Haftasonu kareleri

Haftasonu Çınarla ezisine gittik. Çoktan beridir teyze diyebildiği halde o eskiden kalma alışkanlığından vazgeçemiyor ve hala o söyleyemediği günlerdeki gibi sesleniyor ona. Teyze demek, şımarıklık ve naz yapmanın fora olduğu, oyunlar ve gezmelerin tavan yaptığı gündür kuzu için. Anneanne özlemini ve şımartmasını ablamla gideriyor gibi. 
Her haftasonu sebze ve meyve için pazara gitmeyi ciddi bir alışkanlık haline getirdik. Özellikle yeşillik anlamında pazardan iyi bir yer düşünemiyorum. Biraz meyvede üç kağıt yapıp çürük çarığı da ekleselerde yine de illaki pazar diyorum. 
Önce bir market, sonra parkta oyun sonrasında pazar alışverişi derken epey yorulsak da haftasonuna özel birşeyler yapmaktan da geri kalmadık. Zeytinyağlı enginar, patlıcan salatasını babacık hazırladı, közleme doğrama işlerini sever, kuzu kulağı da dahil pek çok yeşillikle yaptığımız mix salata ile pazar ziyafetimizi hazırladık. Sofranın örtü, servis açısından pek zayıf kalmasının nedenini, hem yorulmuş hemde çok acıkmış olduğumuz için derhal yemeğe koyulmamıza bağlıyorum :)  Bu Pazar hamur işi yok, bol sebze ve yeşillik.
Yemek sonrası yine yorgunluk etrafı toparla, yıka, yerleştir derken, sonrasında bir fincan çay ve rahat bir koltuk. Bir haftasonu daha bitti, yeni haftamız iyi olsun...

5 yorum:

  1. merhaba deryacığım .ne güzel geçmiş hafta sonu.biraz yorgunluk olsada sevdiklerimizle geçen günler hep özel ve güzel bana göre...afiyetler olsun sizlere.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. oh ne güzel bir hafta sonu, sağlıklı, neşeli, keyifli..her gününüz böyle geçsin...

    YanıtlaSil
  3. pazarı ben de çok seviyorum. tüm kış markete gidiyoruz bari baharda yazın pazara gidelim gerçekten. bu işe el atıyorum hemen :))

    YanıtlaSil
  4. O güzel köpüklü kahvaltısonrası kahvesi mi??
    Haftasonları pazara gitme bizim de alışkanlığımız olsa iyi olacak, 2 hafta gitsek 3. hafta kesin ekiyoruz:) Hem taze hem ucuz hem de bol çeşit, meyve sebze...Babacığının yaptığı salata bizim ailede de favoridir.Aile kalabalıklaştıkça yemekler daha da lezzetli gelir o ayrı:)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Fatmacım :)

    ebygale; Aminnnn.. :) teşekkürler

    Nihancım kesinlikle, pazar iyidir :)

    kitana; Evet, ablama gidince mutlaka içeriz. Pazarı seviyorum ya :)
    Benim posta kayboldu sanırım, bu hafta iki hafta olacak değil mi :(

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...