2 Ekim 2012

Emaye çaydanlığımı çok seviyorum. Birde filmlerde izlediğim gibi bir çay yapıp içmeliyiz bir ara. Şimdilik güzel karelerde poz veriyor bana. Geçtiğimiz gün hobi dükkanlarını dolaştım biraz. Her gittiğimde olduğu gibi bu seferde bir sürü güzel malzeme vardı. Bu defa gözüm goblen işlemelerde kaldı.
Yeni mahallemizde yeni komşum daha doğrusu komşu teyzem ile ortak pek çok yönümüz var. Boş duramayan sürekli birşeyler üreten hamarat birisi. Geçtiğimiz gün uğradığımda ortaya neler döktü neler. Parça işlemeler mi, danteller mi, örgü yastıkllar mı. Hayran kalmamak elde değildi, beğendiğim bir kaç parçayı da bana hediye etti. Kaybettiğim birşeyler yapma, uydurma ve uğraşma hislerime yeniden kavuştuğumda eminim birşeyler yapabileceğim ama şimdilik sadece bir köşede biriktiriyorum.

18 yorum:

  1. Çaydanlığa bayıldım, bulabilirmiyiz acaba bizde?
    Cumartesi günü bende halamın sandığından o kadar güzel işler aldımki, bakmaya kıyamıyorum,bardak üzerine ipek örtüler, çokk eski minicik kahve tepsisi için iğne oyası örtüler. ganimet bunlar ganimet:))

    YanıtlaSil
  2. ohhhhhhhhh içim açıldı. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Derya, emin ol boş kalamazsın, bu işlere başlayınca mutlaka devamı geliyor. Her çantamda, her odada farklı bir elişim var.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel, yeni ev ruhunuzu da yenilemiştir eminim :)

    YanıtlaSil
  5. harikalar atölyesi; Cath Kidston'ın internet sitesinden sipariş verebilirsiniz, bana da benim CK aşkımı okuyan bir okurum Türkiyeye gelirken getirdi sağolsun sık sık kulaklarını çınlatıyorum her baktığımda :) eminim şahane parçalardır sandıktan çıkanlar kesinlikle ganimetler gerçekten.

    ayşencim; Ben teşekkür ederim ;)

    alişnur; Bende hala tık yok, bişeyler yapıyorum çabucak bitiyor sonrası yine yok, bende kendimi yoğun meşgul ettiğim günleri özlüyorum yakındır inşallah :)

    Nihancım bilemiyorum, beni biraz tembelleştirdi sanki, yenilenen tarafımızı pek ortaya koyamadım ama bundan sonra inşallah :)

    YanıtlaSil
  6. Böyle insanların çevrende olması ne güzel.İlham verirler.Derya bu arada ben bugün ulusa gitmeyi planlıyorum.Sen hep eski eşyaları bulabildiğin biryerden bahsediyordun.Hatta o tahta makaralarıda aldığın yer ben de bulabilirmiyim tarif edermisin.

    YanıtlaSil
  7. Baharcım hemen edeyim, birincisi Anafartalar çarşısında alt kattaki bir ipcide buldum buradakiler nakış makarası, diğeride baykuşlar ve diğerleri kolleksiyon evinde var. Baykuş amcaya gidersen kesinlikle öğleden sonra olmalı dükkanı açık bulamayabilirsin, onda koca bir kavanoz dolusu tahta makara vardı yeri de ahiler el sanatları işhanında pirinçhanla çapraz sayılırlar o çevrede sorarsan kolayca bulursun, çıkrıkçılarında paralel üst sokağında denilebilir. Bugün güzel parçalarla eşyalarla karşılaşırsın umarım, keyifli gezmeler olsun.. :)

    YanıtlaSil
  8. Eski bir ev almak istiyorum bahçeli. sonra da bahçesine balkonuna böyle şeyler yapayım istiyorum.Divanlara, sedirlere kırlentler, bardak altları. ne bilim. belki birgün belli mi olur?

    YanıtlaSil
  9. Deryacım,
    Sayende CK çılgınlığı bana da bulaştı, girdiğim her dükkanda gözümün aradığı desen belli artık fekat ne yazık ki burada imkânsız.Seninkilere bakıp avunuyorum ben de. Selamlar.

    YanıtlaSil
  10. Kendine göre hamarat bir komsu bulmussun Derya'cim:))

    YanıtlaSil
  11. Çaydanlık harika canım, ne hoş görünüyor, komşu teyzenin hediyeleri harika eminim sen onlarla harikalar yaratacaksın yine hepsini güle güle kullan..:))

    YanıtlaSil
  12. kendin gibi marifetli bir komşu bulmuşsun, sevindim adına:))
    emaye çaydanlığına bayıldım, birde kanaviçe yastığına:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. Nihan; Olur inşallah allah gönlünüze göre versin, istenince olur neden olmasın :)

    Ececim bizdeki bazı şeyler bulaşıcı işte böyle :) hiç ummadık yerlerde çıkabiliyor karşına LCW'de mesela :)umudunu kesme. Benimde bu sevgimi duyan bizi takip eden bir arkadaş getirdi banada bunları sağolsun hep kulaklarını çınlatıyorum onun :)

    Semicim çok güzel bir tesadüf oldu, teyzem 78 yaşında ben bazen ona bakıp utanıyorum kendi hallerimden valla :)

    rozerin'in annesi; Çok teşekkür ederim, inşallah iyi değerlendirebilirim :)

    YanıtlaSil
  14. asortik; Teşekkür ederim :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. merhaba canım.çaydanlık çok şık..sandıktan çıkanlarla da eminim çok güzel çalışmalar yapacağından eminim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. merhabalar. çaydanlık çok güzel. size ck'dan gelmiş, bayılıyorum ck'ya. İstanbulda eski modelleri antikacılarda ve eskicilerde filan bulunuyor. kırmızı mavi yeşil olanları çok bol ve ucuz 50 tl civarı ama üzeri desenli olanları çok nadir ve 150-200 tl'ye kadar çıkıyor fiyat. ama tabi onlarda çay yapıp içilmez. ya zehirlenirsiniz yada çaydanlık akıtır. eski sonuçta. ben eski emayelerin kolleksiyonunu yaptığı için takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  17. Ana kraliçe; Merhaba. Ben çaydanlığın eski hallerini de seviyorum hatta bir arkadaş cezyirden getirecekti hala umutluyum bekliyorum, buradaki eskicilerde yok hiç rastlamadım, şanslısınız, evet onlar kullanmalık değil, izlemelik oluyorlar bende emaye eşyaları çok seviyorum, kolleksiyonunuzu çok merak ettim doğrusu eminim çok güzel parçalar vardır :)

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Derya Kuzusu, bana güzel bir fikir verdin. Emaye kolleksiyonunu yakında blogumda yayınlayacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...