22 Eylül 2012

Haftasonu kumaşlarıma bir bakayım toparlayayım diyerek yola çıktım. Sonra Ayvalıktan aldığım kaneviçe yastığı kendime göre düzenlemek istedim. Orjinal halinde arka yüzü hem çok yıpranmış hemde o ebatıyla epey ufaktı. Son hali kenarlarına yeşil kumaş geçirdim biraz daha büyüdü ebatı, arka kısmı da mavi puantiyeli.
Sonra uzun bir süreden beri hep aklımda olan ama bir türlü başına oturamadığım parça kumaşları birleştirerek  yapmak istediğim bir yastıktı. Aslında aynı kareleri birleştirmede çok iyi değil hatta berbatım son yaptıklarımda da zorlandığım için galiba aklımda olsa da bir türlü yapamamıştım. Bugün daha kolayıma gelen şekli ile ufak bir deneme yapıverdim. Dikişler üstte, kenarları kıvırıp o şekilde birleştirdim.

4 yorum:

  1. Şu kumaşları birleştirme işine ben bayılıyorum valla hem ortaya çıkan sonuç pek renkli ve neşeli oluyor hem de kumaşlar değerleniyor ve ne kadar güzel şeyler yaratabileceğini görüyorsun. Sen süper bir yaratıcısın ahh keşke ben de senin gibi olabilsem. Kırk yılda bir, bir işi tamamlayıp başarabilirsem seviniyorum ben:)Kalpli tığ işi de yatağa pek yakışmış:):)Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım her ikisi de güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nasıl yaptığın önemli değil, harika duruyorlar. Parça birleştirme işini ben çok seviyorum aslında. Benim de çok birikti ıvır zıvır pek çok kumaş:)

    YanıtlaSil
  4. Tuğbacım ortak beğenilerimizden galiba bu işte, olsun sende yaptığın kadar kendine haksızlık etme bence, teşekkür ederim ;) öperim...

    Fatmacım çok teşekkür ederim, Rana'yı öperim :)

    Semicim teşekkürler, o zaman her an senden de şahane işler görebiliriz ;)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...