8 Ekim 2012

Geçtiğimiz hafta epey bir lavanta kesesi işledim ve diktim. Şu ara ev hanımlığını ve ev işlerinin hep bayanlarda olmasını umutsuzca irdeliyorum. Yine tembelim, belki de hep tembeldim bilmiyorum. Bazen lüzumsuz yere vakit kaybı gibi geliyor bana bazı işler.
Kaneviçeye elim giderek alışıyor. Eğer fikir değiştirmezsem eski uzun yastıklardan dikip kaneviçeli de kılıf yapacağım şöyle dantelli falan. Yastığı ve danteli dikmek kolay, iş kaneviçeyi işlemekte. Mesela bu modeli kenar süsleriyle beraber uzatarak işlersem çok sevdiğim bir iş çıkabilir ortaya ama biraz daha pratik yapmam lazım.
İyi haftalar dilerim..

13 yorum:

  1. o uzun yastıkları eskiden annemler kullanırdı. şu an ben kullanamam sanırım çok çevirir, sarılırım yastığa çünkü :)) ama işlemeler çok güzel :)) ev işleri konusunda katılıyorum, umutsuz olmakta haklısın :)))

    YanıtlaSil
  2. bu güzel kalpler çok hoş olmuş.o uzun yastıklardan bende var ve kendim işledim.kanaviçe işlemeyi çok seviyorum şimdi bir yarım işim var .rana efnan için küçük ama şirin bir model buldum takım yapmayı düşünüyorum benden bir hatıra kalsın istiyorum.ev işlerini hiçbir zaman severek yapmadım ama düzen konusunda titiz biriyim.o yüzden el mahkum yapıyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, blogunuz her gun okuyorum, cok guzel el isi yapiyorsunuz, ellerinize saglik. Kucuk kalbi cok hos, eskiden cok kanevice yaptim, hala seviyorum. Kusura bakmayin, kullandigim klaviye Turk harflar yazmiyor, hemde Turkcem dort dortluk degil, canim bir sey yazmaya istemis ama :) Saygilar ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ev işlerinden bende nefret ediyorum yaa ne olacak bizim bu halimiz. Bende etamin işlemek istiyorum. kalplere bayıldım var mıdır bunun püf noktası derya kuzusu.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. kanevceyi ebnde çok seviyorum ama hiç zamanım yok bazen hiç bir şeye yetişemiyorum derya..

    YanıtlaSil
  6. İpler aldım, kumaş aldım amma lakin bi doğrudürüst şablon bulamıyorum ki bu CK için. Üstteki resme baka baka birşeyler yapmaya çalışacağım.Ellerine sağlık yine çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Deryacım iyice usta oldun, elin nasıl alıştı düz kumaşa işler oldun maşallah sana çok güzel hepsi:)

    YanıtlaSil
  8. Nihancım bu umutsuzlukla ben daha çok yastık işlerim gibi..

    Fatmacım, işleyeceğin takımı şimdiden merak ediyorum. Ne güzel kaneviçeyi iyi biliyorsun :)

    Lili; Merhaba, teşekkür ederim. Yorumunuz gayet net ve anlaşılır Türkçeniz çok iyi bence :) takip ettiğiniz için teşekkürler, sevgiler..

    dakikadanöce; Püf noktası varsa da ben bilmiyorum :) görüldüğü şekilde yapıyorum. Evet ev işleri umutsuz bir konu malesef :)

    semi26; Bazen yetişemediğimiz oluyor malesef, umarım yoluna girer işler, bende zaman zaman aynı hisleri taşıyorum :)

    Ececim sana şablonunu göndereyim canım buradan bakıp yapması zor olur. Kolay gelsin :)

    Kitanacım çok teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  9. ben bunları görünce,çekilişlerinizi özlediğimi hatırladım:)sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Gülşah; inşallah bu ay çekiliş yapmak istiyorum Gülşahcım :)

    YanıtlaSil
  11. kalplerinizden bende ablama yaptım :) çok begendi,gerçi sizinki gibi muntazam şekilli olmadı :) birde beyaz olandan yapmak istiyorum ama onun kumaşının ne oldugunu çözemedim. ben küçükken annem kumaşların üzerine mavi birşey takar- tel tel etamin gibi gözenekli,adını hatırlayamadım- onunla işlerdi..anlatabildim mi bilmiyorum ama siz de onunla mı yaptınız..çünkü kumaş normal bir kumaş gibi geldi bana..

    YanıtlaSil
  12. Sen de kendine tembel diyorsan artik!

    YanıtlaSil
  13. Janset; Ellerinize sağlık, eminim çok güzel olmuştur, yapılan iş verilen emek hiç bir zaman kötü olamaz. Ablanız çok şanslı sizin gibi bir kardeşi olduğu için. Kullandığım beyaz kumaş amerikan bezi üzerine kaneviçe denen delikli bir kumaş tutturup işleniyor. Sizin dediğiniz annenizin kullandığı da budur sanırım.

    Semicim nedense tembelim gibi geliyor sadece elişi yapayım hatta yemek bile yapmamayım istiyorum o yüzden bu tembellik kanısı sanırım :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...