11 Ağustos 2012

Blogları gezerken gözüme kestirdiğim pek çok iştah açıcı tatlı vardı ama tembellik tavan yapmışken bende  çaresiz kedi dili bisküviden tiramisuya dönüşüverdi benim tatlı. Kedi dili bisküvinin üzerinde ki eser miktarda soya lesitin içerir ibaresini okuduğum an itibariyle de bu kendisiyle son buluşmamız oldu.
Çınar'ın deyimiyle şakşın (şaşkın) anne hala kendine bir plan program yapamamış halde. Çok bilinçli ilerlemese de süreç bir şekilde gidiyor işte. Yeniliklerin tuhaf ürpertisi ile değişecek pek çok şeyin garip heyecanı arasında kalmış gidiyoruz. Günlerdir bir türlü sıra gelmeyen lattemi nihayet bu akşam yudumlarken içimdeki yegane derin üzüntü olan okul meselesine deyinmeden edemiyorum. Görünen o ki kuzu kuzu okul yolunu tutacağız, rapor olayı epey yokuşa sürülen, gidemez raporu alması gerekirken bile, doktorların ileride başımıza ne gibi dertler açar bu rapor gibi endişeleri yüzünden verilmeyen bir keşmekeş halini almış aldığım duyumlara göre. Bu durumda gafil avlanmış hissediyor zorla ve illaki göndermek durumunda bırakılıyor veya günde 15 tl ödemek koşuluyla yavruyu göndermemeyi göze almak durumunda kalıyoruz. Damdan düşer gibi hiç bir alt yapı ve ön hazırlık olmaksızın önümüze getirilip dayatılan bu durumdan iliklerime kadar nefret edip tüm şiddet ve hiddetimle kınıyor, her aklıma geldiğinde topunun kulaklarını çınlatıyorum.
Sakin kalmak, hayata adapte olabilmek için çabalayaduralım zaman geçip gidiyor. Hayırlısını dilemek ve berbat sonuçları olmamasını umarak o günü bekliyorum korkuyla. Her haftasonu olduğu üzere P&G reklamındaki  anneler edasıyla tutuyoruz kursumuzun yolunu. İnsan orda oturup kuzuyu izlerken ister istemez bir takım hayaller geçiriyor aklından. Önümüzdeki günler derya'yı bir sürü iş bekler. Mutlu haftasonları...

8 yorum:

  1. şu soya lesiti mamalarda da var çok canım sıkılıyo bu yüzden ...artık süt az geliyo ya arada mama veriyorum işe başlayınca da tamamen azalıcak. .öyle dertleşmeye gelmişim sanki :)

    YanıtlaSil
  2. Meriçim artık mama yerine ek gıda çorbalar püreler falan onlara geçmedi Fundacım? devam sütlerinde var mı bilmiyorum ama mamaya mahkum değilsin üzülme canım. Gel hoşgeldin, yazlıktaki komşum benim ısınma turları bunlar o günlere ;)

    YanıtlaSil
  3. Su para cezasi dogru mudur yani?
    Nasil insanlari bu kadar zorluyorlar ya anlamak mümkün degil!!!!

    YanıtlaSil
  4. Semicim doğruymuş, öyle akıllara zarar haller yani :(

    YanıtlaSil
  5. selam busene okullar gerçekten sıkıntılı aynı şeyleri seneye bende yaşayacağım postta göörddüğüm kadarıyla hafta sonları aynı yere yüzmeye götürüyoruz çocukları kimbilir belkisde aynı gruptadırlar
    yarın yine gideceğiz

    YanıtlaSil
  6. sibelinmutfağı; Çok dertliyim okul konusunda piyango vuranlardan olarak :( Bizimde bu pazar son dersimiz, saat 11 grubunda kuzu :)

    YanıtlaSil
  7. selam,
    okulla ilgili duyduğum bir seceneği paylaşmak isterim.Bir okul müdürü tanıdığımızın tavsiyesiydi:okula kayıt yaptırın ama göndermeyin ,çocuğunuz devamsızlıktan sınıfta kalsın seneye birinci sınıfı tekrar okusun..bence bir araştırmak lazım sınıfta kalmanın artısını eksisini..

    YanıtlaSil
  8. ebru; Çok teşekkür ederim paylaştığınız için, elbette o da bir seçenek, elimiz kolumuz böyle bağlanmışken, dediğiniz gibi bir soruşturmak lazım, sağolun..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...