Haftasonu 1000. yayın:)




Cuma günü harika kumaşlara rastladım Şık Düğme'de. İthal kumaşlar hep vardı, göz gezdirirdim fakat öyle aradığım gibi şeyleri göremezdim ama bunlar tam benlikmiş. İnsan hepsinden almak istiyor ama fiyatlar yüksek. Kumaş reyonundaki görevliyle sohbet ettik biraz ben dert yandım bu tarz bulamıyoruz, bulunca da böyle istediğimiz kadar çok alamıyoruz fiyatlar yüksek diye. Sonra o da bana ellerindeki bu kumaşları içeren kataloglarla Denizlideki üreticilere gittiklerini ama bu tarz dokuma ve desenlerin çok rağbet görüp istendiğini anlattıkları halde onların konuyla hiç ilgilenmediklerini anlattı. Hal böyle olunca kendimiz de yapabileceğimiz halde böyle ithallere mahkum kaldığımızı öğrendim. Üzücü tabi.
Benim kumaşlarım bunlar. Şu ara bakuşlarla karşılaşıyorum hep, pisili ve kuşlu olanları da seviyorum. Bunlarla çalışacağım şeyler için sabırsızlanıyorum. Ne yapacaksın derseniz o malum zaten benim gibi yastık hastasına sorulmaz bile, kalan parçalardanda cüzdan, kalemlik ne olursa artık.
 Keçe kuşlar buldum bunlarda yine çalıştığım şeyler üzerinde yerlerini bulurlar, kuşları seviyorum.
Boyadığım evim için aksesuarlar buldum, kuşum, horozum bir de kedim oldu. Böyle tılsım misali asacağım ki olacaksa böyle olsun evimiz. Kedi figürü yoktu, bu gördüğünüz aslında çaybardağı, ben diğer taraftaki uzantısını kesip, yüzünü de çizince kedi oluverdi. Bu evle ilgili hala aklımda birşey oluşmadı nasıl tamamlayacağıma dair, peçete mi yapıştırayım, boyalarla mı renklendireyim bilmiyorum, ama camlara dantel perdeler olacak ondan eminim, arka tarafına yapıştıracağım, neye benzeyecek bende merak ediyorum. Malum haftasonu yine iş, güç ama kasmayacağım o kadar bunlara da vakit yaratacağım şekilde günü kullanmayı planlıyorum. Herkese keyifli ve mutlu haftasonları olsun..

24 yorum:

  1. YOK böyle bir güzellik valla.İstanbul da bulamayız böyle kumaşlar veya ben bilmiyorum.Kim bilir metresi ne kadardır. Hepsini birden almayacan işin olunca alacan.
    Güzel bir paylasım yolum Ankara ya düşerse alırım.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. kumaşlar harikaymış gerçekten

    YanıtlaSil
  3. Evet ben de çok kızıyorum bu kumaş üreticilerine birde porselen üreticilerine herşeyden yapıyorlarda bu kumaşlardan ve şu harika renki kuşlu çiçekli,puantiyeli tabaklardan yapmıyorlar.Bir bilseler ne çok hayranları var ... Bu konuda acilen girişimcilere ihtiyaç var duyurulur !!!Sizin kumaşta çok güzelmiş bakalım bunlarla ne güzellikler çıkacak !!
    FATOŞ

    YanıtlaSil
  4. bittim kumaşlara çok güzeller .tam istediğim desen.inşallah Bursada da bulurum bu hafta çarşıya çıkmalı.özendirik oldum.kim bilir ne şahane şeyler çıkacak ortaya..
    güzel bir hafta sonu diliyorum ...

    YanıtlaSil
  5. bayıldım kumaşlara.. ne kadar üzücü tekstil cenneti ülkemizde talep olduğu halde dışardan getirtiyoruz! standart kalıplarına çıkmak ne kadar zor geliyor bizim yeniliğe kapalı tembel insanlarımıza!

    YanıtlaSil
  6. bayılıyorum böyle kumaşlara ama gerçekten bulmak çok zor şık düğme beşiktaşda dimi?

    YanıtlaSil
  7. Horozlar,kuşlar,baykuşlar hepsine bayılıyorum.Gerçekten neden üretilmiyor anlamıyorum böyle kumaşlar bizde oysa vizyon sahibi bir üretici el atsa eminim ki yok satar.Hamilelik ve doğumdan dolayı 1 yıldır ankara sokaklarında gezemiyorum sayenizde gezmiş kadar oluyorum.Ortak zevklere sahip birisini bulmak herzaman mümkün olmuyor her gün heyecanla açıyorum blogunuzu paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Beyaz kelebek; Vardır mutlaka İstanbul bu açıdan daha gelişmiş bence, biraz araştırın kimbilir neler bulunur.

    Bahar yorgun; Evet değil mi, bende çok sevdim

    Fatoş; Aynı fikirdeyiz, neyseki tepe home, mudo var, oralardan birşeyler buluyorum, şimdilerde porland'ın puantiye vs konularında biraz birşeyler yaptığını gördüm.

    smilena; Bursa da tekstil merkezi, orada da aransa neler bulunur eminim, teşekkür ederim :)

    dekorasyon; Çok güzel özetlemişsiniz, gerçektende öyle.

    şantiyenin gülü; Burası Ankara Şık düğme :)

    evrensel; Çok teşekkür ederim, artık havalar ısınıyor bebeğinizle kısa turlara başlarsınız, ona da sizede iyi gelir eminim, tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. çok güzelmiş kumaşlar gerçekten, hafta sonu hafa sonu içim açıldı.

    YanıtlaSil
  10. Aman aman insan nasıl kıyar bu kumaşlara.Kırpıklarını bile atmam ben sevdiysem:)Yurtdışında kumaş tasarımı yapan ve blogunda paylaşan kadınlar da vardır ya benim hayran hayran baktığım.Farklı ve zevkli kumaşlar özenirim baktıkça.Ama yavaş yavaş buluyorum bursa kumaşta bile öyle değil mi?Tekdüzelikten çıkılıyor ama çok yavaş tabii.

    YanıtlaSil
  11. ay inanmıyorum hepsi birbirinden güzel bayıldım.keşke her yerde bulabilsek..

    YanıtlaSil
  12. Derya hanım, mrb. gerçekten kumaşlar çok güzel. İstanbul da bulmak daha kolaydır mutlaka ama balıkesir gibi küçük bi şehirde yaşıyosanız bulmak zor. Bu kumaşlar ne tür bir kumaş ve fiyata ne kadar tahminen.

    YanıtlaSil
  13. ebygale; Teşekkürler, birde orayı görecektiniz kumaş cennetiydi :)

    modabahar; Evet malesef yavaş hemde çok yavaş :(

    küçük mutluluklarım; Keşke..

    Nur; Pamuklu kumaşlar, yumuşacık, metresi 25-35 tl arası değişiyor.

    YanıtlaSil
  14. hepsine ayrı ayrı hayran kaldım... ortaya çok güzel şeyler çıkacak eminim. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  15. kumaşlara bayıldım, sen neler yaparsın onlarla kimbilir merakla bekliyorum:)) bu arada bizim üreticilere ben de çok kızdım. bıktık artık aynı desenlerden

    YanıtlaSil
  16. Ahh deryacım o şık düğme zaten bir alem. Harika şeyler oluyor. Ben son gelişimde uğramıştım böyle baykuş yoktu ama beğendiklerim olmuştu. Dediğin gibi fiyatlar valla çok geliyor insana çünkü birkaç çeşit almak istiyorsun. Benim beğendiğimin metresi 29,5 tu sonra minik minik olanlar vardı o sıra çıtır çiçekli onlardan almıştım. Yalnız baykuşlarda aklım kaldı. Valla iyi yapmışsın almakla sanırım ben de duramazdım o baykuşları görünce 50 de olsa alır insan ama kullanmaya kıyar mı o ayrı:) ben bi süre kıyamazdım sanırım..ahh bir an evvel ben de ankaraya gelsem de şık düğmeden alsak senle birlikte bişeyler kaybolsak içinde o süper yerin:):)

    YanıtlaSil
  17. ruşen hanımcım, umarım çıkarabilirim çok teşekkürler :)

    füsfüs; Umarım beklentilerinizi boş çıkarmam :) porselen ve kumaş üreticilerine karşı sizinle beraber epey bir grup kızgınız valla, sesimizi duyurabilsek keşke.

    YanıtlaSil
  18. Tuğbacım bak bu yıl da yaz geliyor, inşallah bu sefer Ankara'ya gelirsin gelmek birşey değil, görüşmek üzere vaktin olur, seni de anlıyorum aslında zaman dar, yapılacak şey çok, ben çok isterim beraber vakit geçirmeyi, dolaşırız hep böyle yerleri, inşallah diyelim, öperim canım sevgilerimle.. :)

    YanıtlaSil
  19. deryacım kumaşlarını güle güle kullan şık düğmede yapışıp kaldığım kısımlardan bir tanesi...:( ama fiyatları çok pahalı ne var ucuz olsada bizde alsak, alsak yığsak ...:)
    pamuk dışarı gidip bize böyle kazık kumaş olarak dönüyor...

    YanıtlaSil
  20. ben de hayran kaldım o kumaşlara çok eğlenceli görünüyorlar, merakla bekliyorum neler çıkacak diye :))

    YanıtlaSil
  21. tack; Evet ya, tembel üreticilerimiz varken hal böyle malesef :(

    anne kaleminden; Teşekkürler Nihancım, ah birde yapabilsem, hastalıklar, yemek, temizlik birde ruh hali hepsi set yaptı şu günlerde önüme :(

    YanıtlaSil
  22. Ankara'ya gidince bir bakayım ben de, göz
    m kamaştı, harika bunlar!

    YanıtlaSil
  23. Bende bu kumaslarin ülkemizde üretilmesi icin birkac basvuruda bulundum ama yanasmadilar.Sonunda US den toptan getirmek icin adim attim. 6 hafta sonra insallah elimde olucaklar yaklasik 500 metre ilk etapta... Aslinda fiyatlar vergisi,gümrügü,kargosu ile 30lirayi buluyor maalesef :P

    YanıtlaSil
  24. kitana; Gerçekten çok gzüel kumaşlar vardı.

    vintage duygular; Nedir bu yanaşmama olayı anlamıyorum, halk talep ediyor işte, birşeyler ne kadar zor ilerliyor hatta ilerlemiyor. Buradaki kumaşlar da öyle metresi 25-35 arası değişiyordu hep :(

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...