22 Haziran 2012

Bugün sokaklardaydık yine biz. Babamız iş seyahatinde olduğu için yirmidört saati ful dipdibe geçiren ve bunalan derya ile kuzusu hem yakın tarihteki doğum günü için babacığa süpriz hazırlama hemde sıkılan canlarımızı bir nebze olsun oyalamak için çıktık.  Elbette evdeki sıkıntının dışarıdaki versiyonunu yaşamış olduk, zırt bırt istenen abur cubur, olmadık yer ve zamanda çişim geldiler, acıktımlar yine birşey anlamadan ama bolca sinirlenerekten eve geldik.
Bazen insafsızca eleştiriyorum kendimi, belki başka türlüsüne maruz kalmadığım için, kızınca ya da ikilemde kalınca sonrası ağır bir duygu yükü oluyor bende. En kıymetli varlığımı, çocuğumu üzdüm, incittim, kırdım, nasıl yapmalıydım ne demeliydim şeklinde uzayan, başağrıları eşliğinde keşkelerle, hay dilimi eşşek arısı soksunlarla devam eden vicdan azabı...
Gergin gezmenin dönüşünde evde huzuru yakalamak adına, kuzu yeni oyuncağıyla mutlu mesut oyalanırken ben önce güzel bir semizotu salatası yaptım bol susamlı, sonrada limonlu kek. Sıcaklarda çekilmiyor ne yemek yapmak ne de yemek. Bende hafif  sebze ve meyve ağırlıklı olarak takılıyorum şu ara.
Un eleyicimizi denemiş olduk kekimizi yaparken, şunu diyebilirim ki ben tel elekle daha rahat ve pratik yapıyorum ama kendisi üzerine yapışan peçetesi ile aksesuar bazında mutfakta gayet hoş duruyor. 
Yine haftasonu, ben haftasonlarını sevmiyorum. Ondan ötürü hep huzur ve keyifle geçsin dilekleri tutuyorum..

3 yorum:

  1. kek ve salatan oldukça güzel görünüyorlar afiyetler olsun diyorum

    YanıtlaSil
  2. Semizotu iyidir, hem de çok faydalıymış. Bol bol yiyin diyorlar.
    Ben yoğurtlusunu da seviyorum:)
    Senin için kötü olmuş eşinin evde olmayışı.
    Seni okuyunca kendimi düşündüm, benimkilerin biri bugün döndü, diğeri yarın. Ve önümüzdeki 2 hafta onlarla yalnızım. Eşim 1-2 gün dışında yok...
    Kolay gelsin bize:)

    YanıtlaSil
  3. serpil; Teşekkürler..

    Semicim aslında benimde favorimdir yoğurtlu çok ekşi olmayan torba yoğurdu ile severim, vallahi kolaylıklar diliyorum, ben epey zorlandım, ikimizde sıkıldık, birbirimizden de de sıkıldık derken neyseki bir hafta geçip gitti :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...