27 Mart 2012


Tekstil kalemleriyle yaptığım her çizimde çok hevesliydi o da birşeyler çizmek istiyordu. Dün evde düz renk bir tshirt bulamayınca yedek bir atletimizi Çınar'a tahsis ettim ve o da gönlünce çizdi. Biraz puantiye, bir çocuk, güneş ve çiçek.
Öksürmekten gözlerim fırlayacak sanki, nezle falan daha iyiymiş diyorum. Öksürmek berbat birşey. Elime ne geçerse öksürük adına ne duyduysam yapıyorum, zencefilli çaylar, ayva yaprakları neler neler..
Bir süre önce yaptığım ince ipten kare örtünün kenarı kalmıştı, tamamlamaya karar verdim, kalın dantelimsi birşey yapmak istiyorum sonradan fikir değiştirmezsem.
Dün akşam ahali uykuya geçtikten sonra birkaç motif yaptım. Çabucak ilerleyişi çok güzel, birde vakit ayırıp yapabilsem bitecek kısa zamanda.
Bugün bir ucundan başlayayım istedim. Makinemi kurdum ama bazen zorlama iş yapmamalı insan, bugün benimki biraz böyle oldu sanki. Çok da içe sinen işler olmasada iki yastık ve çizim yaptığım çantayı diktim.
Kumaşlar inanılmaz bereketsiz tabi bunda hepsinden yarım metre almış olmamın da payı büyük. Neyseki herşey takım olmalı gibi bir takıntım yok. Benim koltuğum rengarenk ve farklı yastıklarla dolu olmalı.
Yamalı yastığın kapanış şekli, en kolayıma geleni, düğme altına çıt çıt.

Bu desen yastığın ön ve arka yüzü aynı. Bu yastığa kapalı, fermuarı gizleyen şekilde yaptım kapanış yerini.
Çanta düşündüğümden daha güzel oldu. Çizdiğim deseni kumaşa tam ortalayamadığım için eni biraz daraldı dikince. Önceki çantalarımı hatırladım. Kumaş ve keçelerle ne atraksiyonlar yapmıştım, parmaklarım delinene kadar. Şimdi bu kalemlerle çizmek o kadar kolay ve pratik ki, insan ister istemez üzülüyor, onca emeğe ve bunlara rağmen o emeğin karşılığını alamamış olmaya.

19 yorum:

  1. bu güzel kumaşları nerden alıyorsunuz. ben izmirdeyim ve izmirde bile böle kumaş yok :(

    YanıtlaSil
  2. ya ben çok seviyorum senin kare motiflerini. özeniyorum ama yapacak sabrı kendimde bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Derya, bu kumaşları nerden buldun? Çok sevdim. Buralarda hiç bulamadığım kumaşlar!
    Ortalama işi bence önemli değil, bir laf var kim söylemiş bilmem, "simetri aptalların işi" diye:))))
    (yanlış anlama, aptal derken....Ben de yapıyorum bazen, illa ortasına gelecek diye:))
    Kalemler pratik gerçekten. Bizim Pi-shirtü Kai Felix kendisi yaptı. Bana elletmedi:))

    YanıtlaSil
  4. Selda; Ankara'daki bir hoby-craft mağazasından aldım. Buraya da yeni yeni geliyor bu tarz kumaşlar.

    Nihan; Biraz sabır işi evet, ama kalın iplerle çok kolay yapabilirsiniz naçizane tavsiye :)

    Semi; Kumaşlar Şık Düğme'den, buradaki hoby-craft mağazalarındandır. Aslında pek ölçüp biçmem çoğu zaman, söz iyiymiş ama :) tshirtü merak ettim şimdi.

    YanıtlaSil
  5. Hepsi çok güzeller, özellikle mavi baykuşlu olana bayıldım, ellerine sağlık deryacım..

    YanıtlaSil
  6. hepsi çok güzel ellerinize sağlık kolay gelsiin :)

    YanıtlaSil
  7. oooo çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. Hepsi birbirinden güzel olmuş hele o mavi baykuşlu inanılmaz güzel olmuş.Sanırım dayanamayıp bende bir şık düğme ziyareti yapıcam:)

    YanıtlaSil
  9. Yastıklar çok güzel olmuş, renk renk olması da daha kullanışlı bence. Çanta da çok hoş,cici.
    Öksürük için andız pekmezi deneyebilirsin. Pek bulunmuyor marketlerde ama, üst solunum yolları için iyi geliyor diye önermişti bir arkadaşım. Geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  10. yastık çok güzel olmuş baykuşlu kumaştan, bayıldım :))) senden merak sardım ben de baykuşlu herşey ilgimi çekmeye başladı. nilhan gibi ben de o motiflere hastayım, biraz daha büyüsünler akşamlarım az daha boşa çıksın diye bekliyorum, sabırlıyımdır yaparım gibi geliyor :)))

    YanıtlaSil
  11. Yine harika şeyler ortaya çıkartmışsın canım ellerine sağlık hepsi birbirinden güzeller, aaa bir gün de bizi hayal kırıklığına uğrat kafamı kırıcam ayol :)

    Hııı bu arada o minik elleri de yerim ben yerrrr :)

    Öperim ikinizi de!!!

    YanıtlaSil
  12. Böyle kumaş satan yer burada yok:((((

    YanıtlaSil
  13. ebygale; Çok teşekkürler..

    renkli kalemler; Çok teşekkürler..

    Sağol Arzucum :)

    kırmızı evin cadısı; Teşekkürler, mutlaka uğrayın muhteşem kumaşlar var..

    kitana; Teşekkürler, duymuştum andız pekmezini ancak nereden bulurum hiçbir fikrim yok..

    anne kaleminden; Öyle oluyor gerçekten bende Ahmet beyle ve kolleksiyon eviyle tanıştıktan sonra baykuş sever olup çıktım. Yaparsın Nihancım, hatta şimdi bile yaparsın erteleme bence :)

    Nonicim, teşekkürler, beklenti hep "sen şimdi bunlardan ne harika şeyler çıkarırsın" olunca bende ona layık olmaya çalışıyorum :) Bende öperim seni ve minik prensesi..

    Semi; Burada varsa İstanbul da olmaması imkansız gibi geliyor, hobi craft mağazaları bir araştırın, ithal kumaş reyonları vardır eminim, baktınız yok buradan beğendiğiniz kumaşları yollarım size :)

    YanıtlaSil
  14. derya hanım merhabalar.
    öncelikle şunu belirteyim ki kuzunuzu allah nazarlardan saklasın sevginizi bir ömür daim etsin.
    yaptığınız işlere bayıldım.ve sanırım blogunuzla çok doğru bir zamanda karşılaştım çünkü ben de bu ara motifli işlere taktım :)
    sizden yardım istesem acaba kabul eder misiniz?
    ben de bir battaniye örüyorum kare motiflerden.sanırım bir hata yaptım ve motifleri örerken birleştirmedim ve şimdi nasıl birleştireceğimi bilemiyorum.nasıl birleştirsem daha şık ve kullaışlı olur acaba ?
    işlerinizin ve dolayısıyla paylaşımlarınızın çoğalmasını diliyorum.
    ayrıca sayenizde ben de ankarada güzel yerlerin farkına vardım ankaraya neredeyse her haftasonu gelen biri olarak.liste kabarık sıradan hepsine gideceğim,başta ama şu baykuşlarla dolu olan koleksiyoneri görmeye :)
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
  15. morje; Merhaba, çok teşekkür ederim.
    Örgünüzde kolay gelsin, yardımcı olmaya çalışırım tabiki, örerken ekleyebileceğiniz gibi sonradan da eklemek mümkün. Geç kalmış sayılmazsınız. Şu ara feci grip yaşıyorum kafamı yastıktan kaldıramıyorum ama önümüzdeki günlerde size eklemelerle ilgili bir mail hazırlarım olur mu? Ankarada keyifli gezmeler dilerim :)

    YanıtlaSil
  16. geçmiş olsun allah tez zamanda şifa versin..daha zaten motifleri yarılamadım.acelesi yok zaten.teşekkür ederim görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  17. Hepsi birbirinden güzel,ellerinize saglik.Ama bu kirmizili tig isini ayri sevdim ;)

    YanıtlaSil
  18. morje; Aminn... çok teşekkürler..

    Vinatge duygular; Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  19. hepsi çok güzel ellerinize sağlık..bende bloguma beklıom :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...