26 Eylül 2012

Güne başlangıcımı ikisi de bol köpüklü olmak üzere ya Türk kahvesi ya da latte ile yapmaya çok alıştım. Sonradan edindiğim hayata geçirip bir de alışkanlık olan birşey benim için kahve. Bir-iki yıl öncesinde hiç aramaz teklif edildiğinde asla tercih etmezdim. İnsanın zamanla değişip sevmem dediği şeylere karşı nasıl tam tersi bir tavır edinebileceğini görmek şaşırtıcı hatta biraz korkutucu bunu kahve dışında başka şeylerde düşününce :)
Bu yıl kaneviçe işlemeleri çok kullanır oldum. Bu da bizim ailemizden gelen eski bir işleme sanırım havlu olarak kullanılırmış eskiden. Yeni evde kullanılmak üzere ablamın hediyesi. Bir ara kıyamadım gibi oldu sonra sandık da çürüyeceğine gözümün önünde olsun her mutfağa girişte gözümde gönlüm de şenlensin dedim. Şimdi geçtiğimiz yıl Ayvalıktan aldığım kaneviçe uzun yastığı sandığımın üzerine göre bir örtü haline getirme planlarım var.
Şu ara neden bir türlü sakin ve dingin günlere ulaşamıyorum diye düşünüyorum. Her gün inanılmaz bir koşturma ve telaşla geçiyor. Zaman su gibi, erkenden kalksam da gün yetmiyor. Şöyle bomboş kalıp elimi atacağım işlerimi kendimi saatlerce oyaladığım günleri özledim. Erken kalkmanın bir güzelliği de erkenden yatmak oluyor malesef. Gece yapılan işin yerini de tutan başka bir vakit yok sanki nasıl geçtiğini anlamadığım günler içinde kendime bir düzen tutturma çabası içindeyim hala. Tekrarlamadan geçemiyorum bu durumda gazeteden kestiğim yazıyı :)

10 yorum:

  1. Derya ben de çok kahve içerim. Öyle ki hastanede çalışırken 8 saatlik dilimde bazen 8 fincan nescafe oluyordu, azalltım mecburen. simdi saat 10,30 olmuş, ikinciyi içiyorum. belki bir gün ben de çayı çok severim. zira tadını hiç bilmiyorum.
    düzen demişken, bulurken bana da haber ver. fena takmış durumdayım bu konuya.

    YanıtlaSil
  2. O kadar iyi anlıyorum ki.Bugünkü hislerime tercüman oldun.Herşey çok hızlı,ben de çocuklarla erkenden yatıyorum.Sonrası pişmanlık.Yazıya bayıldım.

    YanıtlaSil
  3. Türk kahvesine bayılıyorum , günde sadece 1 kez muhakkak içiyorum ;)

    YanıtlaSil
  4. alişnur; Nescafeyi azaltmanız iyi olmuş epey çokmuş çünkü, çayla da tanışırsınız belli mi olur beğenilerimiz değişiyor zamanla.
    Düzen olayı tam bir muamma :)

    Baharcım, aynı dertten muzdaribiz bu çemberi biryerd ekırmalı ama nerde ve nasıl :)

    şepşeker; Benim yavaş yavaş iki oldu türk kahvesi ama araya latteyi de katıyorum bazen herşeyin azı karar çoğu zarar hesabı :)

    YanıtlaSil
  5. latte kesinlikle bağımlılık yapıyor, çok seviyorum ben de :) ayeş arman ın yazısını daha önce de okumuş, çok beğenmiştim...

    YanıtlaSil
  6. Kahveci oldun desene:)
    Zaman kimseye yetmiyor artık maalesef...
    Senden çok güzel işler çıkacak gene, makine açılmış:)

    YanıtlaSil
  7. Yazının son paragrafını çok beğendim, cesaret/sabır/akıl/dost.

    Sanki türk kahvesi keyifli anlara özelmiş gibi geliyor bana, hani her günlük değilmiş gibi: ) Afiyetle...

    YanıtlaSil
  8. Bende şüphelenmiyor değilim Nihancım :)

    Bilemiyorum Semicim, artık bir dikiş odam yok ortalarda bir köşede yayıldım böylesi de beni rahatsız eder bakalım nasıl götürücez sizi hayal kırıklığına uğratmayayım da :)

    anne mahsustan; Evet bende. Türk kahvesi gerçekten keyif ama onu hergün o kısa sürede yaşamak hergün kendine keyif dakikaları yaratmak da güzel :)

    YanıtlaSil
  9. ayşe Arman'ın bu yazısını ben de internette okudum geçen gün... Çok doğru gerçekten..

    YanıtlaSil
  10. Dilek; Bilmem kaç yıllık hitit duasıymış insanoğlu hiç değişmemiş en garibi de bu hep biryerlere yetişme telaşı o zamanda bugün de :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...