6 Ekim 2012

Örgüye başlangıcımı yaptığım ipler. Bu iplerle ördüğüm battaniyelerin havası farklı, ip daha ince ve duruş da daha farklı. Eğer orlona dokunmak sizi rahatsız etmiyorsa problem yok. Kullandığım ip ve tığım soruldu yorumlarda iplerim bunlar bazen bulursam Kartopu'nunda lif iplerini çok seviyorum.
İpinizi aldığınız yerde muhtemelen bu ipe hangi tığı kullanmalıyım dediğinizde sizi bilgilendireceklerdir. Bu iplerle kullandığım tığın üzerindeki numarası silinmiş aklımda 7 numara diye kalmış ama çok emin değilim.
Yuvarlak örtüye başladım. İncelemek isterseniz örneğini aldığımız yer burası. Yuvarlak örgüye bir süre  iki sırada bir çiftli trabzan yapılarak devam ediliyor. Sonra üç sırada bir çiftli sıraya geçiliyor. Verdiğim linki incelerseniz göreceksiniz. benimle beraber başlayan herkese şimdiden kolay gelsin..

8 yorum:

  1. gerçekten bu iplerin örgüsünün duruşu bir farklı oluyor ama ben gıcırdadığı için yapamıyorum ..yuvarlak işinin renkleri de güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  2. hemen başlayacağım bol bol lif ipi almam lazım ama :)çok teşekkürler...sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok şık olacak inşallah deryacığım.merakla bekliyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ay bu tığ işi motifler virüs gibi yerleşiveriyor insanın içine yaptıkça yapasın geliyor:) Motif çok güzel. Yünüm var birkaç tane az da olsa ben de senin vesilen ile başlayayım bari linki inceleyeceğim. Hadi bakalım kolay gelsin bizeeee:):)öptüm

    YanıtlaSil
  5. Heeey bu post tam bana göre olmuş ama onca aldığım ipi ne yapacağım ben şimdi, bu ipleri görünce benimkileri hiç beğenmedim. Bir ara iplerimi göstereyim de bana bir fikir ver, ne yapabilirim.

    YanıtlaSil
  6. Renkler harika yanlız merak ettim bu iplerde tüylen me olmuyor değilmi ? Bende battaniye başlamak istiyorum tüylenirse çok kötü olur .Birde battaniyede falan kalın merserize ip varmıdır varsa kullansak nasıl olur.Yabancı sitedeki örgüler çok farklı duruyor sanki merserize gibi .Ben battaniye yapmak istiyorum şu sizin zig zag modelden cevaplarsanız teşekkürler .
    FATOŞ

    YanıtlaSil
  7. kelebekana; Aslında huysuz biriyimdir ama allahtan beni rahatsız etmiyor o gıcırtı :) teşekkürler..

    çaçaron blog; Kolay gelsin bloğunuza da ekleyin görebilelim :)

    Teşekkür ederim Fatmacım :)

    Tuğbacım gerçekten de öyle, yapmayanları heveslendirip başlatıyoruz valla, hadi sende ör ama bloğuna da ekle ki görelim :) öptüm bende..

    Fadiş; İplerin nasıl merak ettim, ekleyin bloğunuza bakalım ne yapılabilir bende uzman kesildim bu lafla :)

    Fatoş; Kullandıklarımda öyle bir sorun yaşamadım hatta kalın ipe geçtiğimde de ilk endişem oydu tüylenir mi diye ama onda da öyle bir sorun olmadı şükür, gönül rahatlığıyla örebilirsiniz. Yurtdışındaki bloglarda gördüğüm örgüler çok hoşuma gidiyor ama
    o iplere denk bir ip bilmiyorum, merserize ile hiç denemedim ama neden olmasın sadece yumak olarak biraz daha maliyetli olabilir onun dışında yazlık güzel battaniyeler olur yapılırsa bence :)

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar
    sizin blogunuza resmen hastayım! girince kendimi kaybediyorum gözlerimi alamıyorum hepsini ben de yapmak istiyorum! gerçekten ellerinize sağlık!
    öyle güzel şeyler ki hepsi.. danteller,örgüler vs
    sevgiler! :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...