Yine karlı bir gün

Her sabah bir önceki günün öğleye doğru eritip yokettiği karların yerini alan, yeni bir tabakayla uyanıyoruz. Neyseki öyle uzun uzun kalmıyor diyeceğim ama bugün biraz daha kararlı sanki. Yine yağıyor..

Eve kapanmış ikili olarak, ben örgümü örmeye çalışıyorum, kuzu her fırsatta beni dürtüyor. Her gördüğünü örmek zorunda mısın? yine mi örgü? gibi sözler duyduklarımdan sadece birkaçı. Gel de bu yaştaki bir çocuğa anlat, yavrum bu benim terapim, yapmazsam mutsuz oluyorum diye. O mümkünse hiç birşey yapma ve sürekli benimle oyna istiyor tabi.

Noktaları birleştirmece şu ara kes yapıştırdan sonraki favorisi. Birlikte yaptığımız en keyifli aktivitelerden biri. Evimizdeki sor-çöz kitaplarını bitirip bitirip yeniliyoruz, okul günü yaklaşıyor kimi zaman pek hevesli, kimi zaman istemiyorum diyor bakalım o gün gelince ne yapacağız. Birlikte yaptığımız çalışmalardan bir süre sonra sıkılıp kendince takılmaya başlayınca bende fırsat bu fırsat diyerek geçiyorum hemen sandalyeme başlıyorum örmeye.

12 yorum:

  1. benim kızımda böyle sinir oluyor elimde bir şey görünce aslında haksız da görmüyorum bazen, onların bize ihtiyacı var istedikleri sadece bizimle beraber zaman geçirmek kıyamen ben bu meleklere :)

    YanıtlaSil
  2. Bu karlı puslu havalarda biz daralıyoruz, çocuklar ne yapsın, anneler onları nasıl oyalasın? Allah kolaylıklar versin diyorum, inşallah az kalmıştır güneşli günlere...

    YanıtlaSil
  3. Bizim burada önceki karlar da erimiyor ki....

    YanıtlaSil
  4. sorma bu kış hiç bitmeyecek gibi gelmeye başladı bana da. bahara bu eve kapanmaların acısını çıkarıcaz inşallah :)

    YanıtlaSil
  5. Filiz; Onlarda haklı ama biz ne yapacağız bence bizde haklıyız :)ortasını bulmalı tek tarafa yüklenmek olmaz.

    Elift; İnşallah... :)

    Elif'in terazisi; Erir inşallah :)

    anne kaleminden; İnşallahh... şimdiden yapıyoruz planları biz, bugün konuştuk hatta yine :)

    YanıtlaSil
  6. Bu karın biteceği yok anacım...Eve hapsolduk...Örgüye devam:)

    YanıtlaSil
  7. Çocuklar mümkünse yalnızca onlarla ilgilenelim ve hatta hiçbirşey yapmasak da sadece oturalım istiyorlar. Anne dediklerinde koşabilelim diye.
    Örtüyü de epey yapmışsın. Bravo.İki güne kalmaz bitirirsin sen :)

    YanıtlaSil
  8. Sibel; Aynen öyle :)

    proje çantası; İki sıram kalmıştı ki ipim bitti :(

    YanıtlaSil
  9. Çocuklar hoşlanmıyor bizim başka şeylerle uğraşmamızı.Peri'de bazen söyleniyor bana:))
    Burada her zamanki gibi kar şöyle bir yağdı geçti ama sizin orada kar yağmakta kararlı..
    Bu arada örgü çok güzel ilerliyor:))))

    YanıtlaSil
  10. Aaaa, şimdi karlı havada almaya gitmezsin. O zaman ben sana başka bir örnek göndereyim başka bir iple başlayacağın :))

    YanıtlaSil
  11. Yok yok, baktım ettim ama senin yapmadığın birşey bulamadım. Ustaya da yol gösterilir mi zaten?
    Ama bu arada beni heveslendiren birçok şey buldum.

    YanıtlaSil
  12. sihirli günce; Evet o konuda dertliyiz elişi yapan anneler. Sormayın kar bu yıl bıktırdı bizi, halbuki dört gözle beklemiştik.

    proje çantası; Giderim, gitmeliyim :) çok teşekkürler ama almayayım, kafamdaki liste o kadar kalabalık ki boş kalmam ben :) çok şey yaptım bazen bende yeni bir fikir bulamadığımda ne yapıcam oluyorum, sizinkileri merakla bekliyorum kolay gelsin şimdiden...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...