23 Mart 2012

Son zamanlarda birşey farkettim çok fazla dırdır yapıyorum sanki, hatta blog bu anlamda çenemin en çok düştüğü yer oldu. Oysa ki yaşamımda çenemden çok elim çalışır. Yakınmak veya ağlanmak pek bana göre değildir. Kimisi işinden, eşinden tutun pek çok şeyi şikayet eder, yok yok diye yer bitirir karşısındakini. Genelde hep dinleyen ve tabiki en çok sıkılan tarafımdır.
Dün akşam ailemizle ufak bir pasta üfleme merasimi yaptık, aynı gün hiçbirşey yapmadan olamazdı, ne yazık ki babamız iş seyahatinde olduğu için yanımızda olamadı, doğum günümüzü iyi günde, kötü günde her zaman yanımızda olan, allah başımızdan eksik etmesin ablamlarla kutladık, böyle günlerde annemle babamın yokluğunu daha bir hissediyorum ben. Neyse ki teyzesi ve eniştesi varsa Çınar'ın keyfi  hep yerindedir zaten, babacığın yokluğunu pek hissettirmedik diyebiliriz.
Kuzucum huy değişimi yaşıyor adeta, kreşte deneyimli anneler, birazdan anlatacaklarımı siz de yaşadınız mı? yaşadıysanız neler yaptınız, nasıl davrandınız merak ediyorum. Oğluşum okula gidene dek gayet kibar, söz dinler bir çocukken, şimdilerde tam bir asi, ne dersem aksini diyen, söz dinlemeyen, yaptığı iyi hal ve  hareketleri unutup şımarık birşeye dönüştü. Bu gidişhat beni biraz endişelendiriyor, yarın kuzunun ilk veli toplanstısı var, bakalım neler duyup öğreneceğim, benimde soracaklarım var. Merakla bekliyorum..

12 yorum:

  1. Yeni yaşınız kutlu olsun ve dilediklerinizle gelsin. Nice mutlu, sağlıklı yaşlara!

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir doğum günü yaşamış Çınar:)
    Değişim normal, böyle bir ortama ilk kez giriyor Çınar. Yeni arkadaşları var, yeni bir düzeni. Artık kreşte duyduğu, öğrendiği şeyleri eve getirecek. Hatta küfür bile olabilir bu, şaşırma!
    Arkadaşlarıyla kendisini kıyaslayabilir, onlarda gördüğü bir şeyi tutturabilir vs.

    Siz ailece normal davranmaya devam edip, yanlış gördüklerinizi anlayabileceği bir dilde anlatırsanız o da bir süre sonra dengeyi bulacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Happy birthday to your little son! My eldest son (15) travelled to Austria for one week. He is skiing with his schoolclass. Have a nice weekend! Best regards, PiPa

    YanıtlaSil
  4. canım benim allah kolaylık versin çocuklar bazen bizi terbiye ediyor.rana efnan da 2 aydır çok hırçın asi ben sakinliğimi korudukça bu daha da artıyor..yardım alma fikrim var bakalım.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. kahve çekirdeğim; Çok teşekkürler :)

    defne; Amin çok teşekkürler :)

    semi; Ben herzamanki gibi sakin olamayıp erken telaşlanıyorum, sizin yorumunuzdan sonra bir rahatlama oluyor gerçekten, bakış açısı yaklaşım derhal bana da ışık tutuyor yani çok teşekkürler :)

    Pille Palle; Thank you very much dear Pipa, my son celebrated the fifth age, experienced and happy spring days are here now. I wish you a happy weekend, best regards..

    mihrimah; Fatmacım bir an önce işleri yoluna koymanızı dilerim. Aslında çocuklar çok değişkenler ve şaşırtıyorlar beni hep, Rana'nın halleri de geçici bir dönem olabilir endişelenme, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Nice güzel yaşlara hep birlikte... Mutlu güzel günler diliyorum :))

    YanıtlaSil
  7. Asortik krep; Çok teşekkürler, bizden de aynı dilekleri yolluyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Çınar büyüyor, birey oluyor annesi.
    Eskiden yanında sen vardın sadece ve çemkirmeye hiç gerek kalmıyordu, oysa şimdi....Dış dünyaya merhaba dedi ve bu değişiklik oldukça güzel. Garip gelecek ama evet güzel.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Ecehan; Doğrusun Ececim, acemilik yaşıyoruz ikimizde galiba :)

    YanıtlaSil
  10. Canım huy değiştirmesi çok normal bence bir arkadaşımın da 3-4 yaşlarında oğlu var o da bu aralar pek bir asiymiş ve iki lafından biri tamam anne, sus anne oluyormuş :) Kuzucuklar öyle tatlı ki onların her hali ayrı tatlı oluyor bence ;)
    Dünyalar tatlısı Çınar'ın yeni yaşı da kutlu mutlu olsun canım, yüzünden gülümseme eksik olmasın, kocaman sevgilerimle!

    YanıtlaSil
  11. Nonicim, çok teşekkür ederiz canım, güzel dileklerin içinde, öperiz seni :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...