İyi haftalar..

Cumartesi günü dikişlerin yanısıra ani bir istekle kurabiye yapalım dedik. Bu sefer herşeyiyle Çınar yaptı kurabiyemizi, yumurtaların kırılması, tereyağının küçük küçük kesilmesi, hamur haline getirme hatta şekil istemesede bu tarif şekil verme. Kopuk kurabiye veya yamuk yumuk kurabiye deniyor. İlk defa tereyağı kullandım bi kurabiyede ve bir daha da vazgeçemeyeceğim sanırım, inanılmaz lezzetli oldu.
Ara buldum, ki şu sıralar gezip tozmaktan koltuk yüzü görmüyordum pek, hep bir koşuşturma buna rağmen örgüme birkaç sıra örebildim, ne kadar az da olsa kardır diyerek.
Haftasonları Çınar'ın günleri, daha Cuma'dan neler yapacağımızı planlıyor. En çok da İstanbul'a gidelim istiyor nedense, annesine çeken pek çok yanı gibi İstanbul sevgisi de bana çekmiş olmalı, anne, baba ve kuzu olarak tshirtlerimiz hazır bekle bizi İstanbul..
Ben bu haftasonu bütün kalorimi aldım, kurabiyelerle, kaymaklı ekmek kadayıfıyla, hafta içi daha hafif gitmeli yine bol bol yürümeliyim. Bu hafta boya planlarım var, mobilya rengi değiştirmeyi deneyeceğim onun için heyecanlıyım sonuç nasıl olacak bakalım. Hepimize iyi haftalar olsun...

13 yorum:

  1. battanıye bitmedi daha ayakların dışarda :))
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık güzel görünüyorlar
    ama ben en çok şu merdiven üzerine oturmuş yavruya bayıldım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tepsiniz harika,çoraplarınız harika,pastalar harika görünüyor,battaniyeye diyecek söz yok.Harika haftalar.....

    YanıtlaSil
  4. valahi benimde canım çok istedi yemesi keyifli olduğu gibi aldığın kalorileride vermek bir okadar zor ama yinede güzel olan herşeyi yiyip tatmak çok güzel izmirden serpil

    YanıtlaSil
  5. Kurabiyelerin kokusu geldi burnuma, missss. Ellerinize sağlık.
    Kaymaklı ekmek kadayıfı mı? ;-))))Niye her kokuyu duymak zorundayım ki sankim? hıhhh ;-)))

    YanıtlaSil
  6. Ohh ohh ne güzel aktiviteler, eğlenceler planlar valla bayılıyorum size .maşallah:) çınarcım istanbula gitmek istemekte haklı valla ben de çok istiyorum yaa:)tişört süpermiş. kurabiyeler için de tebrik ediyorum çınarı:) gelince bana da yapar dimi bu güzel yamuk kurabiyelerden:)yine almışsın örgülerini ayy ne güzel ya benim yünlerim de bitti tr ye geleyim stok yapıcam valla dönerken:)öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  7. Kurabiye yaparken ben hep tereyağı kullanıyorum, çok daha lezzetli:)
    (kalori hesabını sorma:))
    İstanbul sevgisi var Çınar`ın desene, bu yaşta:)

    YanıtlaSil
  8. Özlemce; Battaniyeye daha çoook var :)

    eviminnuru; Teşekkürler :)

    jale; Çok teşekkürler, sizede :)

    Esn; Bencede :)

    Ececim biz tatlı severler hep böyleyiz işte :)


    Tuğbacım ipleri bitirmişsin hani hiç yaptıklarını eklemiyorsun bloğuna kendine saklıyorsun hep :)
    Sorma İstanbul aşığıyız, bir gezi yapıcaz inşallah, yapar tabi niye yapmasın sen şimşek mcquin alan ablasısın :)

    Semi; Ya ben niye önemsememişim hiç bu yağ olayını, geç keşfettim :(
    İstanbul severiz biz :)

    YanıtlaSil
  9. biliyorum normalde tarif vermiyorsunuz ama, bu kurabiyelerin tarifini kisacik yazar misiniz, annemin gunleri geldi aklima, cok canim cekti. cok sevinirim eger zaman ayirabilirseniz

    YanıtlaSil
  10. Görkem; Yoo tarif veriyorum aşkolsun, daha önce yapmış oluyorum genelde link vs ile illaki tarifleri veriyorum yani :) bu kurabiye için
    125 gr teryağı,
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    1 yumurta
    1'er paket kabartma tozu, vanilya
    1 çay kaşığı karbonat
    İsteğe bağlı miktarda kuru üzüm ve alabildiğine un bu kadar. Yoğurup hamurdan parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz, 200 derecede pişiriyoruz, pişme süresi farklılık gösteriyor diye dk veremiyorum bende bakıp kontrol edip çıkarıyorum ama uzun süre bırakmayın yağ ağırlıklı olduğu için çabuk geçer yanabilir, afiyet olsun ;)

    YanıtlaSil
  11. cok cok tesekkur ederim, cok sevindim gercekten, hemen deneyim bu aksam :)

    YanıtlaSil
  12. Kurabiyenin tarifini istemiyorum çünkü yazmışsınız ne çok sevindim tarifi görünce :) Çok bir güzel görünüyorlar.E bu saatte bu kadar önceki postlara kadar okuduğuma göre tarifleri haketmiş sayılırım :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...