geçeni uygulamaya kalkmadığım için yazıyorum bende.

15 yorum:

  1. Senin hızına yetişemiyorum Deryaaaaaaa:)

    YanıtlaSil
  2. bayıldım lavanta keselerine
    Şu red work den ben de yapmak istiyorum bi ara bana çaya gelsen hem sohbet etsek hem de öğretsen :)
    Ne güzel olur di mi

    YanıtlaSil
  3. lavanta keselerin çok şirin olmuş

    eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. lavanta keseleri çokk güzel ama, ara dantelli örtüye hayran kaldım,
    çok büyük emek var,
    hepsinde,ellerine sağlık güzel günlerde kullan,

    sevgilerimle,şeri...

    YanıtlaSil
  5. Lavanta keselerine bayıldım, çok güzel. Benim de bir çeğiz sandığım var ve ara dantellerden birini çoğu zaman kullanırım:)

    YanıtlaSil
  6. Lavanta keseleriniz çok güzel olmuş Derya Hanım. Bende sizin gibi ufak bebek yorganı yapıyorum. Patchwoork çalışması. 10x10 parçalar kesip birleştirip yorganlama yapıyorum. En sonunda da yeni bebek sahibi olan arkadaşlarıma hediye olarak götürüyorum. Ankara'da hanımlara yönelik pazarlar vardır mutlaka Balıkesir'de de hanımeli pazarı var oraya da çıkarıp satıyorum. Hem elişi olması hem de eskiye yönelik bi çalışma olduğu için beğenip alıyolar. Sizin yorganınızda çok güzel olmuş. Çınar güle güle kullansın.

    YanıtlaSil
  7. valla harika olmuşlar canım... lavanta keselerine bayıldım. hele o paspas şöyle kalın pencere kenarlarına serip, dışarıyı izlemek için ideal bence :))

    YanıtlaSil
  8. ayşen yörükoğlu12 Kasım 2012 22:48

    süper görünüyorlar. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Semicim teşekkür ederim, bir akşam oturunca birkaç saatte yapılan birşey büyütülecek birşey değil aslında.

    güz; Teşekkür ederim :) öğretebilecek yetide olduğumu sanmıyorum öyle düşündüğünüz için sağolun ama :) kare kare kesin yanyana dikin hepsi bu :) benimkiler öyle gerçek patchwork bile değil, kendi kafamdan yapıyorum işte.

    muhabbetsofrası; Teşekkür ederim :)

    Şeri; Çok teşekkürler :)

    Fadiş; Teşekkürler, ben o dantelelri kullanım alanı bulamıyorum birtek bunu buldum, boy kısa perde olmuyor ince uzun örtü de zor oluyor siz ne şekilde? nasıl kullanıyorsunuz varsa başka yerler bende bileyim kalanları da çıkarabilirim belki o zaman.

    Nur; Aslında benimki yorgan değil biliyorum puf puf yorgan gibi oldu bu :) aslında paspas gibi birşey yapmak istemiştim. Hanımei pazarı Ayvalıktaki gece kurulan pazar mı? çok gezdim ben orayı hanımlar ve elişleri eski sandıktan işler falan vardı zor çıkıyordum ordan :) burda varmı bilmiyorum öyle yerler. Merak ettim aslında sizin işleri gerçekten.

    Nihancım teşekkür ederim, sevgili arkadaşım doğum günün ne zaman acab? bana bununla ilgili bir mail yollayıversen???

    Teşekkür ederim Ayşencim :)

    YanıtlaSil
  10. derya bayıldım gene ya.. beni eskilere götürdüm babanemin dedemin halamın yaşağıdığı iki katlı eve eşyalara çocukluk anılaırm canlandı hüzünlendim sağ kalanlar yaşayanlar böyle şeyler beni anılara götürüyo sonra şükrettim gene ..
    sağol derya sevgiler ışıl

    YanıtlaSil
  11. Işıl; Ben ara ara geçmişten esintiler yaparım öyle :) çoğu zaman oralarda dolaştığım için. Biliyorum hüzünleniyor insan ama genede vazgeçemiyorum o zamanlardan. Rica ederim ;)

    YanıtlaSil
  12. yukluk cook guzel olmus, coook. ben de cok isterim oyle bi sandigim, yuklugum olsun. insallah, kismetse.

    sana artik derya kidston diyelim bence :) cook guzel olmus lavanta keselerin. ellerine saglik, blogun benim icin yapilacaklar listesi resmen ;)

    YanıtlaSil
  13. Sandık şanına yakışır şekilde duruyormuş Derya.
    Keseler ve kuşlara bayıldım

    YanıtlaSil
  14. Görkemcim teşekkür ederim. Çeyiz sandığı nostaljik falan ama içinde hiç kullanmadığın bir dünya elişi göznuru birde nereye sığdıracağını şaşırdığın kocaman bir eşyadan ibaret aslında, tecrübeden bir ufak dip not :) evet bana Cath kidston diyin lütfen :) teşekkür ederim canım..

    Nihan küçük muzicem; Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  15. Derya hanım, ben Balıkesir merkezde oturuyorum Ayvalık'taki pazarı bilmiyorum açıkcası. Çok eğlenceli bi pazar bizim burdaki pazarımız. Haftanın 2 günü hem elişi ürünler hem de pasta börek kurabiye gözleme gibi gıda ürünleri de satılıyor. Gene Balıkesir'e yolunuz düşerse inş. beklerim. Benim ürünlerimi de size göstermeyi isterim açıkcası.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...