4 Şubat 2012

Elimdeki iş bitmek üzere olunca hemen yeni arayışlara başlıyorum. Maazallah elim boş kalır diye korkuyorum heralde. Kalın iple sadece motif eklemeli örgü kaldı yapmadığım. İlk ördüklerim ince olduğu için yeterince sıcak olmuyor ama kalın ipliler inanılmaz kullanışlı ve sıcacık. Galiba motif eklemede klasik kare motiften şaşmayacağım, öyle görünüyor. Başardım, yaptım dediğim yuvarlaktan kareye geçişten artık son kez ve kesin olarak vazgeçtim. Yaptım dediğim ilk motiften sonra denediklerim yine olmadı çünkü, oluyor ama beğeneceğim şekilde değil. Bende zorlama artık derya, bırak eski modelden yap olsun bitsin diyerek son noktayı koydum. Şimdi birleştirme rengi beyaz mı? krem mi? ikilemini çözmem gerek motiflere başladım bile.
Hoşaf çocukluğumda özellikle ramazanlarda vazgeçilmez birşeydi. Sonraları hayatımdan yavaş yavaş çıktı, ben yeniden bu alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum. Geçen hafta kuzuya elmalı ve ayvalı, meyveleri çekirdekleriyle beraber doğrayıp, karanfil ve çubuk tarçınla kaynattıktan sonra, ılınınca da keçiboynuzu pekmezi ile tatlandırıp güzel bir hoşaf yaptım. Kuzunun gözü hazır meyve sularında tabi benim hoşafıma burun kıvırsada içirdim bir şekilde.
Birkaç gün yatınca özlemiş oyuncaklarını, iki oyuncak sepetimiz vardır bizim, birisi şu an seçip oynadıkları, diğeri seçilmeden kalanlar, elindekilerden bıkınca diğeri çıkar ortaya, bugün hepsini döktük, toparladık, seçtik oyalandık bir günü daha bitirdik. Sağlıklı ve mutlu haftasonları..

11 yorum:

  1. Blogunuza bayıldım, yavaş yavaş inceleyeceğim.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Eminim kremde beyaz da olsa şık bir şey olacak. şimdiden ellerine sağlık. Kuzuya da tekrar çokk geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. Derya Hanım yine örgünüz çok güzel..Daha önce demişmiydim bilmiyorm.Sayenizde bende bir motifli örgü örüyorum..Kendimce bir çatma modeli yaptım ama sizinki farklı nasıl yapıyorsunuz bu çatma işini..Rica etsem bilgi verirmisiniz..Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  4. umarım yeni işini istediğin gibi yaparsın canım.nacizane fikrim her daim beyazı sever biri olarak kenarı beyaz deneyebilirsin.şimdiden kolay gelsin.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ihlamurcum; Çok teşekkürler :)

    Harikalar atölyesi; Çok teşekkür ederiz, sağolun :)

    Mery'nin günlüğü; Ne güzel kolay gelsin örgünüzde, özür dileyerek çatma derken neyi kastettiğinizi tam anlayamadım ben, tekrar yazarsanız tarif etmeye çalışayım :)

    marifetane; Sağol Fatmacım, nedense motif olayında böyle hep ikilemde kalıp bir türlü başlasam bile devam ettiremiyorum, hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  6. bence kesinlikle krem :) elli küsür kadar motif örmeye başlamıştım kışın başında ama sonra yarım bıraktım nedense. şimdi blogunuzdaki modelleri görünce yeniden başlama isteği uyandı içimde :D

    YanıtlaSil
  7. Hoşafı annem de çok sık yapardı. Ben nedense yapmıyorum. Meyve suyunu taze yapıyorum. Ama hoşaf iyi fikir:)
    İşlerinize yorum yapmıyorum artık, her biri ayrı güzel.(her zaman)

    YanıtlaSil
  8. mutlulukoyunu; Ne güzel, kolay gelsin :) merak ettim bitmiş halini.

    Semi'nin mutlu elleri; Ah anneler, eskiye özlem her şekilde çıkıyor karşıma, hoşaf yapınca bile mutlu oluyorum sanki o zamanlardaymışım gibi, Çok teşekkürler, beğenemnzie seviniyorum bende :)

    YanıtlaSil
  9. Yani Motifleri birbirine çatmayı kastettim canım..Bilmiyorum anlatabildimmi..Teşekür ederim..

    YanıtlaSil
  10. Mery'nin günlüğü; Burada

    http://derya-kuzusu.blogspot.com/2011/02/motif-ekleme.html

    motifi nasıl eklediğimi anlatmıştım bir göz atın isterseniz.

    YanıtlaSil
  11. Çok Teşekkür ederim..Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...