20 Mart 2012

Okul çıkışı gün, ışıl ışıl güneşli olunca Çınar direk eve gitmek yerine planlar yapıyor. Bugün boza içelim istedi, aslında pek boza meraklısı değildir, tamam dedim. Ana-oğul oturduk bir cafeye içtik bozamızı, yedik eklerimizi, gönlü oldu döndük evimize. Aslında adım atacak halim yoktu hava güzel olunca benimde eve dönesim gelmiyor, dolayısıyla planladıklarımı yapmak için dolaşıp duruyorum. Saati gelince Çınar'ı alınca da enerjimi tüketmiş, yorgunluktan ölüyorum öyle ki dün ikimizde yattık öğlen uykusuna.

Bir süredir denemek istediğim tekstil kalemlerinden aldım. Şimdi merakla denemeyi bekliyorum. Oğluşum da eksik kalır mı hiç, tutturdu  tişötüme kalp çizicem diye, ortak olur oldu her projeye.

Çıktılarını aldığım kağıtlarım, desenleri kalp şeklinde kesip bir çerçeve yapacağım.
Bu ahşap makaralar ne güzeldi, şimdi herşey plastik. Baykuşlar ve diğerleri kolleksiyon evinde çok önceden görmüştüm, bu uğradığımda almak kısmet oldu. Bir gün hobi odası veya köşesini oluşturabilirsem diyerek şimdiden toparladığım ufak tefek parçalardan.
Kış mevsim itibariyle soğuğu, eve kapanışı, havanın kapalılığı derken bunalım takılıyorduk sıkca, şimdi hava pırıl pırıl, dondurucu soğuk kalmadı ama bu defa da bir yorgunluk bir halsizlik ya da ben öyleyim bilmiyorum, biraz dolaşıp yürüyünce hemen yoruluyorum, yaşlanıyorum galiba, şimdi bir de bahar yorgunluğu, bezginliği vs şeyler var galiba sırada. 

12 yorum:

  1. maşallah kuzuya.okullu oldu artık ne güzel.afiyetler olsun canım...benimde denemek istediğim bir obje bu kalemler.ama alırsam rana efnana göstermemem lazım.çünkü bir daha vermez bana.makaralardan annemde bol miktarda vardı son hatırladığım.annem kıyafetlerimizi dikerken oynardık.ay inşallah duruyordur bir kısmı..nerelere götürdün deryacığım beni....
    bahar yorgunluğu hepimizde var sanırım.inşallah çabuk atlatırız sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ahşap makaralar bana annemi hatırlattı ve küçüklüğümü...
    Tekstil kalemlerinden bana da lazım. (malum pi-shirt için:))
    Aramadığım zaman her yerde görürdüm şimdi yok oldular:))
    Çınar bozayı içti mi bari?

    YanıtlaSil
  3. mihrimah; annenin makaraları duruyordur umarım Fatmacım, eskilere gidiyor insan bende aynen, bizdede çoktu babamın ipci dükkanı vardı hayal meyal hatırlıyorum, inşallah canım atlatalım baharın tadını çıkarabilelim :)

    Semi; Şimdi bu kalemlerle sizin elinizden ne güzellikler çıkacak kimbilir merakla bekliyorum, bozanın yarısını içti :)

    YanıtlaSil
  4. desenli kağıtlara bayıldım. aynı şeyi düşünüp o desenlerden çok araıştım nette ama hep küçük boyutluydu bulduklarım. sonucu merakla bekliyorum güzel olacağına eminim

    YanıtlaSil
  5. Bahar çarpıyor da ondan galiba, ben de iki adımlık yere gidip gelene kdr yoruluyorum hemen.Ama EVDE TIKILIP KALMAKTAN İYİDİR BENCE:)

    YanıtlaSil
  6. füsfüs; Bende büyükleri bulmakta zorlandım bazılarını da görüntüyü bozmadan corel photo p.'de kendim büyüttüm :)

    kpsszede; Galiba, bencede :)

    YanıtlaSil
  7. arada ben de içerim boza, akman a yolum düştükçe :) çınar da içti demek yarısını :)) afiyet olsun, ana oğul bahar gezilerinizi bekliyoruz heyecanla :)) ahşap makaralarda olduğu gibi her şeyin doğalı ne güzel oluyor... bahar yorgunluğuna geçemedim henüz bugün hisettim zaten kendilerini :)

    YanıtlaSil
  8. afiyet olsun, yarasın kuzuya .)
    bende bu aralar ahşap makaraların peşine düştüm, işlerin için kolay gelsin, zevkle takip ediyorum. sevgiler .)

    YanıtlaSil
  9. Derya hanım bu ara bende deli gibi o kalemlerden arıyorum bugn bir kırtasiyeye telefon açtım tanesi 3.50 lira dedi artline marka. kararsız kaldım almakta...

    YanıtlaSil
  10. anne kaleminden; ben herşeydeki gibi bahar yorgunluğuna kapılmaktada acele ettim sanırım daha dün bir bugün iki bu huyumu sevmiyorum :)

    atölye nott; Çok teşekkürler :)

    kahve çekirdeğim; Şu marka iyidir vs. diye bir bilgim yok doğrusu, alıp denedim, dediğim gibi kalem ucu biraz daha ince olsa daha iyi olur gibi geldi, bende 4,5 liraya aldım tanesini.

    YanıtlaSil
  11. canım bu desenleri hangi tarz sitelerden buluyosunuz öğrenebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  12. hmm hepsiburada.com da 6 adet 12 tl ben istanbul eminönünden sordum. teşekkürler cevap için

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...