Haftasonu

Dün arkadaşımdan son mama kutularını aldım artık bebiş büyüdü ve mamaya veda etti. Son edindiğim peçete ve mendilleri yapıştırmak için sabırsızlanıyordum iyi oldu. Ben yaparım da oğluşum istemez mi hiç Çınar'ın da eline tutuşturduğum bir fincanla ikimiz beraber oturup boyama yaptık. Evin içine birkaç güzellik daha eklendi, arkadaşım içinde boyadım bu kadar, artık yeni boyama objeleri aramanın zamanı geldi.
Bir arkadaşımdan aldığım haberle hiç vakit kaybetmeksizin tarif ettiği kumaşçıyı buldum ve bunlara ulaştım. Daha ne güzel baskılar vardı, tekstilciler artık istediğimiz gibi farklı desenler üretmeye başlamışlar ne güzel, sıkıcı ve hep aynı çiçek ve geometrik desenler dışında birşeyler bulabilmek harika birşey. Arzucum tekrar teşekkür ederim haberdar ettiğin için beni :)
Evdeki yastık patlamasını tahmin ediyorsunuzdur, geçtiğimiz gün şöyle bir ayıklama yaptım, bir heves yapıp kısa süre sonra vazgeçtiğim pek çok şey olmuş. Çabuk sıkılıyorum galiba, heves olayı gelip geçici. Baki kalanlar ise genelde hep örgüler oldu.
Kuzunun okulundaki yapılması düşünülen yaz okulu yeterli sayıyı yakalayamadığı için açılmayacak bu haber beni çok üzdü. Alıştığı kişilerle beraber çok daha farklı aktiviteler yapacaklar diye seviniyordum. Şimdi bireysel olarak jimnastik, yüzme, ritm vs. kurslar arayışındayım. Yaz tatili bitip okul kayıtlarının başlayacağı zaman ise tam bir kabus benim için, Çınar okula başlayacak ve ben endişeliyim, hazır olduğunu düşünmüyorum, ortada sıfırdan başlanan ve oturtulmaya çalışılacak yeni bir sistem var, offf yazacak çok şey var ama sözün bittiği yerdeyim, öfkeliyim, fazlasıyla endişeliyim, kızgınım vs. vs. vs........
Haftasonu demek hafta içi yaşadığım özgürlük ve sessizliğin sona erdiği, pişir hazırla, toparlanın birbirini kovaladığı yorucu günler demek. Temizlenip toparlanacak bir ev beni bekler, çok geçmez kuzu da park diye tutturacak anlaşmazlık ve küslükler birazdan start alacak, bu hafta sonuna biraz bunalmış başladım. Zihnimi dağıtıp bir keyif kahvesiyle ha gayret diyerek kolları sıvayacağım, iyi haftasonları dilerim........

5 yorum:

  1. wavvvv deryacım çok hızlısın...bende kuşlu kumaştan ve matruşkalıdan aldım yastıklarımı ve runner örtülerimi kestim hazırladım ev işlerini ve sergimi atlatıyım dikicem hemen...çatlayıp yastığımın tekini diktim bile... :)

    YanıtlaSil
  2. Hızdan ziyade tez canlıyımdır Arzucum, rahat edemem gidip bakmadıkça, bakıp almadıkça :) benziyoruz demek ki bende diktim bile :)sonraki postta.

    YanıtlaSil
  3. değerlerdirilen işler hep favorimdir.çok şık geri dönüşüm olmuşlarrr

    YanıtlaSil
  4. merhaba gene çok güzel işler çıkarmışsınız ortaya sizde ankarada yaşıyordunuz yanılmıyorsam acaba matruşkalı kumaşı hangi kumaşçıda buldunuz yardımcı olursanız çok sevinirim kendinize iyi bakın :)

    YanıtlaSil
  5. gamze; Teşekkürler, Çıkrıkçılar yokuşunda topçular perde'den aldım.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...