22 Mayıs 2012

Ne zaman sokağa çıksam özellikle sabahları bahçelerde açmış iğde çiçekleri, akasyalar burnumuza çalınan adını koyamadığım karışık mis kokularla kısa sürede olsa bir huzur ve mutluluk yayıyor insanın içine. Dün akşam okul dönüşü otobüsten indiğimizde bu iğde kokuları karşıladı bizi, uzanıp küçük bir dal kopardım bende, koydum çalışma masamın üzerine, sabah odaya girdiğimde harika bir koku vardı. Çocukluğumda bahçemizde iğde ağacımız vardı, böyle çiçeklenince mutlaka toplar koyardım bir kavanoza odanın bir kenarına, minicik minicik iğdeleri olurdu. İyi ki kısa süreli de olsa bizi geçmişe götüren kokular, izler var.
Son dakika veya yine ebatta ve uzunlukta bir sorun olmazsa  hırkamın bitmesine az kaldı diyorum dilimi ısırarak, yarasa kol yapmak kolay, bir baştan bir başa çıkmak zormuş, şişe sığdırmakta da zorlanıyorum biraz ilmekleri, harıl harıl örüyorum bitirmek için.
Evde çiçek manzaları çok hoşuma gidiyor. Güller pazar gününden kalma, parkta dolaşırken tenis masalarının üzerine bırakılmış bir tomar gül buldum, hemen aldım çok güzellerdi dayanamadım. Sonra oyun parkına girince elimdeki çiçeklere dikilmiş 5-6 çift gözden anladım ki burada top oynayan bir grup gence aitmiş  kısacık saplı koparılmış bu güller, kısa göz temasından sonra baktılar pek bir sahiplenmişim gülleri, nezaket gösterip senin olsun abla dedi gençler.
Battaniyede yarıya geldim denilebilir. Kısa bir tembellik hallerinden sonra pek bir sıkı çalışır oldum.
Yine elimdeki feneri yakmadan oturuyorum karanlıkta. Biraz karışık, biraz bulanık net olmayan günler, endişeler, ufaktan sıkıntı vermeye başladı şu günlerde bana. Herşey gelip geçiyor, muhtemelen birkaç gün içinde bu da geçecek, ezberledim artık. İnsansan, kafan boş değil, düşünebiliyorsan zaman zaman düşmemek işten değil, ruh halleri inişler ve çıkışlar. Ama bu esnada bana hiç de yardımcı olmayıp daha çok bu ruh halini körükleyenler varsa etrafta, işim daha da zorlaşıyor. Korkularımla yüzleşiyorum, belki de farkında olmadan daha sağlam ve daha çabuk ayaklanmama, istemeden hatta farkında olmadan yardım ediyorlar belki tekbaşınasın sinyalleri vererek. Kötüde iyiyi, hayırsız da hayrı görme çabaları boş bir çabamı yoksa olumlama mı? tek bildiğim yaşım ilerledikçe bir yöne değil her yöne bakmam gerektiği, çıkılmaz dediğim çemberlerin bir yerden kırılabileceği. Düşünceleri dağıt, elinden geleni yap, gerisini evrene bırak. Daha çok fotosentez için elişine ve hobilerine sıkı sıkı sarıl. Sakın boş kalma üret birşeyler, hediye et, mutlu et hiç tanımadığın insanlara selam ver,  kısa bir sohbet et, sevindir bir çocuğu ve en çok da şükret.

15 yorum:

  1. ayşen yörükoğlu22 Mayıs 2012 00:12

    hepsi çok güzeller.ellerinize sağlık. yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. iğde kokusu da baygın olur, ben de severim baygın çiçek kokularını mimoza gibi :)) battaniye de hırka da çok güzel oluyor.
    ve bazen gerçekten herşey anlamsız ağır geliyor hayatta. bazen kendimizi gereksiz yere duygusal olarak hırpalıyoruz. elimizdekilerin kıymetini anlamak için illa ki duvara toslamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. Annem de bayilir igde agacina o da koparip koyar vazoya ne de guzel kokar ben de bayilirim kokusuna ;)
    Bu arada senin hizina yetisemiyorum Deryam ne guzel isler cikartiyorsun boyle, benim kisin basladigim atki hala yarim sekilde duruyor iki seneye biter insallah :)
    Cok opuyorum seni ve minik prensini tatlisi!

    YanıtlaSil
  4. merhaba derya iğde ağaçınıda meyvesini de çok severim kokusu bahçemde diğer çiçek kokularıyla karışıp burnuma mis gibi geliyor rabbim nelerde yaratmış , şu günlerde ne tesadüftür ki bende aynı duygular içerisindeyim sebebi nedir bende bilmiyorum .keyifli günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. örgünü misinalı şişe taksaydın diyecem ama bitmek üzere gibi...:) çok güzel olmuş örneği...ellerine sağlık
    gülleri aldığın iyi olmuş bırakmasalardı.... :)
    çevrende seni olumsuz düşüncelere iten insanları boş ver gitsin onlar bizi o kadar düşünmüyor bile biz niye düşünüp duruyoruzki ...

    YanıtlaSil
  6. Son yazdıkların hayat işte!
    Tam da öyle, hayatın özü. Gerisi boş:)
    Bir yanda hırkan, bir yanda battaniyen...Boş durmuyorsun hiç Derya:)

    YanıtlaSil
  7. ayşen; teşekkürler :)

    Nihancım haklısın canım :)

    Nonim teşekkür ederim, sıkıntıdan deli fişek misaliyim, ordan oraya :)
    Bende öperim prensesi de güzeller güzeli annesini de :)

    serpil; Kuantum olayı olabilir, güneş tutuldu falan bana da bir haller oldu :)

    Arzucum şiş örgüsünde tam teşkilat değilim hemde acemiyim, dediğin gibi o kolay olurdu belki ama hiç yapmadım bilemedim şimdi, valla doğru dedin yahu, diyorum biliyorum farkındayım ama kendimi alıkoyamıyorum böyle davranmaktan.

    Semi; Bu ruh hallerinde daha bir hiper oluyorum ben, başka çıkış yolu yok gibi, yap oyalan, dağıt beynindekileri :)

    YanıtlaSil
  8. battaniye de güller de harika.şimdi işyerinde masamda da böyle güzel güller var.çiçekler insanı mutlu ediyor.bazen hayat çok karmaşık ve zorlayıcı.ben de oldukça zor bir dönemden geçiyorum.Allaha şükür sağlıklıyız.sıkıntılar tam olarak hiçbir zaman bitmiyor.tam oh derken yeni bir tane.hayat...

    YanıtlaSil
  9. İğde ve hanımeli bu dönemde beni mutlu eden kokular. Her akşam eve gelirken de bahçedeki gülleri tek tek kokluyorum. Ya güller ya hanımeli yakında ikisinden birini ben de kurban edicem dayanamayıp:)
    Hayatı özetlemişsin, malesef herkes bu duraklarda bekliyor:( Şükretmek güzel, bu mis kokuları içe çekip sağlığa dua edelim.

    YanıtlaSil
  10. Ebrucum ben parkta şurda burda gördüklerime de göz dikiyorum satın almakla kalmayıp birgün bu çiçek sevgisi başıma iş açacak ama ne zaman :) hayat hem çok konuşulacak hemde sözün bittiği tuhaf birşey, çözmeye çalışmakla nafile çaba yapıyoruz sanki ?

    YanıtlaSil
  11. Gücüne güç diliyorum.
    Öyle şahane şeyleri öyle kısa zamanda yaratıyorsun ki, hayran kalıyorum hep.
    Her akşam ama her akşam seni düşünüyorum, şimdi Derya kesin birşeyler üretmekle meşguldür diyorum, sıcak bir selam gönderiyorum.
    Özellikle son paragraf; o kadar doğru, o kadar haklı ki, düşüncelerine de hayran kaldım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ececim sağol canım bu sıcak yorumlarını bana yaptığın sürprizleri düşünüp niye bu kadar uzakta ki diye hayıflanıyorum bazen :)

    YanıtlaSil
  13. Harikasınız...yaptığınız işlerin güzelliği bir yana samimi anlatımlarınız harika.Sizi çok iyi anlıyorum.Benim için de elişleri can simidi gibi.Ne zaman çok bunalmışsam deliler gibi, birini bitirmeyi beklemeden birçok iş daha başlarım.Sakinlediğimde yavaş yavaş biterler.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Yücel Eser Bandırmalı; Çok teşekkür ederim, elişleri konusunda aynıyız demek ki, kurtarıcılarımız onlar :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. AHHH,HALA İĞDE ÇİÇEĞİNİ BİLEN VE SEVEN BİRİLERİNİ GÖRMEK NE HOŞ...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...