12 Şubat 2012

Haftasonu ayazlar ve kar-buz nedeniyle evde sıcak içecekler ve relax modda geçti.
Çınar parkta oynamayı, bisiklet sürmeyi o kadar özlemiş ki, kahvaltı sonrası bahar da ve yazın yaptığımız gibi, kendince bir rota belirleyip yapmak istedi. Hava soğuk kelimesi onun için pek birşey ifade etmediğinden, kıyamayıp kısa süreli bir gezi yaptık. Karlı yolları açtı, biz dikilirken donduk ama o yeter ki oynasın, inat etti üşümüyorum diye. Bu hafta göreceğiz bakalım üşüyüp üşümediğini, umarım hasta olmaz.
Ankara çatır çatır buz ve yüzü felç eden bir soğuk var.
Magnet seviyoruz hemde çok. Olur da bir yerde gözüme çarparsa hiç kaçırmıyorum. Pisicik ve yaprak temalı taş magnetlerimiz %100 elyapımı.
Bugün neredeyse hiç elişi, yapmadım. Üç saatlik bir mutfak mesaisiyle mantı açıverdim, eşimde biraz yardım etti şimdi hakkını yemeyeyim. Çınar mantıyı da yaprak sarmasını da kısaca zahmetli yiyecekleri çok seviyor. Birazcık kuzum için dondurucuya attım, bugün ne yapsam dediğim zamanlar için, kalanı da bize. İki haftasonudur hamur işi yaptığım için bir parça vicdanım rahatsız olsa da, bir güzel yedik valla. İyi haftalar...

8 yorum:

  1. Çinar agzinin tadini biliyor :)))
    Kurabiyeler de nefis görünüyor.
    Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. olmadı, şimdi bu mantı görüntüsü olmadı:))Elde yapılan gibi olmuyor hazırlar.Eminim çok güzel olmuştur.Afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  3. Mantıya takılıp kaldım:)Nefis bir görüntü, çok severim ama dediğiniz gibi çok da zahmetli:))

    Soğuk moğuk dışarı çıkmakla iyi yapmışsınız. Aslında sanılanın aksine insan soğukta hasta olmaz. Almanların çok sevdiğim bir lafı der ki: "Kötü hava yoktur, kötü kıyafet vardır!"
    O sebeple hava şartları hiç etkilemez Avrupalıyı, giyinir, çıkarlar:)
    Bizde kışın özellikle okul, anaokulu gibi yerlerde hava soğuk diye çocukları tıkarlar sınıflara, kalorifer açık sonuna kadar, biri biraz öksürse tüm mikrop odanın içinde, ertesi gün çocuktan çocuğa yayılır.
    Ben anaokulunda bunun mücadelesini çok verdim. Hava soğuk olsa da odalar iyi havalandırılmalı, çocuklar yarım saatte olsa dışarı çıkmalı diye....Ama hep bahane hazır, hava soğuk!!!

    YanıtlaSil
  4. çok güzel yapmışsınız canım.çocuklar hava almalı bence.magnetler çok şirinler...ve afiyetler olsun iyi yapmışsın.arada bir yapmalı böyle kaçamaklar...sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Arzu; Çok teşekkürler :)

    mehmet nar; Teşekkürler..

    modabahar; Teşekkürler :)

    Semi'nin mutlu elleri; Evet 3 saat yani :)
    Bir soğuktur diye kaptırmışlar eskiden beri, bizde öyle yetişmişiz kıramıyoruz birtürlü o zinciri, kesinlikle katılıyorum size.

    mihrimah; Çok teşekkürler, bencede, gerçi iki hafta üst üste olunca şöyle bir düşündüm ama yine de mideye indirdik :)

    YanıtlaSil
  6. Hem annelik, hem dikiş, hem örgü tüm bunların yanında bir de mantı açmak mı!!! Aaaa yok artık bu kadarı da fazla :) Bu enerjinin sırrını acilen bizimle de paylaşmalısın canım hii hii ;)

    YanıtlaSil
  7. Nonicim, benim tek sırrım, çabuk sıkılan ve boş duramayan biri olmam. Ellerimi kavuşturup iki dakika oturamam, illaki bişeyler yapıcam öyle gaip biriyim işte :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...