23 Mayıs 2012

Ördüğüm battaniyelerin kenarlarını genellikle tek sıradan oluşan tığlama şeklinde yaptım. Sadece iki tanesi için farklı tığlayıp birkaç sıradan oluşan kalın bir kenar yapmıştım. Şu an elimdekine kalın bir kenar örgüsü arayışındayım. Bu fena değil gibi.
Aklımın bir köşesinde bekleyen çarpı işi için Cath Kidston'ın gül desenini buldum. Çok net değil ama zorlayıp bir şablon çıkarmaya çalışacağım, ebat küçük tabiki iğnelik için verildiği için örnek ama tek bir çiçek yerine etamine dağıtılmış bir sürü küçük çiçek şeklinde işlenebilir gibi geliyor. 
Dün yine gezmeler olunca sadece arka kısmı bitirebildim. Önlerin birine başladım, hadi bit artık çok merak ediyorum neye benzeyeceğini ama iki ön hala beni beklemekte :( hep diyorum kendime örmeye kalkma ör-sök mutlaka yapacaksın, bu arada sinir olacaksın, sonuç ta yüksek olasılıkla işte budur diyemeyeceğin birşey olacak diye ama çok sık örmeyince kendime yaptığım nasihatleri de unutup bir heves başlıyorum işte. Aslında en pratiği üstüne göre beğendiğin bir tane hazır bulup alıvermek, örme ve bitirme süreci epey sıkıcı ve yorucu.
Pazardan aldığım balkon terliklerim en güllüsünden ve yeni ojelerim. Bu yaz epey meraklıyım renkli renkli ojelere, merakım standında beğenip almakla kalıyordu hep bakalım bu yıl renk renk süreceğim inşallah. Pek sadeyim bunu farkediyorum bazen. İçimizdeki renkleri dışa vurabilmek dileğiyle..

12 yorum:

  1. ayşen yörükoğlu23 Mayıs 2012 00:21

    kendinize haklıksız etmeyin. kenarları makasla kesilmiş gibi gayet güzel bir şekilde arkayı bitirmişsiniz işte.ha gayret önleri de bitirin. pek bir merak ediyorum ben de.ojeler de süper.iyi günlerde, mutlulukla kullanın inşallah.

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine ağlık çok güzel olmuşlar yine battaniye kenarında çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  3. battaniyenin kenarları çok değişik ve güzel olmuş..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık, bence kısa sürede bitti, ben genelde küçük örgüler yapıyorum, büyük işler hep yarım kalmıştır elimde.

    YanıtlaSil
  5. Battaniye için kenar oyası çok güzelmiş,bence denemelisiniz.Şu hırka ve battaniye bitsede sizde rahatlasanız artık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ben de çok sade bulurum kendimi, yeni yeni hafif makyaja falan başladım. az topuklular 1 yıldan az oldu hayatıma gireli :) sen tüm estetik detayları el emeklerine veriyorsun galiba :) biraz da yaş ilerledikçe insan daha çok özen gösteriyor ama kendine bunu farkettim :))

    YanıtlaSil
  7. sevgili Derya,
    avaxhome adlı siteden Cath Kidston stitch kitabını indirebilirsin.indiremzsen ben sana o deseni gönderirim. ışıl

    YanıtlaSil
  8. ayşen; Teşekkür ederim, az kaldı bir bitse okuyucularda rahatlayacak benim dırdırımdan valla :)

    örgüçantam; O örnek ben yapmadım ama denemeyi düşünüyorum :)

    özlemce; Ben yapınca da böyle güzel olur inşallah :)

    alişnur; Benim huyum kötü malesef, yarım kalırsa rahat edemiyorum ne gerek varsa :)

    sabiha; Benden çok sizler rahatlayacaksınız çok dırdır ediyorumd eğil mi, o zaman yapma ardeşim yazacaklar yakında :) teşekkürler..

    Nihancım insan sürekli değişim halinde bizde onun sonuçlarını yaşıyoruz sanırım, evet eve, ota çöpe gösterdiğim özeni azıcık da kendime göstermeliyim bencede :)

    Işılcım senden öğrenince hemen baktım ama pek çözemedim doğrusu, eğer hali hazırda varsa elinde gönderebilirsen mailime çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  9. Işıl Hanımın tarif ettiği indirme işlemini yapamadım yaaa.. ;-((

    YanıtlaSil
  10. derya battaniye kenar örneğini bende beğendim yapmaya çalışacağım ,terliğin ve çiçeklerin çok canlı cıvıl cıvıl renkler, sağlıklı günlerde giyin . sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Yaptigin hersey öyle güzelki, gercekten büyük hayranlikla izliyorum. Ben elime alinca daraliyorum nedense, cok yapmak istesemde elime alinca "bana göre degil" diyorum., Ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  12. ececim bende hatta Işıl da yapamamış, artık indirilmiyormuş sanırım :(

    serpil; Teşekkür ederim :)

    vintage duygular; Teşekkür ederim, benimde aynı şeyleri hissettiğim işler var, mesela sizin de çok güzel dikişleriniz var bende dikişle öyle uzun süre uğraşamıyorum, ama o piti piti elbiseler çok hoşuma gidiyor :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...